maarittti

Ei kovin viralliset häät kiusallisia?

29 posts in this topic

Olemme suunnittelemassa mahdollisimman rentoja ja oman näköisiä häitä; syödään hyvin hampurilaisbuffasta, saunotaan tms.

Kutsuihinkin tulee teksti, että kannattaa jättää hienoimmat mekot ja puvut kotiin, saunan jälkeen kuitenkin vaihdetaan rennompiin ja muutenkin ollaan ulkosalla jne.

 

Mutta nyt jo muutama kutsutuista on kiven kovaan ilmoittaneet tulevansa puku päällä ja piste. Että eihän häihin voi mitenkään muuten pukeutua. Ja olenpa kuullut yhdeltä ulkopuoliselta (siis ei häihin osallistuvalta), että hän ainakin tuntisi todella kiusalliseksi olonsa, jos ei saisi laittaa sitä hienointa mekkoansa häihin. Sinäänsä meille ei ole mitään väliä, miten vieraat häihin pukeutuu, mutta voihan se näyttää vähän hassulta jos sulhollakaan ei ole pukua päällä, mutta sitten kaikilla miesvierailla on jne.

 

Eli kannattaisiko vain lopettaa vastavirtaan uinti ja tehdä asiat niinkuin "ne kuuluukin tehdä", vai eikö kannattaisi ainakin yrittää luoda sellaiset häät, mistä itse unelmoi? Eikö ideana kuitenkin ole luoda nimenomaan hääparin mieltymysten mukainen juhla vai pitääkö tässä laittaa vieraat etusijalle, ettei kellään ole kiusallinen tai tyhmä olo tms.?

 

Mites te muut, jotka vähän poikkeatte häiden "virallisuudesta ja hienoudesta"? Miten ovat vieraat asian ottaaneet vastaan?

Edited by maarittti

Share this post


Link to post
Share on other sites

No kyllä minusta mennään aina sen mukaan, mitä kutsussa sanotaan! On se sitten omasta mielestä erikoista tai ei... Eli pitäkää pintanne. Kyllä se on kiusallisempaa niille, jotka puvut päällä yrittävät grillailla ja saunoa ;) Ihanaa, että olette löytäneet oman tyylinne!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teidän häät, ja te päätätte. Kuten Yoshi sanoi, pitkää pintanne. Tehkää päivästä juuri teidän näköisenne!  ^_^

 

Vaikka kutsutusta tuntuisi oudolta pukeutua häihin rennosti, on mielestäni tärkeää kunnioittaa parin pyyntöä, edes jollain tapaa.

Jos kuitenkin jotain hienoutta tavallisiin arkivaatteisiin välttämättä haluaa lisätä, laittakoon vaikka sitten hienomman bleiserinsä t-paidan päälle..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä mää ainakin voin grillailla ja saunoo vaikka oliski hienommat kuteet päällä... No ei nyt ehkä saunoo mutta muuten =) Aika moni vaan kaipaa syytä laittautua. Toisaalta mulla ei oo mitään oikeesti hienoja vaatteita ookkaan enkä toissäkään voi pukeutua "siististi".

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ymmärrä alkuunkaan, miten kenelläkään voisi olla omissa "siisteissä" (ns. paremmat arkivaatteet / grillibilevaatteet) vaatteissaan kiusallinen ja outo olo!! Ettehän te ole vaatimassa, että kaikki pukeutuvat järjestämiinne star trek tai puliukko -asuihin tms.! (teemapukeutumisesta eivät kaikki tykkää)

 

Siinä olen samaa mieltä emmman kanssa, että moni (varsinkin nainen) odottaa sitä, että saa laittautua hienoksi ja käyttää (näyttää) sitä kallista mekkoa, jonka niin harvoin päälleen saa laittaa. Minun mielestäni nätti kampaus&meikki ja (juhlava) kesämekko eivät ole mitenkään ristiriidassa grillauksen kanssa! Juhlapaikan maastosta riippuen sitten kenkävalinta.. Saunan jälkeen jos joutuu ulkosalla vielä iltaa viettämään, niin siihen tietysti voisi varautua neuleella yms.

 

Miehellä taas farkut & kauluspaita tai siisti T-paita ja Miyu:n mainitsema bleiseri on ihan perusillanviettovaate (ainakin nuorilla) miehillä. Uskaltaisin jopa väittää, että kovinkaan moni mies ei erityisemmin nauti kravatin pitämisestä, saatikka sitten kauluspaita+pikkutakki-yhdistelmästä kesäkuumalla. Varmaankaan teillä ei ole tässä ongelmana nuorempi väki? Eikös vanhat papat käytä muutenkin aina sellaisia suoria puuvillahousuja :D

 

Komppaan edellisiä, pitäkää päänne! Tässä, kuten monessa muussakin asiassa, pitää paikkansa se, että jos joku täti haluaa hienostella iltapuvullaan, niin voi sitten järjestää omat juhlat.

