AlliB

Laskeutukaa maanpinnalle

130 posts in this topic

Onpas nykymeno mennyt jo aivan mahdottomaksi, kun sulhaset ja morsiamet katsovat, että automaattisesti heidän ystävänsä järjestävät heille mitä mahtavimmat polttarit.

Ahneudella ja itsekeskeisyydellä ei ilmeisesti nykynuorison parissa ole enää mitään määrää.

Eiköhän se mene oikeasti niin päin, että TE kustannatte ystävillenne mukavat häät (vaikka onhan se tolkku jo niistäkin nykyään usein kaukana) ja jos teille polttarit järjestetään, niin olkaa onnellisia.

Kukaan ei ole valvollinen järjestämään teille kalliita peijaisia.

Mikä sitten on mielestäni järkihinta polttareista - pari kymppiä per nuppi. Sekin on joskus lapsiperheelle iso raha äidin (tai isin) lähteä ryyppyiltaan.

Mutta että laaditaan osallistujalistoja ja toivotaan kalliita ohjelmia jne.

Herätkää häittenne kanssa todellisuuteen ja istukaa edes hetkeksi alas miettimään, miski häitä vietetään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

no onpahan provo. ;D Tosin ihmetellyt olen itsekin muutamia kertomuksia itkuraivari-bridezilloista joille ei polttareissakaan oo mikään kelvannu.. Muttamutta, eiköhän täällä suurimmalla osalla oo tilanne ihan sama kuin mullakin, että kaaso järkkää salaa just sellaset ja sen hintaset polttarit kuin haluaa ja morsmaikku sit vaan haetaan niihin osallistumaan. Mulla kaaso pyysi vain listan naisista ketä oon häihin kutsunut ja siinäpä se mun osuus sit onkin. Että enmää nyt sitten tiiä kuinka moni täällä vaatii itselleen yhtään mitään polttareitten suhteen...

Share this post


Link to post
Share on other sites
no onpahan provo. ;D ...

Tämä ei ole provo, vaan tältä ainakin itsestä oikeasti tuntuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Selvä, sinulla on täysi oikeus omiin mielipiteisiisi. Tuli vaan väkisin mieleen tuollaisista "nykynuoret on itsekeskeisiä" kommenteista että tän täytyy olla osittain vitsi. On nimittäin aika rankkaa yleistystä kun nuoria on nykyaikanakin aika moneen junaan ja tällä foorumilla morsiamia ja sulhasia monen ikäisiä ja tosi monenlaisia..

Share this post


Link to post
Share on other sites
 Mutta että laaditaan osallistujalistoja

Mista sen kaason sitten pitaisi tietaa keta sinne polttareihin pitaisi kutsua jos morsian ei anna listaa osallistujista? Ei minun ystavistani ainakaan kaikki tunne toisiaan.

Mun ystavapiirissa ei kukaan oleta kenenkaan jarjestavan kalliita peijaisia vaan ystavat jarkkaavat polttarit ihan omasta halustaan, tama konsepti ei liene sinulle tuttu?

En tieda millaisissa porukoissa sina liikut (kiukkuisesta asenteestasi paatellen tuskin kovin lamminhenkisissa   ::)) minusta ja ystavistani on ainakin kiva ilahduttaa morsianta jarkkaamalla jotain juuri hanta varten mietittya, joskus kallista usein ihan edullistakin,  taysin polttariporukan budjeteista ja morsiamen tyylista riippuen.

Polttareihin ei ole kenenkaan pakko osallistua ja kaason roolistakin voi kieltaytya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulta kaasoni pyysi listaa henkilöistä, jotka haluaisin polttareihini, sillä eivät minunkaan ystäväni kaikki tunne toisiaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ymmärrän millä taustalla aloittaja kirjoittaa, ja olen osittainn samaa mieltä. Polttarithan eivät ole pakollinen asia, vaan tapahtuma jonka ystävä haluaa toiselle järjestää. On toki niitäkin tapauksia, joissa morsian on vaatimalla vaatinut, että polttarit järkätään ja onpa jopa kertonut mitä haluaa tapahtuvan polttareissa. Tuo ehkä on jo liiallisuuksiin vientiä. Kyllähän suuntia saa antaa, mutta koko päivän aikataulua ei tarvitse järkätä. Myös polttarinviettotavoissa on erilaisia tapoja. Joillakin on kuvitelma mitä erikoisemmista ja kalliimmista jutuista, ja mikäs siinä, jos polttariseurueella on varaa ja intoa niitä järjestää. Mutta kun kaikilla ei ole. Se pitää morsiamen/sulhasen hyväksyä, eikä vaatia polttariseuruetta kuluttamaan kahden viikon ruokarahat hänen polttareihinsa.

