Guest Vieras_Heidi_*

Milloin varasitte juhlapaikan?

229 posts in this topic

Terve!

Pientä gallupin kaltaista tässä kirjoittelen, eli, miten pian olette paikan varanneet? Onko vähän yli yksi vuosi liian myöhään jo (pk-seudulla)?

2009 kesällä kovasti olisi hinku avioitua, mutta paikan löytäminen on osoittautunut hyvin hankalaksi n. 60-80 vieraalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa 40 vierasta ja löydettiin varsin hyvin paikka hiukan alle 6kk aiemmin pk-seudulta.

Asiahan riippuu tietenkin siitä, kuinka tiukkoja paikan suhteen olette ja millaista paikkaa haette. Ravintolaa? Juhlatilaa + pitopalvelua? Pitääkö paikan olla ihan jokin tietty? Käsittääkseni Suomenlinna on aika suosittu, joten sinne varaukset varmaan vuotta aiemmin.

Minusta tuntui siltä että juurikin 60-80 vieraalle paikkoja löytyi hyvinkin helposti niin ravintoloista kuin ihan juhlatiloista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

me varattiin suomenlinnan tenalji von fersen melkein 1,5 vuotta aiemmin, koska vieraita tulee paljon ja haluttiin juuri se tila. ei sillä varmaan ihan niin kiire olisi ollut, mutta alkaisin kyllä pk-seudulla varmaan n.vuotta aiemmin kartoittamaan vaihtoehtoja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me varattiin hieman yli vuotta aiemmin, ja silloinkin oli jo mennyt se päivä jota aluksi meinattiin. Eli hyvissä ajoin kannattaa olla liikkeellä, mikäli haluaa jonkun tietyn paikan tietyksi päiväksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häitä vietellään "vasta" elokuun lopulla 2009, mutta varailin paikan jo tällä viikolla ja onneksi olen malttamatonta sorttia --> ko. paikkaan on tehty jo syyskuun alkuun 2009 yksi häävaraus :o Kuvittelin ihan aikuisten oikeasti olevani kovinkin aikasessa asiani kanssa, mutta en näköjään ollutkaan, sama homma oli kirkkovarauksen kanssa :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä Helsingissä kannattaa olla jo 1,5 vuottakin ennen liikenteessä, tosin en tiedä vähän pienemmistä paikoista, meillä tarvittiin tilaa 100 hengelle. Kun katsoin Suomenlinnan varauskalenteria joskus syksyllä 2007 ja selvitin kesän 2009 tilannetta, niin kaikki lauantait oli jo alustavasti varattu. Me varattiin oma juhlapaikka tänä keväänä, eli just se 1,5 vuotta ennen juhlia. Monessa paikassa, josta kyseltiin, oli lauantaille jo varauksia. Eli ajoissa liikenteeseen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä ei ole mitään aikamäärettä sille, että milloin pitää kautta kannattaa paikka varata.

Kannattaa varata se silloin, kun se oikea paikka löytyy. Itse pidämme häät 2009 elokuussa ja paikan

varasimme nyt, mutta se paikka on ehtinyt vaihtua jo neljä kertaa tässä, joten aikaisintaan

varasin paikan joulukuussa 2007, koska silloin aloimme suunnittelemaan häitä...

Tosin jotkut paikat olis pitänyt varata jo vuoden 2007 kesällä, koska kun soitin sinne niin ne tietyt

päivät oli jo varattu viime kesänä. Ja tämä paikka mikä nyt varattiin, niin emme olisi saaneet sitä

ellei edellisenä päivänä joku pari olisi sitä vaihtanut toiseen päivään... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varattiin juhlapaikka viikko sitten lauantaina, kun juhlimme häitä heinäkuussa 2010. Siinä vaiheessa kun kuuli, että heiltä on mennyt jo lauantaipäiviä kesältä 2010 päätimme varata, vaikka alunperin ajattelin ettei sitä vielä tarvitsisi tehdä. Meillä oli myös tietty päivä, josta emme halunneet luopua, joten parempi varata ajoissa ja saada varmasti se päivä, jonka haluaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me varattiin juhlapaikka lokakuussa 2007, kun alkoivat ottamaan varauksia vuodelle 2009. Häitä juhlitaan helmikuussa 2009. Eräs tuttavana yritti varata kyseistä paikkaa joulukuussa 2007 elokuussa 2009 vietettäviin häihin, niin kaikki lauantait olivat jo varattu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riippuu tosiaan paljon siitä mitä kriteereitä on paikalle ja onko häät suunnitelmissa pitää kesälauantaina vai mahdollisesti talvella (ja sopiiko vaikka perjantai jos lauantait on jo mennyt).

