Jump to content
Naimisiin.info

Istumajärjestys?


nallepuh78

Recommended Posts

Meille tulee istumajärjestys pöydittäin (siis saavat pöydän sisällä päättää paikoista).

Näin meilläkin, mutta varaamme pöydätkin vain vanhemmille ja sisaruksille, koska haluamme heidät istumaan lähimmäksi meitä. Tosin kun toinen veljeni on myös seremoniamestari, toinenkin seremoniamestari pääsee minun sisarusteni pöytään, vaikka ei perheeseen kuulukaan, jotta he saavat olla yhdessä. Toimii myös siksi, että minun sisaruksiani puolisoineen on vain kolme, kun taas sulhasen sisaruksia puolisoineen on peräti kuusi.

Istuvatko vanhemmat aina samassa pöydässä?

Ei kai siihen mitään pakkoa ole, mutta meidän häissämme vanhemmat istuvat neljään henkeen omassa pöydässään. Ovat aiemmin tavanneet vain kerran, mutta tulevat niin hyvin juttuun, että ei siltä osin tarvitse yhtään jännittää.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

tietääkö kukaan mistä löytäisin pohjamallin sellaiselle istumajärjestykselle missä kaikki pöydät on kiinnitetty jollain tapaa yhteen...vaikea selittää mutta jossain sellaisen näin ja haluaisin sellaisen häihimme. eli ei tavallista missä morsiuspari istuu kahden tai kaason ja bm:n kanssa vaan että kaikki istuu "samassa" pöydässä. pöydät on liitetty yhteen vähän niinkuin iso E -kirjain tai jotenkin niin se oli. siinä oli myös kirjoitettu mihin kaikki sukulaiset sijoitetaan.

...vähän sekavasti selitetty..

Link to comment
Share on other sites

tietääkö kukaan mistä löytäisin pohjamallin sellaiselle istumajärjestykselle missä kaikki pöydät on kiinnitetty jollain tapaa yhteen...vaikea selittää mutta jossain sellaisen näin ja haluaisin sellaisen häihimme. eli ei tavallista missä morsiuspari istuu kahden tai kaason ja bm:n kanssa vaan että kaikki istuu "samassa" pöydässä. pöydät on liitetty yhteen vähän niinkuin iso E -kirjain tai jotenkin niin se oli. siinä oli myös kirjoitettu mihin kaikki sukulaiset sijoitetaan.

...vähän sekavasti selitetty..

Sirkka Lassilan Käytöksen kultaisesta kirjasta löytyy ainakin jonkinlainen pohjakartta E:n muotoiselle pöydälle. Isäntä ja emäntä oli siinä sijoitettu pitkän sivun keskelle, ja "arvokkaimmat" vieraat heidän molemmille puolilleen samaiselle pitkälle sivulle.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

mitenkäs kannattaisi laittaa, kun meille hevosenkenkämallinen pöytä, johon mahtuu suurin osa vieraista, lisäksi muutama pikkupöytä.. haluaisin kaason viereeni istumaan, mutta sulhanen haluaisi oman lapsen ja vanhempansa itsensä viereen.. eli ei näyttäisi järkevältä jos minun äiti ja veli sitten istuvat kauempana kuin sulhasen lähin perhe..

erillisiin pikkupöytiin tulee yhteen ulkomaiset kaverini, jotta löytyy yhteinen kieli ja juttuseuraa, toiseen yksi sukulaisperhe joka ei "mahdu" samaan tilaan muun suvun kanssa, ja kolmanteen sitten tarvittaessa muusikot ja kavereita, jos pääpöytään ei mahdu.

kannattaako tuossa hevosenkenkämallissakin harrastaa jotakin pöytänumerointia (kun erillisistä pöydistähän se on kasattu), jotta paikoille on helpompi löytää, vai riittääkö yleensä vain paikkakartta ja nimikyltit paikoilla??

