AutumnBride

Kertakäyttöastiat häissä

71 posts in this topic

Ystäväni sai ajatukseni juoksemaan, kun ehdotti astiastopulaamme avuksi kertakäyttöisiä-

lautasia ym. Idea kuulostaa kyllä kieltämättä aika köyhälle, mutta toisaalta se on yksi vaihtoehto tässä pulmassamme.

Mitä olette mieltä, kuuluuko kertakäyttölautaset ja mukit hääruokailuun??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häissä olen iltapalalla ja boolimukeina kertakäyttöastioita nähnyt, mutta muuten ajatus tuntuu hieman vieraalta. Riippuu tietenkin paljon häiden luonteesta. Esim. puutarhahäissä kertakäyttöastiat menevät kyllä, mutta hienosti koristellussa salissa ne voivat näyttää kyllä hieman halvoilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertakäyttöisiäkin lautasia on aika monenlaisia, jos sattuisi löytymään oikein kivasti häiden muihin väreihin sopivat ja muutenkin nätit versiot, niin mikseivät voisi näyttää ihan hyviltäkin. (Kertakäyttölautasesta tulee muuten napakampi kun niitä pistää kaksi aina päällekkäin)

Niin ja kertakäyttöinen lautanenhan tarjoaa muitakin mahdollisuuksia, vieraan nimen voi kirjoittaa lautasen reunaan, tai niiden reunoihin vaikka aforismeja jotka olisi normaalisti hääkarkeissa tai jotain muuta, yllättävää, omaperäistä. Hyvällä idealla kertakäyttöastiat voivat näyttää siltä että ne on valittu ihan tarkoituksella, ei sillä että muita vaihtoehtoja ei ollut.

(Sinänsä jännä idea siis, vaikka muuten koitankin karttaa kaikkea kertakäyttöistä)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekin suunnittelin juuri samaa, että laitaisin esim. vieraiden nimet lautasten reunoille tai vaiht.eht. meidän nimet hääpäivämme kera :)

Teemaamme sopivia kertakäyttölautasia löytyy varmasti, "Wanhat-häät" kun ovat kyseessä.

Mutta silti jotenkin kertakäyttöisten astioiden käyttö vieroksuttaa :-?

Sitten mietimme, että miten muut ruokailuvälineet soveltuvat tilanteeseen, esim. tavalliset lasit.. hullulta tuntuu ajatus kertakäyttöisistä lautasista tavallisten lasien rinnalla. :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei AutumnBride,

aloituksestasi ei selvinnyt oletteko jo kysyneet astioita vuokralle tai mistä päin Suomea olet... Monet catering firmat vuokraavat astioita varsin edullisesti. Samoin kyläyhdistyksillä yms. on usein astiastoja joita vuokrataan tarvitseville. Meillä oli omassa hääkahvitilaisuudessa skumppalasit paikalliselta catering-yrittäjältä ja muut astiat kylän naisjaostolta. En muista hintaa, muuta kuin että hyvin nimellinen summa.

sanoo elope,

jonka mielestä kerttisastiat on loistavia silloin kun ollaan retkellä tai reissussa niin että oikeiden astioiden roudaaminen mukana olisi kovin hankalaa... Toisaalta, jokaisella on oikeus tehdä niin kuin parhaaksi näkee.

(joo... ja tunnustan olevani nirso tarjoiluasioissa, mutta koulutus & työkokemus alalla velvoittaa ;))

Share this post


Link to post
Share on other sites

elope, itseasiassa en ole kysynyt vielä toistaiseksi kun muutamasta paikasta astiastoja. Tämä on sitä ns. taustatyötä jota täytyy tehdä.. Häihin kun on vielä vuosi aikaa ;D

Häät pidetään Keski-Suomessa, Jyväskylässä ja paikallisilta maa- ja kotitalousnaisilta odottelen vastausta josko heiltä astiastoja löytyisi vuokralle.

Budjetin olisi tarkoitus pysyä aisoissa, joten 100euroa enempää en ole valmis astiaston vuokrasta pulittamaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti heillä on hinnat kohdallaan  :D