Me varattiin hääjuhlapaikka 120 hengelle elokuulle 2009 jo 2 vuotta etukäteen: oli enää yksi lauantai vapaana (siis elokuulle, kesäkuulla oli vielä tilaa).

Paikka meni vaihtoon ja varattiin tammikuussa 2008 uusi paikka 60 hengen häille. Oli vielä jotain kesäpäiviä jäljellä.

Edited by Serene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos haluaa "erikoisempaa" päivämäärää, hyvissä ajoin. Tiedustelin keskivertosuositun paikan tilannetta loppukesälle 2009, näytti jo huonolle ja syksyllä muutama erityinen päivä varattu myös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä se kannattaa varata jo hyvissä ajoin. Mietin vain, että jotkut varaavat varmaan paikan ennenkuin on olemassakaan sulhasehdokasta, koska meidän pienellä paikkakunnalla eräs suosittu paikka oli varattu 2013 asti, jos heinäkuuta haaveilee ;) Meidän oli siis pakko siirtää hääpäivää kesäkuulle ja ensi vuonna (2009) olisi tarkoitus purjehtia avioliiton satamaan. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varasin juhlapaikan n. kuukausi sitten, häät heinäkuussa 2009. Häät on 60 hengelle Tampereella, joten aika monesta vaihtoehdosta saatiin valita, ja onneksi saatiin se päiväkin jota toivottiin.

Edited by Cicero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten ihmeessä ihmiset voivat varata juhlapaikan jopa 2 vuotta etukäteen? Esim. Espoon Tuomiokirkkoseurakunta kun ilmoittaa vihkiajat vuodelle 2009 vasta 22.9. eli parin viikon päästä! Heille piti antaa ainakin viisi vaihtoehtoa jotta ilmoittautuminen hyväksyttäis... Me ollaan tässä vaan odoteltu että mikä päivä meidän vaihtoehdoista sieltä sit oikein osuu kohdalle, kun ei ennen sitä voi oikein varata mitään paikkaa. Tosin mitä näitä kirjoituksia nyt lukee niin taitaa olla ettei välttämättä edes saada juhlapaikkaa Espoosta meidän 80 henkellä ensi kesän lopulle... Sit häät siirtyy eteenpäin talvelle <_< Ilmeisesti kovin moni ei sit mene kirkossa naimisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moni miettii, että kumpi on tärkeämpää saada tietty kirkko vai tietty juhlapaikka. Meillä oli ainakin tärkeintä saada tietty juhlapaikka, kirkolla ei ole niin väliä. Myös moni varaa ns. varakirkon, joka ei ole niin suosittu, jos ei onnistu saamaan sitä haluamaansa kirkkoa haluamalleen päivälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Miten ihmeessä ihmiset voivat varata juhlapaikan jopa 2 vuotta etukäteen? Esim. Espoon Tuomiokirkkoseurakunta kun ilmoittaa vihkiajat vuodelle 2009 vasta 22.9. eli parin viikon päästä!

Kaikki eivät todellakaan mene naimisiin kirkossa. :)

Juhlapaikka varattu tänään (suosittu paikka pk-seudulla), häät 1v10kk päästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häät elokuussa 2010 ja juhlapaikka varattiin kesäkuussa. ;) Hyvissä ajoin tykätään olla liikenteessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me asutaan pienellä paikkakunnalla, jossa ei siis paikkoja hirmusti ole, vaikka lähikunnan paikatkin lasketaan mukaan ja minä rupesin kyselemään juhlapaikkoja vuosi ennen kun oli tarkoitus mennä naimisiin niin kaikki paikat olivat jo varattuina, joten hääpäivä menee vaihtoon :( !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin pk-seudulla on hyvä olla yli vuotta ennen liikkeellä jos mielii saada juhlapaikan haluamalleen päivälle. Me varasimme heinä-elokuun vaihteessa 2008 juhlapaikan syyskuulle 2009. Tuolloin elokuulle ei ollut enää yhtään vapaata lauantaita ja syyskuun pari ensimmäistä oli varattu. Ei siis yhtään liian aikaisin.