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee hääparin pöytä&pääpöytä T-kirjainen mallisesti keskelle juhlatilaa. Näin meidän pöydän taakse saadaan kaari ym, mutta ollaan kuitenkin lähempänä vieraitamme. Pääpöytään tulee vanhemmat, meidän 2veljeä puolisoineen ja 2lastaan. Sukulaispöytään tulevat tädit,sedät, enot, sekä muutama keski-ikäinen perhetuttu. Kaveripöytään tulee morsiamen&sulhon kaverit (sekä 1lapsi syöttötuolissa pöydän päähän). Lisäksi tulee juhlatilan päätyyn pieni soikea kaveripöytä,johon tulee kaksi perhettä joissa hyvin pienet lapset, niin on helpomi sijoittaa vaunut/syöttöuolit sinne pöytään. Vierasmäärä yhteensänoin 52henk.

Sulho teki meille juhlatilan mallin photoshopissa ihan perinteisesti neliöistä(pöydät)ja pikkuympyröistä(ihmiset). Juhlatila on teltta, jonka näämme valmiiksi kasattuna vasta edellisenä päivänä, miat ovat tiedossa, kuten myös pöytien mitat, joten kartta tehtiin tarkasti suoraan mittakaavaan jotta sen pohjalta saadaan nopeasti pöydät&paikat häitä edeltävän päivänä paikoilleen. Näin myös varmistetaan, että kaikki mahtuu telttaan ja että liikkuminen pöytien välissä onnistuu. Yhdelle henkilölle varataan suosituksen mukainen 60cm pöytätilaa(plus enempi tilaa pöytien väliin). Tärkein huomio eri vaihtoehtoja kokeillessa oli, että neliön (8x8m teltta) muotoiseen tilaan mahtui paremmin pitkät pöydät kuin esim pienennät neliö tai soikiopöydät.. Kunhan vieraat ovat varmistuneet, teemme sitten valmiille telttamallille on helppo lisätä nimet, ja printata siitä kopiota teltan/pöytien kasaajille, sekä hienompi versio esille pöytäkartaksi :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

meille tulee c:n muotoinen suht kapea pöytä, eli siis keskellä istuvat eivät ole kauhean kaukana toisistaan (tarkoitus on kuitenkin mahtua liikkeelle siitä hyvin, ja hääpari eli me istutaan keskellä C:tä. Tai siis E ilman keskisakaraa, jos tarkkoja ollaan. ja pitkillä ylä- ja alasakaroilla.

meillä pariskunnat istuu vierekkäin, koska itse olen huomannut häissä että on suht tylsää olla sijoitettu oman puoliskonsa vastapäätä kun kerrankin vois jutella uusien ihmisten kanssa eikä tuijottaa omansa naamaa :)

ja teille jotka miettii että ettei saa tulla kahta naista tai miestä vierekkäin, mites pistätte suun jos juhlissa on tyttöpareja ja sinkkuja? hankalaksi menee, joten tuostakaan ei voi pitää kiinni.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Juu no siis minun (ja sulhonkin) mielestä hääpari voi laittaa vieraat juuri niin istumaan kun haluavat, ja jos ei kelpaa niin saapi vaihtaa sitten siellä pöydässä. Etikettiä voi noudattaa, mutta myös soveltaa. Esimerkiksi parit on kohteliasta laittaa vastakkain, mutta ei me kyllä olla kahdestaan omassa pöydässä eikä varmaan vanhempienkaan kanssa. Luultavasti sijoitamme ainakin kaasot ja bestmanit omaan pöytäämme. Pöydistä ja tilasta riippuen meidän pöydässä voi olla myös lähimmät ystävätkin.

