Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka paljon juoruat häiden yksityiskohdista vieraille?


Guest camotar

Recommended Posts

Vasta tämän keskustelun otsikon luettuani tajusin, kuinka paljon huutelen jo nyt häistä vieraille ja kaikille. Huh, onneksi heräsin edes tässä vaiheessa! Olen esitellyt unelmapuvustani kaiken aina teemoihin ja vierasmääriin, budjettiin asti. Nyt pidän suuni supussa! Ja loppui se miehelle hääpukujen esitteleminen. :girl_haha:

Kuinka te onnistutte pitämään suunne kiinni sulhaselle puvusta..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Kaivelen täällä vanhaa aihetta, kun olen itse miettinyt, miten osaisin pitää suuni supussa hääsuunnitelmista. Muutama vuosi sitten, kun mun ensimmäiset kaverit alkoi mennä naimisiin, yksi halusi esitellä kaiken puvusta ja pöytäkoristeista ja kutsukorteista lähtien mulle etukäteen (en siis ollut edes kaaso). Olin tosi harmissani, kun olisin halunnut yllättyä vasta sitten juhlissa ja ihastella yksityiskohtia niistä tietämättömänä. Tästä viisastuneena ajattelisin siis, että omista häistä kerron niukalti etukäteen. On tylsää mennä juhliin, joista tietää jo kaiken etukäteen :gpari:

Link to comment
Share on other sites

Yllättäen aika supussa osaan pitää suuni. Blogiin kirjottelen, jotta saan jonnekin purkaa, kun en halua ystäville paljastaa kaikkea ja tietysti tänne kirjottelen (kavereilla ei siis ole blogin osoitetta). Lähinnä kaasolle ja omalle äidille juttelen häistä ja kuluista ja ongelmista, ja tietty miehelle. Joistain yhteisistä ongelmista puhutaan enemmän ystävien kanssa (mun 2 kaveriakin menossa naimisiin) mutta yksityiskohdat pidän itelläni. Mies on nähnyt minut jo puvussa, joten se ei ole sille mikään yllätys. Mutta jospa se unohtais miltä näytin siinä ja yllättyis uudellen hääpäivänä :P Se näkee mut jokatapauksessa ennen vihkimistä kun meillä on valokuvaus ennen sitä.

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan sovittu, että suuremmin ei hääasioista puhuta paitsi kaasoille, bestmanille ja vanhemmille voidaan kertoa.

Erityisesti olen pyytänyt miestäkin olemaan puhumatta budjetista koska en jaksa sitä taivastelua mitä se ihmisissä aiheuttaa (kun on suht hintava juhlapäivä tulossa..).

Yhdelle ystävälle kerroin mekon hinnan kun hän vaatimalla vaati (en olisi halunnut kertoa koska maksoi "paljon") ja tietenkin siitä tuli sitten tuhahdukset perään ja ihmettelyä miten oon voinutkin maksaa niin paljon jostain mekosta. :girl_mad: Mitäs kysyi?? :girl_cray2:

Link to comment
Share on other sites

Vastaan jos kysytään, ainakin toistaiseksi. Vielä ei ole mitään kovin yksityiskohtaista (sellaista, jonka haluaisin pitää salassa) kysytty. :) Lähempänä varmaan tulee tarkempia kysymyksiä esim.pukuun, koristeisiin tai ohjelmaan liittyen, niistä en aio kaikkea kertoa. Lähipiirille (vanhemmat, kaasot...) kerrotaan vaikkeivat kysyiskään :D

Muokattu: , käyttäjä: Terei
Link to comment
Share on other sites

Olen yrittänyt pitää suuta supulla ja omalle perheelle olen kertonut päivän ja sen missä juhlat on (kaukana sieltä missä perheeni asuu). muuten en ole kertonut edes vuodenaikaa ystävilleni. Aluksi kun mentiin kihloihin olisin varmasti jakanut kaiken tiedon jos kukaan ystävistäni olisi kysynyt. Ja odottelin ja odottelin, mutta kun kukaan ystäväni ei kysellyt / vaikuttanut kovin innostuneelta asiasta olen ollut kokonaan hiljaa. Olen kyllä kertonut väliaikatietoja kuten "varattiin kirkko, valokuvaaja löydetty, käyty pukuostoksilla" mutta siitä mitä, missä ja millaista en ole kamalasti kertonut. Kaasojen kanssa olen juhlista toki puhunut. Muttä pääosin suunnitellaan ihan miehen kassa. Mies taas on lörpötellyt kaikesta mitä tietää kaikille jotka ovat kysyneet ja ehkä muillekkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Perusidea on, että onnistuisimme pitämään häät täysin yllätyksenä. Jos kaikki menee niinkuin pitää, vielä juhlapaikalla suurin osa ihmisistä luulee tulleensa meidän yhteisille

kolmekymppisille, kunnes pihaan saapuu tuttu pastori... ;)

