Jump to content
Naimisiin.info

Millä perusteella valitsitte hääpäivän?


matte

Recommended Posts

  • Replies 646
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me haluttiin loppukesästä päivä vuodelta 2013.. Puntaroitiin parin vaihtoehdon välillä, mut jotenkin tuo 3.8.2013 sit kuulosti parhaimmalta ja se sit valittiin! Ei siis sen kummempaa numerologiaa käytetty tähän. Alkukuu sopii sen puolesta hyvin kun seurustelun alkamispäivä ja kihlajaispäivä on 4.11. :D

Link to comment
Share on other sites

Kun aloimme tosissamme häitä suunnittelemaan, oltiin kumpikin aika yksimielisiä, että ne sijoittuisivat loppukesälle, sellaiseen ajankohtaan, kun vielä olisi melko lämmintä. Visioin myös itsekseni, että elokuusta illat olisivat jo romanttisen hämäriä. Lyötiin siis lukkoon 11. elokuuta. Edellisenä vuonna kaverin häät sijoittuivat aika samoille kohdille ja digivalokuvien kellonajasta sopivasti näki, mihin aikaan aurinko laski tuolloin. :D

Myöhemmin sitten puhelimessa äiti kysyi, oliko meillä joku tietty syy päivämäärälle. Mainitsin juuri näistä ympäristötekijöistä. Sen lisäksi äiti sanoi huomanneensa, että silloin vietetään toista nimipäivääni. :P Se meni kyllä täysin ohi suunnitteluvaiheessa - mutta jännä sattuma.

Link to comment
Share on other sites

Ensimmäiseksi mietimme vuodenajan ja molempien mielestä kesä oli paras, sitten mietittiin kesän sisällä aikaa ja todettiin, että elokuussa ei ihmiset enää ole niin kiireisiä, ilmat on vielä hyviä ja opiskelijapariskuntana ehdimme vielä koko kesän tienata rahaa. Lopuksi vielä sain kesäloman elokuulle, niin sieltä sitten tuli vain katsottua hyvä päivä eli tuo 11.8 launatai.

Ja sitten tietysti vihdoimme päivän maanantaille 13.8, koska päätimmekin karata ja saimme halvat lennot tuolle päivälle :grin:

Link to comment
Share on other sites

Guest tanjaana

Meillä häät ensi vuonna Me mennään maistraatissa naimisiin ja pidetään juhlat myöhemmin. Juhlat haluttiin pitää kesällä ja jotenkin heinäkuun alkupuoli tuntui kivalta. Päätettiin siis, että juhlat on viikon tai kahden päästä juhannuksesta. Haluamastamme juhlapaikasta oli vapaana enää vain toinen noista viikonlopuista, joten päätös oli sitten helppo. Juhlat on 6.7.2013.

Vihkipäivää mietimme ensin alkukeväälle ja halusimme sen olevan perjantai. Sitten alettiinkin miettiä, että kun mentiin kihloihin neljä vuotta sitten juhannusaattona 20.6, että milles viikonpäivälle tuo 20. päivä sitten sattuis ja se olikin niin sopivasti juhannuksen aatonaatto. Sehän oli sillä sitten päätetty eli kihloihin ja naimisiin mennään samalla päivämäärällä. Maistraattiin ei vaan pääse varaamaan aikoja vasta kuin vuoden vaihteen jälkeen. Pitää nyt vaan toivoa, et saadaan tuo päivä vihkiksi.

Link to comment
Share on other sites

Oikeastaan pari syytä.

1) Sulhanen päätti että kesällä 2013 mennään naimisiin. (Mun kommentti oli suunnilleen: "Ai sellasta suunnittelit. Okei." Varsinainen kosinta oli siis onneksi aiemmin.)

2) Kielot kukkivat alkukesästä, ja hän toivoi kieloja häihimme jossakin muodossa.

3) Lauantai

4) Mulle numerot on tärkeitä. 8 ja 6 on molemmat kauniita, pyöreitä, pehmeitä numeroita. 8 on ikään kuin täydennetty 6, mitä pidän omassa hölmössä päässäni merkkinä täydellisestä rakkaudesta.

Hirmuisen loogista.