Tässä varoilta myös Keski-Suomen Marttojen nettisivu & hinnasto

http://www.martat.fi/toiminta/keski-suomi/

Hinnasto

voimassa 16.8.2006 alkaen

Kahvikuppi, asetti, lusikka ja leipälautanen 0,65 €

Sokerikko ja kermakko 2,2 €

Veitsi ja haarukka 0,15 €

Keittolusikka ja jälkiruokalusikka 0,07 €

Lautaset 0,30 €

Jälkiruoka-astiat 0,20 €

Lasit 0,25 €

Tarjoiluastiat, kaatimet 2-3 €

Tarjottimet 1-2 €

Hääkakkuteline, 3 kerrosta 17 €

Tarjoiluvälineet 0,50-1

Kattilat 5, 8, 10, 20, 25 ja 65 litraa 5-15 €

Kahvinkeittimet 32, 90 ja 150 kkp 8,5-22€

Kahvinkeitin, Metos 22 €

Teräs- ja lasivuoat 3 €

Orakas -kuivuri 6€ /vrk

Kahvisetti (muovinen) 0,10 €

Mehumaija 7 €

Lämpölevy 15 €

Pumpputermos 4 €

Keittolevy 5 €

Varaukset ja tiedustelut Marttalasta p. (014) 611 308.

mukavia hääsuunnitteluja!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tulossa kertakäyttöastioita hääruokailuun, mutta tosiaan tilaisuuden luonne ratkaisee sen sopivatko ne sinne vai ei. Meillä pienet kotijuhlat ja tarjolla iltapalapurtavaa, joten sinne sopivat hyvin. Kahvikakkupöytään toki katetaan posliinit. Alkumaljoja varten suunnittelin ostavani kertakäyttöshamppalaseja, jos en mistään halpoja lasisia löydä.

Jos järjestäisimme isoja ruokajuhlia, niin en kertakäyttöisiä edes miettisi vaan lainaisin/vuokraisin astiat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hämärästi muistelen että äitini olisi joskus lainannut juhliin astioita seurakunnalta. Ainakin kahviastiastot löytyy varmasti jokaisesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Toivottavasti heillä on hinnat kohdallaan :D
Eipä heiltä löytynyt astiastoja ollenkaan :-/

Mutta täytyypä ynnäillä nuita marttojen tarjoamien astiastojen hintoja yhteen ja soitella heille. Seurakuntakin kävi mielessä niinkuin Natalie sanoitkin, sinnekin täytyy ilmeisesti ottaa yhteyttä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä tulossa mökkihäät, joita vietämme mökkimme pihamaalla sekä teltassa. astia ongelma mietityttää. juhlapaikkamme on sähkötön sekä vesi tulee kaivosta, joten isojen astiamäärien tiskaaminen ei kiinnosta... riippuen tietysti käytämmekö pitopalvelua ollenkaan vai tuleeko juhlaan "emäntä" laittamaan ruuat paikan päällä. jos pitopalvelu tulisi niin heiltä voisi tietty ottaa myös astiat. jos ruoka tehdään paikan päällä se on todennäköisesti grillaamalla/wokissa valmistettua. ainakin iltapalalla käytämme kertakäyttöastioita, mutta miten toimi pääruuan kanssa on vielä mietinnässä. tulossa siis suht pienet häät noin 50 henkilöä. myös kertakäyttöastioiden keveys mietityttää, lähtevätkö ne tuulen mukaan, jos sattuu tuulemaan ja pitäisikö kaikki astiat sekä aterimet olla sitten kertakäyttöisiä, vai voisiko jollain tavalla yhdistää osan oikeita astioita/aterimia ja osan esim lautaset kertakäyttöisiä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen harkinnut vuokrata Moneralin puulautasia, joita näin Kuopion häämessuilla. Minusta kiva idea ja melko pienellä budjetilla saa jotain erikoista. Onko kenelläkään kokemuksia näistä lautasista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä melkeen identtinen tilanne kristallihevosen kanssa. Juhla mökillä (=kalliosaari), vesi tulee kaivosta, 30 vierasta jne. Meille ei tule pitopalvelua/emäntää/tarjoilijoita, vaan yhteisvoimin hoidamme homman. Sulhon veli laittaa sapuskaa, serkku kakun, siskot siivoavat jälkiä/koristelevat jne. Meillä juhlasta tulee siis hyvin vapaamuotoinen.

Tarjoiluastioita ja alkumaljalaseja lukuunottamatta kaikki tulee olemaan kertakäyttöistä. Astioita olisi kyllä riittänyt, mutta niiden tiskaus ja lähinnä lasinsirujen kerääminen kalliolta pelottaa. Kertakäyttöisesti siis meillä, vaikka rakastankin kauniita oikeita astioita. ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä on vastaanotto seurojentalolla ja pari kaveria tarjoilemassa,

joten meidän mielestä kertikset olis paras vaihtoehto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

USA:sta saa ainakin tilattua kertakäyttölautasia haluamansa värisenä ja haluamallaan tekstillä. Esim eBayssä on näitä myyjiä, kuten: http://stores.ebay.com/Milestone-Occasions

Noilla on joillain vielä silleen, että kun tilaa lautaset, niin saa cocktail-lautasliinat kaupan päälle. Ja värivaihtoehtoja on aika kiitettävästi. Ei toi tietenkään halvin vaihtoehto oo, mutta ei nyt mitenkään älyttömän kallistakaan. Ja ihan hauska idea oikeestaan  :)

Ite mietin, että jos tarjotaan myöhemmin illalla vielä iltaplaa, niin sen vois tarjota kertakäyttöastioilta, koska pitopalvelu tuskin kahteen kertaan niitä astioita tiskaa samaan hintaan.