Joku voi tietysti murehtia sitä, että pukeutuu morsiamesta "yli" ja loukkaa näin häntä -tuleeko sinulle maarittti millainen puku?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myöskin vapaamuotoiset häät kesämökillä. Kutsuun laitoimme vaatetuksesta tiedon ja pyynnön ettei olisi hienoja vaatteita. Onneksi kaikki, joiden kanssa olen puhunut ovat osanneet suhtautua siihen hyvin ja ovat tyytyväisiä ettei tarvitse laittautua.

Pitäkää vain päänne ja tehkää häistä oman näköisenne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli myös melko vapaamuotoiset häät. Laitettiin kutsuun jotenkin, että vihkiminen on ulkona säällä kuin säällä ja että illalla vietämme aikaa kodassa nuotion ympärillä, joten pukeudu kelien mukaan.

 

Kasvotusten me sitten kerrottiin kaikille, että pukeutukaa niin kuin haluatte ja että sulhasella on farkut ja villapaita eikä morsiamellakaan ei ole iltapukua ja jalkaan laittaa maiharit. Että ei tosiaankaan ole tarkoitus laittaa juhlapukua. Osa meidänkin vieraista oli sitä mieltä, että laittaa puvun/korkokengät/tms. ja piste. Me sanottiin niille kaikille, että saa pukeutua juuri niin kuin haluaa, ja juuri niin kuin on mukavaa olla. Ja korostettiin, että ulkona ollaan joka tapauksessa. Meillä oli siis syyskuussa häät, eli sää saattoi olla sateista ja kylmää (vaikka ei sitten ollutkaan :-X ). Sellasen toivomuksen mä esitin, että lapsilla olisi selvästi ulkoiluun sopivat vaatteet, koska mua olis harmittanut jos joku olis koko ajan juossu niiden perässä kieltämässä, ettei saa koska vaatteet menee pilalle.

 

Loppujen lopuksi meidän vieraista suurin osa oli pukeutunut kauniisiin, mutta käytännöllisiin vaatteisiin. Selvästi kaikki halusi panostaa, mutta se näkyi sitten naisilla koruissa ja meikeissä ja miehillä farkuissa ja kravatissa. Häviävän pieni osa oli puvussa ja yhtä pieni osa verkkareissa (kyllä, verkkareissa ;) ). Mutta kukaan ei palellut, mikä oli pääasia. Olivat siis kuunnelleet meitä.

 

Sanoisin, että pidätte vaan oman päänne. Meidän vieraat antoi palautetta, että meidän häihin oli vaikeampi pukeutua kuin häihin keskimäärin (ei ollut valmista pukukoodia). Mutta me saatiin myös valtavasti kehuja siitä, että ne oli "aidosti erilaiset" ja täysin meidän näköiset.

 

Informoikaa niitä vieraita mahdollisimman paljon. Eli kertokaa, miksi teillä on vapaa pukeutuminen, ja antakaa aidosti ymmärtää, että asialla ei ole teille väliä. Etenkin nuoret on helppo saada pukeutumaan rennommin, ei kai kukaan oikeasti siinä puvuntakissa viihdy? Ja toisaalta, antakaa niille myös vapaus laittaa se puku, jos siltä tuntuu. Loppujen lopuksi, mitä siitä vaikka sulhanen olisi ainoa, jolla ei ole krakaa? Mitä sillä on väliä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maaritti, teidän häät kuulostaa tosi kivoilta. Tuollaiseen olisi mukaan joskus itsekin mennä. Varmaan joitain vieraita jännittää, että miten rennosti voi pukeutua, kun on kuitenkin teidän häät. Se puku kun on jotenkin turvallinen vaihtoehto aina.