Eli siis; ymmärrän osittain miksi aloittaja kirjoittaa niinkuin kirjoittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

välillä ei kyllä ole kyse siitä mitä morsian vaatii.itse en todellakaan vaatinut kalliita polttareita mutta sellaiset valitettavasti järjestettiin ja lopputuloksena hyvin moni joutui jäämään pois polttareista.Ruokaa hyvien ystävien seurassa olisi riittänyt.

:-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän minäkin silti ymmärrän, mistä keskustelun aloittaja on suivaantunut, vaikka täytyy kyllä sanoa, että keskustelun aloitus on kirjoitettu aika provosoivaan sävyyn.

Toki on niitä morsiamia, jotka vaatimalla vaativat tietynlaiset polttarit tai odottavat mahdottomuuksia ja suuttuvat, mikäli polttarit eivät olekaan tietynlaiset. Mutta varmasti ihan yhtä paljon (ja varmasti enemmänkin!) on kuitenkin meitä, jotka ovat onnellisia siitä, että ystävät ovat halunneet järjestää polttarit, ja jotka odottavat polttareiltaan vain mukavaa yhdessäoloa eikä mitään ohjelmaspektaakkelia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mun mielestä polttarit mulle on paremminkin hauskaa yhdessä oloa kun mitään muuta. Itse sanoin kaasolle ettei mitään tartte järjestää, että käydään porukalla syömässä ja illalla sitten jonnekin tanssimaan...kaikki ihmeellisyys saakoon jäädä kun en sellaista edes kaipaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eiköhän se mene oikeasti niin päin, että TE kustannatte ystävillenne mukavat häät (vaikka onhan se tolkku jo niistäkin nykyään usein kaukana) ja jos teille polttarit järjestetään, niin olkaa onnellisia.

Niin, kustannamme häät, ystävät kustantavat polttarit porukalle sopivilla kustannuksilla, vai mitä? Lienee jokaisen oma asia miten tähän asiaan suhtautuu, jos tahtoo vaikuttaa polttereidensa sisältöön, niin miksi siinä olisi jotain pahaa? Itse aion ainakin antaa kaasoilleni listan ystävistä yhteystietoineen ja esittää toiveita ainakin siitä, mitä en tahdo tehdä siltä varalta, että muutamat ystävistäni eivät makuani ymmärrä (esimerkiksi itseni nolaamiseen en suostu, lähden mieluummin vaikka kotiin kullan kainaloon). En todellakaan ymmärrä ajattelumallia "Olkaa kiitollisia siitä vähästä mitä saatte, älkää toivoko enempää älkääkä vähempää kun mitä tuleman pitää". Nykymaailmassa ei enää eletä pettuleivällä, ja ihmiset voivat itse päättää mihin rahansa käyttävät  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

;D hehe, kaikee sitä..

Tosiaan, varmaankin löytyy nykyään jopa niitä morsiamia/sulhasia, jotka vaatii itselleen tietynlaiset polttarit ja asettaa isoja vaatimuksia niille, mutta eipä ole omalle kohdalleni sattunut kokemuksia tälläisistä. Ainakin ne ihmiset, joisen omia ajatuksia polttareista olen kuullut/lukenut, ovat olleet sitä mieltä, että polttarit ovat hauskaa yhdessäoloa kavereiden kanssa ei mikään mielettömien ja kalliiden kokemusten päivä.