Plate_big.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miksipä ei kertakäyttöastioita voisi käyttää häissä! Sehän on varsin kätevää, jos henkilökuntaa on vähän.

Meillä häissä tarjotaan vieraille iltapalaa ja se tarjoillaan kertakäyttöastioista. Näin vältymme tiskiltä ja toiselta kattaukselta. Ostamme kertakäyttöastiat tukusta, siellä on aika hyvä valikoima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mut on Tiimari yllättänyt viime aikoina hyvännäköiillä kertakäyttöastioilla. Varmaan sieltä voi myös tiedustella minkälaista valikoimaa niillä on tilattavissa, jos hyllystä ei löydy juuri mieleistä. Tiimarista saa muuten opiskelijakortilla 10% alennusta, mikä on häitä valmisteleville opiskelijoillle tosi hyvä ale :)

Jos haluaa vähän panostaa kertakäyttöaterimiin niin Stockmann myy (ainakin kesäaikaan on aina löytynyt) puisia kertakäyttöhaarukoita, -veitsiä ja -lusikoita. Niistä tulee vähän ekompi ajatus kuin muovisista, vaikka onkin vaikea arvioida niiden todellista ekologista kuormitusta (mutta sitä ei ehkä kannata häissä muutenkaan murehtia :)). Ainakin ne on musta paremman näköisiä ja tuntuisia kuin muoviset.

Mun mielestä kertikset on ihan ok, etenkin jos kokonaisuus on mietitty lautasten, servettien, juomalasien, kuppien, aterimien ja mahdollisten somisteiden ja kippojen osalta loppuun saakka, siis sellaista yhtenäistä ja nättiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kauhean ekologista, mutta jos ei tiskaus tosiaan onnistu niin miksipä ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös kertakäyttöastiat käytössä..Grillataan ulkona (toivottavasti ei sada 8-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me aiomme käyttää kertiksiä, kun juhlia vietetään ulkona. Ja en ainakaan vielä ole löytänyt mistään nättejä lautasia :-/

Tuo Tinsin laittama linkki alkoi kyllä kiinnostamaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Halvimpia kertakäyttöastioita olen löytänyt Citymarketista tähän mennessä.

Tiimarin tuotteissa on hinta noussut ikävästi. Ennen sieltä sai kaikkea pikkukrääsää melko ilmaiseksi. Käykää läpi myös kaikki alekaupat kuten Hala-Halli, Hintakaari, Talousmarkka jne. mitä omilla paikkakunnillanne onkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm.. Olenkohan mä ainut, jonka mielestä kertikset eivät ole hyvä idea? Tulee mieleen joku koulun kevätretki tai lastenkutsut..  :-/ Kunnioittaisin aikuisia ihmisiä ihan oikeilla astioilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee booliin kertakäyttö lasit. Muuten kaikki on ihan lasia ja porsliinia. Tämä siksi että tarjoilijat vievät astiat mukanaan eikä heidän tarvitse jäädä odottelemaan juhlien loppua (emmekä halua maksaa tuntipalkkaa siitä että vaan hengailevat).  :P

Vielä on metsästys käynnissä, pitäisi löytää vaaleanpunaiset vähän "jämäkämmät" lasit. Mielestäni booliin on hyvä muutenkin käyttää noita kertiksiä kun ihmiset jättävät ja unohtavat niitä kuppejaan, jo siinä vaiheessa iltaa, ihan mihin sattuu. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelimme myös laittaa kertakäyttöastiat, jotta ei tarvitse tiskata. Vietämme juhliamme työväentalolla, eikä henkilökuntaa tule olemaan. Löysin MiniManista kivoja vihreitä muoviaterimia, jotka sopivat vihreä/oranssiin teemaamme.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tarjotaan häissä vain kahvi kakkuineen ja sitten illemmalla iltapalaa, eikä meillä tuu olemaan mitään pitopalvelua, ehkä yks henkilö keittiössä hääräämässä joten kertakäyttöastiat tulee meille.

Eikä se ole epäkunnoittavaa aikuisia ihmisia kohtaan, eiköhän kaikki ymmärrä että ne tulevat paljon helpommaksi kuin tavalliset astiat  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now