Kirkkoasiassa pitää sitten laittaa omat toiveet tärkeysjärjestykseen. Jos joku tietty kirkko on ihan ehdotonta saada, niin voi varautua siihen, että juhlapaikan kanssa joutuu tinkimään tai toisinpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olin yllättynyt miten varattuja juhlapaikat ainakin täällä Pk-seudulla ovat. Häät heinäkuussa 2009 ja juhlapaikkoja alettiin kyselemään elokuun alussa. Tuntuu että kaikki vähänkin edullisemmat olivat varattu täyteen. Myös mielestäni ne paikat, johon saa viedä omat juomat, ovat tosi suosittuja. Ravintoloista tilaa olisi paremmin löytynyt.

Meillä ehkä vaikutti se, että vihkiminen on Seutulan kappelissa ja "samalla suunnalla" on Pyhän Laurin kirkko, joka on huippusuosittu. Sitä kautta myös lähiseudun juhlapaikat ovat suosittuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hui kamala kun tuntuu, että ihmiset on hyvissä ajoin liikenteessä. Itse ajattelin ensi kesänä katsastaa synnyinpaikkakuntani juhlapaikkatarjontaa, kun silloin vasta seuraavan kerran olen sinne kunnolla menossa. Vaihtoehtoja ei kyllä kovin montaa edes ole. Toivottavasti en sitten ole liian myöhään liikenteessä. Meillä ei kyllä ole vielä tarkempaa tietoa edes hääpäivästä, tiedetään vain että kesällä 2010 olisi tarkoitus häitä juhlia.

Miten siviilivihkimisellä liikkeellä olevat ovat toimineet? Olen saanut sen käsityksen, että maistraatit eivät vihkiaikoja kovin montaa kuukautta eteenpäin edes anna. Pelkään, että saan kyllä juhlapaikan haluamaksemme päiväksi varattua, mutta sitten ei löydykään vihkijää. Lauantaihäät olisi kuitenkin mielessä, niin pitääkö se sitten juosta arkipäivänä maistraattiin vihkitilaisuuteen ja viettää juhlat eri päivänä? :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä kai tuo vuosi yleensä riittää. Mutta sitä hankalammaksi menee, mitä enemmän tulee vieraita. Meille on tulossa (tai siis kutsutaan!) 50-60 vierasta, ja edelleen luotan, että sille porukalle paikka löytyy. Toukokuussa jo mukamas paikan valitsin, mutta kun näytin sitä myöhemmin miehelle, ei se näyttänytkään enää kivalta! Nyt siis edessä uuden paikan etsintä.

Ja Verna: nykyään taitaa olla aika yleistä, että maistraatissa käydään viikolla (varsinkin jos haluaa jonkun tietyn päivämäärän hääpäiväksi) ja juhlat pidetään sitten seuraavana viikonloppuna. Tai miksei vaikka seuraavana vuonna! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Miten siviilivihkimisellä liikkeellä olevat ovat toimineet? Olen saanut sen käsityksen, että maistraatit eivät vihkiaikoja kovin montaa kuukautta eteenpäin edes anna. Pelkään, että saan kyllä juhlapaikan haluamaksemme päiväksi varattua, mutta sitten ei löydykään vihkijää. Lauantaihäät olisi kuitenkin mielessä, niin pitääkö se sitten juosta arkipäivänä maistraattiin vihkitilaisuuteen ja viettää juhlat eri päivänä? :huh:

Me varasimme juhlapaikan melkein heti, kun päivä oli päätetty (ja silti meinattiin jäädä ilman :blink: ) - minkä jälkeen vasta aloimme edes kysellä vihkijää. Maistraatti tosiaan oli pettymys, kun sieltä ei voinut varata mitään niin aikaisin (vasta nyt saisi kysellä tammikuuksi :angry: ) - mutta saimme sitten vihkijän käräjäoikeudesta. Ja ihan hätätilassa olisimme varmaankin kipittäneet vihille edellisenä päivänä kahdestaan ja viettäneet juhlat sinä oikeana päivänä siinä oikeassa juhlapaikassa.

Edited by tammikuu09

Share this post


Link to post
Share on other sites

me varattiin juhlapaikka jo nyt, eli melkein kaksi vuotta ennen häitä. Oli mieluinen paikka tiedossa ja tieto siitä, että kesä 2010 myydään loppuun viimeistään ensi keväänä. Lisäksi halusimme häät elokuulle ja kun sinne oli jo yksi varaus tehty, tuli fiilis, että pakko toimia ettei tarvitse katua :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now