Omista polttareistani en tiedä, mitä silloin tulee tapahtumaan, mutta toiveenani olisi, että saisin viettää hauskan päivän ystävieni kanssa ja sille en tarvitse kalliita kulisseja. Miehelleni sitävastoin tiedän olevan tulossa aivan mielettömät polttarit ja ne tuskin ovat mikään halpa lysti niihin osallistuville. Mieheni ei tästä ole tietoinen ja hänellä onkin ollut aivan samat odotukset polttareiltaan, kuin minulla omistani. Mutta bestman on halunnut tälläiset polttarit järjestää ja itseasiassa kaikki miehen ystävät ovatkin niihin osallistumassa.

Ja mitä tosiaan noihin polttarivieraslistoihin tulee, tuskin kukaan niitä kirjoittaa vaatiakseen ketään osallistumaan vaan omat toiveensa ihmisistä, joiden kanssa haluaisi viettää omat polttarinsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen samaa mieltä siitä, että kukin taaplaa tavallaan. Toiset haluavat iso polttaribileet ja vielä isommat häät, toisille riittää pelkät häät. Ja kaikkea siltä väliltä löytyy myös!

Tottakai fiksu morsmaikku antaa kaasolleen listan mahdollisista polttarivieraista, sillä vähentäähän se kaasonkin työtä miettiä, että ketäs kaikkia se morsian mahdollisesti haluaisi paikalle... Etenkin, jos kaaso ei edes tunne/tiedä koko hääväkeä, niin taitaisi aika moni jäädä kutsumatta polttari-illanviettoon. Mikään pakko-listahan se ei siis ole, vaan jokaisella kutsutulla on mahdollisuus itse päättää lähteekö mukaan juhlimaan vai ei. Ja oma kaasoni ei ainakaan ole niin pönttö, että järkkäisi hampaat irvessä ja väenväkisin kalliit polttarit, vaikka kenelläkään muulla ei siihen olisi varaa. Itse olen myös toivonut, että päivä/ilta olisi rentoa yhdessäoloa. En todellakaan halua mitään kuumailmapallolentoja, kalliita kasvohoitoja, ratsastustunteja tms. Ei sillä, että noissa olisi mitään vikaa, päinvastoin. En vain halua, että kukaan joutuu syömään vesikeittoa kuukauden polttarieni takia!

Ja se "nykynuoret"... Hohhoijaa! Tuota mantraahan hoetaan mediassa harva se päivä, vaikka kukaan ei oikeastaan tiedä, ketä sillä edes tarkoitetaan. Kyse taitaakin olla enemmän mielenlaadusta, kuin iästä.  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites
En todellakaan halua mitään kuumailmapallolentoja, kalliita kasvohoitoja, ratsastustunteja tms.
Pakko takertua pikkuseikkaan, vaikka nuo ehkä esimerkkejä olivatkin. Kuumailmapallolento ja kasvohoito tai ratsastus eivät kyllä ole rahassa mitattuna mitenkään verrattavissa toisiinsa. Kasvohoito ja ratsastus yhteensäkään ei maksa yhtä paljoa kuin yksi lento, ellei sitten ole jostain käsittämättömän kalliista paikoista kyse.

Itse tänä kesänä kaasoilevana, juuri aamuyöstä ystäväni polttareista kotiutuneena koin kyllä parhaaksi kysyä morsiamelta listaa ystävistään, kenet hän haluaa polttareihinsa kutsuttavan. Ja täytyypä sanoa, että jokunen "vikatikki" olisi voinut tulla, jos omin päin olisin polttareihin alkanut porukkaa pyytämään. Morsiuspari itse otti ilmoittautumiset, joten en minäkään selvännäkijä ole mitä nyt siihen vieraslistaan tulee.