Minkään mukaan ei ole pakko mennä vaan pitää tehdä niinkuin itse tahtoo. Tämä siis teille jotka mietitte etikettejä ja muita perinteitä. :D

Link to comment
Share on other sites

Me emme aio tehdä istumajärjestystä, mutta itsellemme ja lähimmille sukulaisille (vanhemmat, sisarukset) ja avustajillemme aiomme varata pöydät. Muut saavat päättää itse, missä istuvat. Onneksi vieraslistalla ei taida olla sellaisia henkilöitä, jotka eivät tulisi toimeen, niin ei aiheuta päänvaivaa... Tosin tämä suunnitelma saattaa muuttua vielä sen jälkeen, kun olemme käyneet ajan kanssa tutkiskelemassa juhlapaikkaamme... :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

Puollan istumajärjestyksen tekoa, tai ainakin vähintään pöytäkohtaisen istumajärjestyksen tekoa, vaikka se viekin aikaa ja vaivaa.

Olen vain kuullut niin paljon negatiivista palautetta häävierailta juuri istumajärjestyksen puutteesta. Ihmisillä kun vain on tapana aloittaa aina uusi tyhjä pöytä sen sijaan, että istuisi pöytään, jossa jo istuu muita - pahimmassa tapauksessa itselleen vieraita ihmisiä... Kun viimeisenä saliin saapuu sitten paikkoja etsimään viisihenkinen perhe pienine lapsineen, minne he istuvat kun jäljellä on enää pahimmassa tapauksessa yksittäispaikkoja eri pöydissä pitkin salia?

Vaikka siis istumajärjestys tuntuisi järjestäjille turhalta vaivalta, säästäisi se vieraita pahimmalta skenaariolta, että perhekunta istuisi erossa toisistaan... Mielestäni hyvin ja ajatuksella tehty istumajärjestys takaa vieraiden viihtyvyyden ruokailun ajan.

Joo, tää istumajärjestys on ihan jees mut mitäs sitten tehdän kun on kutsuttu ihmisiä ja tehty kaikille paikat ja sitten vaikka jos ne ovatkin ilmottaneet että tulee mut ei tulekkaan sit jää tyhjiä paikkoja?

mutta toi 5henkinen perhe juttu on kyl osuva ja niin varmaan tulee käymään just jos ei tee järjestystä.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Istumajärjestys tulee muuttumaan aivan varmasti loppumetreillä. Joku sairastuu tai ei muuten pääse tulemaan jne. Joten suosittelen, että piirrät paperille pöydät ja kirjoitat jokaisen etunimen pienelle paperilapulle. Sitten sinitarralla lappu kiinni haluttuun kohtaan. Näin voit muutella paikkoja ilman sotkua. Kätevää, eikö?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest ohikulkija

Mä en ollut aiemmin varma onko häissä aina istumajärjestys pakollinen mutta sitten menin kaksiin häihin tänä vuonna jotka saivat mut muuttamaan mieleni.Ekassa lähipiirille oli istumajärjestys ja meidät muut jätettiin oman onnemme nojaan. Ihmiset joutuivat istumaan aivan hajallaan muista tutuista ja vaikka kaikki olivat kohteliaita ja tulivat pinnallisesti juttuun niin tunnelma useassa pöydässä oli suorastaan vaivautunut. Istuminen näissä lähes 200 hengen häissä ilman istumajärjestystä aiheutti paljon hämminkiä ja ihmiset outuivat pyytämään toisia siirtymään, jotta saisivat istua perhekunnittain.. Oikeasti vei paljon nautittavuutta juhlatilanteesta. Mutta tätähän hääpari ja heidän lähipiirinsä tuskin huomasivat: he istuivat omassa saarekkeessaan rauhassa.

Toisekseen menin häihin joissa oli tarkasti suunniteltu istumjärjestys. En tuntenut häistä morsianta lukuunottamatta ketään ja menin poikaystäväni kanssa, joka ei puhu sanaakaan suomea. Valmistauduimme juttelemaan illan pääasiassa keskenämme. Mutta hääpari olikin tehnyt hyvin toimivan istumajärjestyksen, jonka mukaan meidät oli sijoitettu keskellä ihmisiä, jotka kaikki puhuivat sujuvaa englantia ja oikein mielellään. Tämän ansiosta -ja yksin tämän ansiosta- meillä oli todella hauskat häät!

Joten meille tulee tarkkaan ja huolella tehty istumajärjestys ihan varmuudella!