Muutamille valikoiduile oli pakko mainita, kuten minun vanhemmille (jotka ovat aikaisemmin luvanneet avustavansa raha-asioissa, joten...) ja avokin isoäidille, jonka sydäntä ajatellen päätimme kertoa hyvissä ajoin, ettei raukkaparka täysin järkyty juhlapaikalla. Lisäksi Espanjassa asuvalle kaverille oli pakko antaa parempi syy varata lentolippu kuin "Tuutko synttäreille?". :D

Päätettiin myös yhdessä, ettei kummallakaan ole virallista kaasoa tai bestmania. Joten aikalailla yksin suunnittelen juhlia. Äiti jaksaa toistaiseksi pölötellä puhelimessa pienimmistäkin häähössötyksistä ja mies suunnittelee samanlaisella innolla juhlia, oli kyse sitten väriteemoista tai musiikista. Välillä pitää tietoisesti pistää mielessään kaikki häähommat sivuun, ettei mene maku puhekumppanilta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Itse pyrin pitämään yksityiskohdat, kuten värit, teemat, valssin, marssit ym. vastaavat melko salassa. Syy: tiedän eräitä, jotka ovat myös menossa naimisiin lähiaikoina, enkä halua, että joku, joka menee meitä ennen vihille, saa meiltä ideoita. Jos sattumalta on samaa, ei voi mitään, mutta minulta on turha ideoita varastaa / inspiroitua minulta. Sitä varten on tämä naimisiin.infon foorumi :)

Link to comment
Share on other sites

Puuuh. Lörpöttelen helposti kaikki yksityiskohdat jos vaan kysytään. Ja usein kysytään.  Puvustakin on kuvan nähnyt kaasojen ja perheeni lisäksi jo muutama kaveri (+muutama, joita en häihin ole kutsumassa, eli heillä ei niin väliä minulle). Juuri vastikään vasta tajusin, että en siittenkään olisi halunnut, että puvusta kukaan perheen ja kaasojen lisäksi tietää mitään. Vähän on nyt myöhäistä. Yksityiskohtaisesti ei pukua varmaan kukaan muistakaan jos kerran olen puhelimen näytöltä vilauttanut. Silti, argh, onko pakko olla tälläinen lörppä. :girl_cray2:  Olen vain niin innoissani kaikesta  :girl_hide: Muutenkin olen elämässä sellainen, että muille kuin muutamalle ihan lähimmälle ihmiselle en juurikaan avaudu, mutta jos joku kysyy, niin vastaan kyllä melkein mihin tahansa.

Link to comment
Share on other sites

No värimaailma nyt kävi ihmisille ilmi jo save the date -korteista. Tosin muutamat ei sitä kyllä siitä tajunneet, koska ovat kysyneet värejä uudelleen.

 

Kaasoille ja siskoille kerron suunnilleen kaiken. Parille ystävälle olen kertonut suurpiirteisesti joitakin asioita, mutta moni yksityiskohta on pysynyt piilossa. En mielelläni kerro puvusta, sormuksesta, kakusta tai tuollaisesta, mitkä ovat meille tärkeitä. Mutta saatan höpistä kukista tai osittain koristuksista. Mutta en tosiaan kovin laajalle piirille.

Muokattu: , käyttäjä: iiinez
Link to comment
Share on other sites

Jeee!!!

 

Onpa kivaa, että täällä on muitakin lörppäsuita :D Varsinkin kihlautumisen jälkeen olisin voinu puhua koko ajan häistä. 

 

Oon pohtinut pukua paitsi kaasojen kanssa, myös muutaman muun läheisen ystävän niin ja tädin kanssa. Mutta toistaiseksi en tiedä vielä pukua, enkä varmaksi tyyliä, joten pallottelua vain. Kaasot tietävät, mitä syödään ja, monille kysyjille oon kertonut, että dj tulee, ei bändiä. Ohjelmasta oon kertonut, että perinteisiä hääleikkejä ei kiitos. Mutta meidän yllätysohjelmasta ei puhuta mitään, toiselle kaasolle oon kertonut. Koristeasioista oon puhunut miehelle (PALJON) ja kaasoille. :) 

 

Huoh, itse asiassa, eihän tää nyt niin paha olekaan :D 

 

Mutta siis, toisaalta haluan, että ihmiset tietävät etukäteen, että rennot juhlat ovat tuloillaan :) 

Link to comment
Share on other sites

^

Mä oon kans yrittänyt sanoa, että RENNOT HÄÄT. Kun kuuntelee, miten ihmiset treenaa ja laihduttaa näyttääkseen hyvältä meidän häissä ja suunnittelee uusien mekkoja ja korkkareiden ostoa, tulee vähän olo, että apua. Mitähän ne odottaa? Että mitä sellaista mä olen löpertänyt häistä, että niiden oletetaan olevan tyyliä kuninkaalliset häät... ;)

Ihanaa kyllä, että vieraat tahtoo panostaa.