Link to comment
Share on other sites

Meillä päivä valikoitui juhlapaikan mukaan milloin olisi vielä vapaana. Kihlauduimme 1.1. ja halusin häät samalle vuodelle, koska kihlaus on lupaus avioliitosta. Ensin ajattelimme (lue:minä) kevättä, mutta huhti-toukokuussa ei juhlapaikka ollut enää vapaana, joten päivä siirtyi syksylle. Vasta tässä vaiheessa mies esitti toiveensa eli hän olisi halunnut häät lämpimään aikaan, mutta itse en missään nimessä halua kesähäitä. Kompromissina yritimme elokuuta tai syyskuun alkua, mutta onnekseni päivä siirtyi syyskuun loppuun. :)

Link to comment
Share on other sites

Me ei kihlauduttuamme päätetty heti hääpäivää, sovittiin vain että mie saan suunnitella ja miettiä tuleeko isot vai pienet ja sitten mietitään kauanko aikaa menee toteuttamiseen. Sulhanen on ihana, se olisi halunnut naimisiin jo tämän vuoden puolella ja kun ehdotin vuotta 2014 se oli kuulemma "vasta silloin" :girl_haha: Eilen varattiin kirkko sitten 14.9.2013 ja pienet häät on tulossa. Olen aina halunnut syksyllä naimisiin ja sulhaselle kävi kuulemma mikä vuodenaika tahansa. :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Puhuttiin mahollisista hääpäivistä, ensin mietittiin vaan, että pidetään häät 2014 elokussa mut sit päädyttiin kuitenkin 2013 elokuuhun (en mä millään malta oottaa kahta vuotta! :D). Sit mies katteli kalenteria ja totes vaan et "no, 17.8.2013 kuulostaa aika hyvältä, se on meijän hääpäivä" :)

Mietin kyllä, et pitäskö olla viikkoa aikasemmin jo, mut samapa tuo sinänsä. :)

Link to comment
Share on other sites

Päätimme kesäkuussa 2011, että pidämme häät seuraavana kesänä. Itse olen aina haaveillut elokuisista häistä, jolloin opiskeluvuoden jälkeen valmisteluaikaa jää vielä kesälle. Elokuun ensimmäinen viikonloppu kesällä 2012 on Jyväskylän suurajojen viikonloppu, jolloin isäni olisi valitettavasti joutunut skippaamaan häämme (rallifriikki kun on ;)), joten hääpäiväksi valikoitui 11.8.2012.

Link to comment
Share on other sites

Mietittiin molemmat alkukesää, koska ei halita siihen samaan hääryppääseen kaikkien kavereiden ja sukulaisten kanssa. Vuodesta 2013 on ollut puhe lähestulkoon heti kihlaamisesta lähtien, mutta vasta viime vuonna vuosi konkretisoitui. Tajusimme myös, että miehen vanhemmilla on 40-vuotishääpäivä 26.5. tuona samaisena vuonna, joten päätös valita 25.5. hääpäiväksemme oli tällä selvä.

Link to comment
Share on other sites

Mun aikasempi "pakko saaha perinteiset kesähäät"-fiksaatio on muuttunu "pakko saaha ihanan intiimit talvihäät" fiksaatioksi. Eka mietittiin että tarttee aikaa säästää häitä varten ni sitte aikatauluksi tuli talvi 2013-2014. Sitte mietittiin että 4.1 on pitkä viikonloppu kun loppiainen osuu maanantaille ja sitte kauempaa tulleet ei tartte niin kiireellä. Myöhemmin hokastiin että sehän on 4.1-14 mikä helpottaa hääpäivän muistamista ku ite oon tällanen horisko.

Link to comment
Share on other sites

Elokuun 24 päivä. Kuulostaa vaan kivalta lausuttuna. Ja on helppo muistaa. Mitään sen syvällisempää ei miehen kanssa ajateltu, kun päivä varattiin. Itse halusin elokuussa häät pitää, koska silloin on vielä lämmin, mutta ei hohtavan kuuma. On myös melkein syksy, muttei ihan. Mukavaa aikaa tuo elokuu :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Fiilispohjalta valittiin. Syksy oli kuitenkin ajankohtana meille selvä valinta, koska syksyllä ei yleensä tapahdu mitään ja on kiva tuoda kesä syksyn keskelle Karibia-teemaisilla häillä. Itse en luota Suomen kesäsäihin, koska täällä on niin usein sateista ja kylmää. Nyt pelataan varman päälle, kun luodaan syksyllä kesähäät hääpaikallemme sisätiloihin. Myöskin häämatkalle lähtö lokakuussa tuntui houkuttelevalta. :girl_dance:

Link to comment
Share on other sites

Kesäkuun 22. vuonna 2013. Halusin kesäkuulle, koska mulla on värifiksaatio (yhdistän jokaisen kuukauden tosi vahvasti tiettyihin väreihin, esimerkiksi heinäkuu on oranssinkeltainen, helmikuu hailakansininen ja toukokuu keltavihreä) ja kesäkuun vihreä sattuu olemaan tämänhetkinen suosikkivärini (ja siitä vihreästä tulee valkoisen ja tosi vaalean pinkin ja vaalean ruskean rinnalla häiden teemavärit). Sulholla ei ollut mitään kumpaakaan näistä vastaan.