Ymmärrän kyllä silti aloittajaakin aivan hyvin, mutta samalla tavalla voi olla vikaa sitten siinä porukassakin. Kaaso voi haluta jotain sellaista, johon muulla porukalla ei ole varaa tai toisinpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä "nykynuorisoon" tulee, kuka luokittelee nykyään "nuoruuden"? Milloin ihminen on tarpeeksi "aikuinen"? Eli ton yleistämisen vois alkuperäinen jättää kokonaan. >:( Sitten. Eiköhän se mene niin että jokainen järkkää sellaiset polttarit mitkä kykenee ja haluaa tai on sit järkkäämättä. Joku laittaa 10e per nuppi, joku 100e. Mun mielipide on se että jos polttareita järjestetään, otetaan selvää kenet sankari itse sinne haluaa ja mitä ei ehdottomasti halua. Jos järjestäjillä ei ole varaa, voi ilmoittaa asiallisesti morsiammelle/sulhaselle että saa itse avustaa jos haluaa jotain isompaa. Jos sitä ei ymmärrä niin olkoot ilman. Mutta tosiaan, ei kannata supistaa näitä "ruikuttajia" vain nuoreen ikäpolveen, ihan yhtälailla ne "vanhatkin" valittaa. Aloittajan ystäväpiiristä ja asenteesta en sen kummemmin tiedä mutta sen sanon et kandee lähtee venaa omia juhliaan sillä periaatteella ettei niitä välttämättä tulekkaan ja et häissä on kyllä tarpeeks juhlaa jo, ni ehkä sitä osaa nauttiakkin jos/kun ystävät jotain järkkäävätkin. Itse ajattelin niin ja nyt tiedän sen verran et polttarit onkin tulossa..se jo tietona tuo niin hyvän mielen että mua edes muistetaan. AINOA toiveeni oli kysyttäessä että jos mahdollisesti saunaan pääsis ni olis ihanaa kun ei oikein muutoin tuu käytyä. Muutakin ovat suunnitelleet ja itelläni ainakin jo nyt huono omatunto vaikka en edes tiedä muutaku et ukko sano olevan PALJON ohjelmaa.. :o ::) :-? :-X...OHHOH..karkasin raiteilta ja jäin löpisee..heh..no pääpointti kuiteski, älä yleistä, ja jos liittyy omaan elämääsi niin sano asiat suoraan..hienoo et kuiteski uskalsit kertoa tuntemuksesi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anteeksi nipoilu, mutta eikös peijaiset ole hautajaiset?  :-? ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anteeksi nipoilu, mutta eikös peijaiset ole hautajaiset?  :-? ;D

Anteeksi OT, mutta onko hirvipeijaiset sitten hirven hautajaisjuhla?  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^OT:  Joo o. Meilläpäin isännät ainakin puhu hirtehisesti hautajaisista peijaisina. ;D Ja kyllähän ne hirvipeijaiset hirven hautajaiset just nimenomaan on, juhlitaan sitä että elikko kuoli.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anteeksi OT, mutta onko hirvipeijaiset sitten hirven hautajaisjuhla?  ;D