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli istumajärjestys. Oltiin etukäteen suunniteltu pöytäjako ja kuka istuu kenenkin vieressä, ja juhlien aattona juhlapaikalla sitten viimehetken peruutusten vuoksi hiukan muokattiin. Pöytäjärjestyksen miettiminen vei hiukan aikaa ja vaivaa, mutta vieraat tykkäsivät ja kaikille löytyi juttelukaveri. :) Oltiin jaettu porukka esim. morsiamen suvun ja kavereiden pöytiin joten ketään ei "pakotettu" tutustumaan ennestään vieraisiin ihmisiin vaan samassa pöydässä istuvat olivat tuttuja keskenään.

Link to comment
Share on other sites

meillä näin:

pöydät tulevat kahteen riviin, minä ja sulhanen istutaan kahdestaan omassa pöydässä ja siitä lähtee kaksi riviä, ensimmäiset pöydät ovat 4 henkilön pöytiä sitten muuttuvat 8 henkilön pöydiksi. pöydät ovat viistosti. (onpa tämä selitys nyt vaikeaa :D ) meitä lähimmäiseksi tulevat vanhemmat, kaasot ja bestman perheineen, sitten sisarukset ja muut läheiset. ja sitten muut sukulaiset satunnaisessa järjestyksessä, sitten ystävät.

me emme sekoita morsiamen ja sulhasen sukuja, vaan meille tulee sitten jonkinlainen leikki tms. sitä varten että tutustutaan. omasta mielestämme on kivempi syödä ja istua ensin, ennen kuin tilanne rentoutuu, tuttujen ihmisten kanssa :D

minä olen istumajärjestyksen kannattaja -olin häissä jossa sulhasen vanhemmat joutuivat kauas morsiusparin pöydästä, sillä kaukaisemmat sukulaiset olivat jo vallanneet paikat kun he saapuivat paikalle. istumajärjestyksellä huolehdin siitä ettei näin käy meille/meidän vanhemmille.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Kannatan ehdottomasti istumajärjestystä! Näin voi sijoittaa "samanhenkiset" (lue: esim. ystävät) samaan pöytään, eikä kenenkään tarvitse istua ihan tuntemattomien ihmisten keskellä. Voin vain kuvitella mikä stressi siitä tulee, kun kaikki yrittävät löytää omalle perheelleen hyvän istumapaikan, ja mieluiten vielä tuttujen lähettyviltä. Toki sellainen pöytäkohtainen istumajärjestys, eli jossa määrätään pöytä mutta ei paikkoja, voi toimia myös hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Luin tätä ketjua läpi ja ihmettelin miten vaikeaa on tehdä istumajärjestys. No, istuttiin alas M:n kanssa ja järjestys syntyi noin puolessa tunnissa. Meillä onneksi vain 32 vierasta eikä ketään, joka ei tulisi toimeen toisten kanssa. Ainoa mitä sekoitettiin oli vanhemmat, jotka laitettiin istumaan vierekkäin. Olen tyytyväinen. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on tarkoitus plaseerata omien perheiden ja kaasojen, bm:n paikat henkilökohtaisesti ja sit muut vieraat pöytäkohtaisesti eli niin, että ihmiset saavat siinä pöydässä sitten päättää kuka istuu kenen vieressä tai vastapäätä. Uskon, että meillä tämä toimii senkin vuoksi mukavasti, että monet sukulaiset eivät halunne välttämättä istua oman perheenjäsenensä vieressä vaan mieluummin jonkun, jota ei niin usein näe. Laitamme toki perheet samaan pöytään, mutta uskoisin, että teemme sen kokoiset pöytäryhmät, että niihin mahtuu vähintään kaksi perhettä. Ilman pöytäjärjestystä en kuitenkaan juhlia järjestäisi, koska meilläkin vieraita kutsutaan melkein 200 ja mukana on myös paljon pieniä lapsia. Olisi aikamoinen säätäminen heti juhlien aluksi, kun ihmiset etsisivät paikkojaan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...