Päivä valikoitui sillä perusteella, että kun kuukausi oli päätetty, ne juhannushäät alkoivat innostaa enemmän ja enemmän. Lisäksi tuo on kälyni syntymäpäivä. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on ajatuksena ollut alkukesä, alunperin 2014 mutta voi olla myös 2015, sulhanen pelkää ettei ehditä kerätä tarpeeksi rahaa :grin: . Tänään huomasin että helluntai olisi 2014 8.6., eli 7.6. olisi aika hauska päivä. "Jos ei heilaa helluntaina...", tiedättehän. 2015 helluntai olisi jo 24.5., jolloin kolean sään riski on aika paljon suurempi...

Link to comment
Share on other sites

Oon aina sanonut että syyshäät ois kivat. Ruvettiin kuitenkin miettii et oisko kesä kivempi. Sitten soitin juhlapaikkaan, mutta vapaata oli enää ainoastaan huhtikuun alussa ja syyskuun lopulla. Päädyttiin sit sittenkin pitämään syyshäät. Ja nyt oon kyllä niin tyytyväinen tähän päätökseen,! :)

Link to comment
Share on other sites

Ajatuksissa oli saada numerollisesti kuukauden sama päivä kuin kihlapäivä. Suomen kesässä ei ole montaa sellaista lauantaita edes joka vuosi jossa kuukauden 24 päivä sattuisi lauantaille. Näin ollen kihlapäivä on muutaman vuoden takaa 24.12 ja hääpäivä 24.8-13.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mielenkiintoista lukea muiden perusteluja! Meillä ei ollut mitään erityistä syytä päivän valinnalle, joka on siis 3.8.2013. Vähän siinä on mukavaa symmetriaa ja muutoin tuo elokuun alku tuntui hyvältä ja käytännölliseltä esim. hyvän sään toivossa ja töiden kannalta. Olisihan se kivaa, jos olisi joku spesiaali syy, mutta tärkeintä on että kirkko ja juhlapaikka saatiin varattua samalle päivälle :)

Muokattu: , käyttäjä: Vesililja
Link to comment
Share on other sites

Joskus pari vuotta sitten, kun pikkuisen häistä puhuttiin, tuli taas ilmi, että loppukesä/alkusyksy on molempien lemppariaikaa vuodesta, niin se tuntui sopivalta ajankohdalta. Kuukaudeksi valikoitui sitten elokuu. Päätin salaa itsekseni jo viime vuonna, että 31.08.13 olisi "hyvännäköinen" päivämäärä, vaikka tykkäänkin enemmän parillisista luvuista (don´t know why). Itse en ole sellainen päivämäärillä kikkailija, että olisin halunnut esimerkiksi näitä 080808-juttuja, mutta jokin pieni juju siinä päivämäärässä piti kuitenkin olla. Mieskin valintani sitten hyväksyi, kun tässä taannoin toin päätökseni julki :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä vuodeksi valikoitui 2014 koska ensi vuonna on niin paljon kavereiden häitä. Lisäksi jenkkeihin suuntautuva matkamme vuoden päästä antaa hyvän mahdollisuuden kihlautua vähän "erikoisemmalla" tavalla. Mies olisi halunnut naimisiin heinäkuussa koska silloin ihmisillä on lomaa. Minusta puolestaan elokuussa on aina ollut paremmat säät kuin heinäkuussa. Päädyimme kompromissiin ja avioidumme kuun taitteessa, 2.8.2014.

Link to comment
Share on other sites

Miten voi olla varma, että saa juuri tuon päivän, joka on vasta kahden vuoden päästä? Vai eikö teidän asuinpaikalla ole sellaista sääntöä, että kirkon saa vasta vuotta ennen? Tai mistä minä tiedän onko edes mitään kirkkoa, tuli vaan tällainen mieleen. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...