Kyllä, nimenomaan. Tämä liittyy muinais-suomalaiseen uskontoon, jossa metsästetyltä eläimeltä pyydettiin peijaisissa anteeksi, ettei sen henki tule kummittelemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Nykynuorista" sen verran, kun tämä herättää minussakin hieman hilpeyttä... Silloin kuin 60-70-luvulla omat vanhempani olivat nuoria puhuttiin kaljaa kittaavista ja ruohoa polttavista hipeistä..Aivan kuin kaikki olisivat olleet yhtä suurta ja huumehörhöä & alkoholisoitunutta joukkoa. Elikkäs jos nyt oikein pilkkua viilataan niin varmasti nimimerkin aloittaja on myös kuulunut niihin mollattuihin ns. "nykynuoriin", jotka sotien jälkeen eivät ole kuin jääneet paitsi kaikesta kärsimyksestä ja SAANEET valmistua rauhassa ammattiin ja perustaa perheen. ;D Olisi hyvä muistaa myös oma nuoruus eikä kierrättää noita iänikuisen fakkiintuneita sanoja täällä keskustelupalstoilla. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen aloittajan kanssa pääpiirteittäin samaa mieltä. Viime kesänä jouduin kaverini polttareihin, joihin oli suunniteltu kaikenlaista kivaa (itse en ollut suunnittelemassa), mikä johti siihen, että koko viikonloppu (polttarit alkoi perjantaina ja kesti vielä koko lauantain) säntäiltiin paikasta toiseen, kun morsiamen piti ehtiä ratsastuksesta seinäkiipeilemään ja sieltä vesihiihtämään ja saunaan ja meikkiin ja sinne sun tänne. Ihan kamalaa juoksemista koko ajan! Osa polttariporukkaa ehti onneksi syödä välillä, kun jätti yhden ohjelmanumeron väliin, mutta morsian-raukan evästely jäi vähemmälle. Monet polttariporukasta myönsi tylsistymisensä, kun kaikki aika meni matkoihin ja sen seuraamiseen, mitä morsian kulloinkin puuhasi. Kaikkein ikävin asia koitti polttareiden jälkeen, kun budjetoitu 50e/henkilö (mikä mielestäni oli jo aivan älytön summa, mutta maksoin kiltisti, koska olin kerran jo ilmottautunut mukaan enkä kehdannut rahan takia peruakaan) ylittyi reilusti, ja jokaisen oli maksettava vielä toinen mokoma lisää! Maksoin siis kaverini polttareista lähes 100 euroa + omat menoni! Olen edelleen katkera. Itse haluan polttarit, joissa saan viettää aikaa lähimpien ystävieni kanssa jutellen ja saunoen rauhassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kyllä, nimenomaan. Tämä liittyy muinais-suomalaiseen uskontoon, jossa metsästetyltä eläimeltä pyydettiin peijaisissa anteeksi, ettei sen henki tule kummittelemaan.

Näin sitä viisastuu!  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen jollainlailla aloittajan kanssa samaa mieltä. Tosin aika provosoivasti hän kirjoittaa, ilmeisesti on ollu "tilanne päällä" kirjoittaessa.

Itse olen lähinnä kauhistellut juuri tuota polttarien hintaa. 50-100 euroa on ihan kamalan paljon ainakin minun mielestäni. Toki rahan arvo on muuttunut sitten mummon markkojen mutta ajatelkaa että 295-590 olisi pitänyt markoissa laittaa kaverin polttareihin. Huh huh sanon minä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niinno, nää rahajutut on sitten yleensä niitten järjestäjienkin vastuulla. Eli itse morsiamena en ihan kamalasti voi vaikuttaa siihen, mitä omissa polttareissani tehdään ja paljonko siitä kukin pulittaa. Kun kuitenkin oma toiveeni on ollut todellakin sitä yhdessäoloa, enkä ole vaatinut mitään isoja ohjelmanumeroita, niin mielestäni en tässä tapauksessa ole syyllinen, mikäli joku kokee polttarini kamalaksi rahastukseksi.

Tietysti toivon, että näin ei ole. Ja ihan oikeasti kyllä tiedänkin, että näin ei tule olemaan, kaasoni (ja muut polttareihini pyydetyt ystäväni) ovat kuitenkin erittäin järkeviä naisia. Kuka ikinä siis polttareita järjestääkin, niin pitäisi kuitenkin pitää se järki päässä, ettei polttarit todellakaan ole kokonaan vain morsiamen/sulhasen tekemisien seuraamista ja että polttareihin uhrattava summa ei enää aiemmin ilmoitetusta nouse, silloin kaikki pystyvät päättämään, osallistuvatko polttareihin ylipäänsä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä sanoin kaasolleni että en halua kalliita polttareita, haluan että ne maksavat sen verran että jokainen voi osallistua ja haluaa osallistua kyseisellä summalla. Kyllä minusta morsiankin voi hieman ottaa vastuuta ja kertoo kaasolleen mitä haluaa (tarkoitan siis juuri näitä raha juttuja). Toinen tärkeä asian on kaasojen suunnitella polttarit niin että pystyään sovitussa budjetissa, sen ei luulisi olevan kauhean vaikeaa. Itse en osallistuisi ikinä sellaisiin polttareihin, joiden todelliset kustannukset tulisivat ilmi vasta niiden jälkeen. Joten kyllä minusta morsian voi keskustella polttareihin kuuluvista asioista kaason kanssa, miksi ei voisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now