Link to comment
Share on other sites

En pahemmin oo lörpötelly, en vieraille enkä kyllä sen puoleen omalle lähipiirillekään. :D Tasan yhtenä iltana oon innostunu jonkun muun ku äitini kanssa puhumaan asiasta ja tämäkin ihminen oli mun kaveri joka on ite tän kesän morsian ja josta sitten tulee mun miehen bestwoman. :D Hänen kanssaan vähän innostuin tohisemaan mut muuten oon pitäny tosi matalaa profiilia. 

Link to comment
Share on other sites

Mä olen kyllä kieltämättä aikamoinen lörpöttelijä, jos joku kysyy häistä jotain :blush: Oma-aloitteisesti en vaikkapa töissä tai kavereiden kesken häistä puhu, mutta jos minulta kysytään jotain, niin auta armias! Vastaan hyvinkin avoimesti sellaisillekin henkilöille, joilla on myöskin häät tulossa. Minua ei haittaa, jos joku matkisi joitakin yksityiskohtia meidän häistä - eihän tämä kuitenkaan ole kilpailu, että kuka järjestää omaperäisimmät ja hienoimmat häät! Ja sitäpaitsi, eipä meille mitään erityisen persoonallisia yksityiskohtia ole tulossakaan :) Että kerron kyllä kiltisi kysyttäessä :lol:

 

Vanhempien ja siskojen kanssa puhutaan jatkuvasti häistä. He tietävät kaiken puvustani lähtien ja osallistuvat päätöksentekoon hyvinkin aktiivisesti.

Link to comment
Share on other sites

En kauheasti höpöttele hääjärjestämisestä, koska en halua töissäkään leimautua "häähulluksi". ;-) Onhan mulla elämässäkin muita juttuja, mutta välillä on pakko avautua stressistä, jatkuvasta to-do listasta, sulhon aikaansaamattomuudesta jne. Toisaalta sen takia pidän blogia, jonne voi välilä avautua, mutta myös pohdiskella juttuja.

Häät on jo toukokuussa joten tässähän on kohta kiire kaiken suhteen! :-D

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Jonku verran alussa höpöttelin vanhemmilleni ja työkavereille hääsuunnitelmissa ja yhen kaverin kanssa,joka menee myös ensi vuonna naimisiin,raatailtiin häähommia,mutta rauhotuin tässä joku aika sitte ja päätin,että en paljasta yksityiskohtia muille kuin kaasoille,bestmanille ja meidän molempien vanhemmille.Kiva ku ihmiset kokee yllätyksiä juhlassa eikä silleen,että kaikki on jo selvillä :)

Link to comment
Share on other sites

Riippuu henkilöstä. Työkavereille vain jos joku kysyy jotain (kummankaan työkavereita ei tule häihin. Itse vaihoin työpaikkaa vähän aikaa sitten

Vanhemmille ja sisaruksille vain vähän ja jos ne kyselee jotain. Voisin kertoa enemmänkin mut meijän suunnitelmat on vähän auki vielä.

Kaasolle ja miehelleni puhun hirveästi. Ja samoin lapsuuden kaverille ja yhdelle toiselle kaverille joka on myös alkanut järjestellä omia häitänsä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heh... yritän olla puhumatta, koska kyllähän siihen muut kyllästyy, jos yksi koko ajan hömpöttää omista häistään :) Mutta esimerkiksi äidilleni hömpötän kaiken maailman ideoita ja ajatuksia, kaasoille jonkun verran myös (vaikka yritän kyllä heitäkin olla kyllästyttämättä). Muutamalla ystävällä on myös häät lähiaikoina, joten heidän kanssaan saattaa helposti mennä häähöpöttelyksi :) Ja tietysti kerron kyllä, jos multa häistä jotain kysytään.

Link to comment
Share on other sites

Jo varattua kirkkoa, seremoniamestaria ja juhlapaikkaa lukuunottamatta kukaan ei vielä tiedä häistä mitään. Edes sitä että sellaiset on tulossa! Emme ole edes "virallisesti" kihlautuneet.

Pidetään salaisuutena niin kauan kun voidaan ja sitten kun tieto lipsahtaa niin kerrotaan niin vähän kuin mahdollista. 

En tosiaan jaksa kuunnella kenenkään hössötystä ja marinaa, eikä mielipiteet värivalinnoista tai mistään muustakaan kiinnosta. 

Ne on meidän häät ja järjestetään sekä maksetaan ne ihan itse, joten kenelläkään ei ole mitään sanomista mihinkään  B)

Link to comment
Share on other sites

Perustiedot (pvm, paikkakunta) on kaikkien niiden kutsuttujen tiedossa, ketkä ovat kyselleet. Lähisukulaisia tai ystäviä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta asia ei ole sen enempää ainakaan vielä kiinnostanut. Yhden työkaverin ja kahden jo avioituneen kaverin kanssa olen jotain jutellut. Kaikkein eniten tietää naikkarit :) Mulle sopiikin näin, en todellakaan ala tyrkyttämään aihetta, jos esim. ystävä ei kysy, vaikka olisihan se kiva. Paikan tyylistä ja juhlan luonteesta viestitään sitten kutsussa ja avustajat tietysti briiffataan juhlan ohjelmaan jne sitten myöhemmin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...