Pitäkää se oma pää, että saatte sellaiset juhlat kuin tahdotte. Ne kuulostaa sellaisilta, joissa moni varmasti viihtyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mää komppaan myös edellisiä eli pitäkää vaan pintanne! Varmaan osa just niuhottaa tuosta sen takia, etteivät pääse laittamaan sitä parhainta yllensä. Ja voithan sanoa niille, että sulhasella ja sulla tulee olemaan tämän ja tämän tyylistä vaatetta, että jos puvun välttämättä päälleen haluaa laittaa, niin voipi olla ainoana siellä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pukeutuminen on ns. virallista, mutta häät ovat varmasti meidän näköisemme koristeluineen kaikkineen. Jos olisimme vasta aloittamassa hääsuunnitteluja, olisi maarittti:n tyyliset häät varmasti loistava ja toimiva ajatus.  :)

Edited by Sennay

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rennolla otteella vaan liikkeelle, jos se tuntuu omalta jutulta! Kuten tuossa aiemminkin jo sanottiin, niin laitatte vaan kutsun mukana niin selkeät ohjeet, ettei kenellekään jää epäselväksi, että voi oikeasti tulla rennoissa kuteissa paikalle. Jos joku kuitenkin sen puvun laittaa, niin mitäs siitä? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

On kylla kummallista, etta aina joku aiheuttaa ongelmia pukeutumisasioissa. Toiset ei suostu pukuun silloin kun sita pyydetaan, ja toiset ei suostu siita luopumaan kun sita pyydetaan. Hohhoi, kylla juhlien jarjestaja paattaa pukeutumiskoodin, ja sita tulisi noudattaa, oli se sitten virallisempaa linjaa noudattava tai rennompaa linjaa noudattava. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varaamme omiin vapaamuotoisiin vihkimäjuhliimme irtoviiksiä niille vieraille jotka tulevat kukkamekoissa ja korkokengissä paikalle ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin ollaan puhuttu, että laitetaan kutsuun, että kukin tulkoon vaatteissa, joissa itse viihtyy. Tiedän, että esimerkiksi oma pikkuveljeni nauttii tyylikkäästä juhlapukeutumisesta yli kaiken, joten hänelle se sallittakoon. :) Toisaalta jos joku haluaa ilmestyä paikalle vaikka niissä verkkareissa, tai keskiaikamekossa, niin ei kai se meiltä ole pois. :)

Oma sulhoni on niitä, joille puvuntakki ja kravaatti ovat kammotuksen aihe. Ei varmasti halua niitä omiin häihinsä laittaa, vaikka muiden juhliin kyllä kuuliaisesti niihin vääntäytyykin. Uskoisin, että tulee pukeutumaan jonkinlaiseen liivi/slipoveri+kauluspaita -komboon. Ja ehkä ascot kaulaan? Ascotit on ihania. :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ystäväni häät olivat todella rennot, ja siellä oli sekalaisesti rennosti pukeutunutta ja ihmisiä puvuissa. Ei se ollut mitenkään kiusallista, jokainen viihtyi ihan hyvin omassa asussaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihania hääsuunnitelmia tässä ketjussa! Luulisi että kaikkein kiusallisinta olisi pukeutua vahingossa hienommin kuin juhlakalut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän epävirallisiin häihin on vielä yli vuosi aikaa, mutta isäni ilmoitti laittavansa tumman puvun (vaikkei sulhanenkaan laita edes kravattia). Hikoilkoon siinä sitten :D Me laitetaan kutsuun info pukukoodista (olisko smart casual?) ja kukin tulkoon sellaisissa kuteissa, missä haluaa iltaa viettää. Jos joku tahtoo tulla täydessä tällingissä, tulkoon. Verkkareita en kyllä ihan ymmärrä, mutta farkut ja kauluspaita olis jo tosi hyvä.

zaana likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Smart casual kuulostaa hyvältä. Siis siistit farkut ja kauluspaita on aika hyvä ja siisti juhlavaatetus jos ei ole pukupakkoa.

Meillä vielä keskustellaan asiasta kun ei mullakaan mitään virallista hääpukua ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja alkuperäiseen kysymykseen kommentoisin sen verran, että jos häiden teema/sävy saa jonkun kiusalliseksi, varmaan kannattaa jättää osallistumatta. En mäkään lähtis alastonhäihin kekkuloimaan eevan asussa, mutta jos hääpari on tällaisen puolella, sallittakoon tällaiset häät heille. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei laitettu kutsuun edes mitään pukukoodia. Mainittiin paikka, jossa juhlat pidetään, joten toivotaan, että ihmiset osaa pukeutua sen mukaan. Meillä on rennot häät tosiaan tulossa, ja uskon, että se käy selväksi myös kutsusta. Toisaalta meidän häissä ei kyllä haittaakaan, jos pukeutuu "liian hienosti" - mulla on kuitenkin juhlan ajan (ennen jatkoja) iltapuku ja sulholla tumma puku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aihe on jo vähän vanhempi, mutta mitä jos olisikin kutsunut vieraat "mökkibileet" tms. teemalla. Eli ei olisi kertonutkaan (kaikille..) että ne ovat (myös) häät?

Tällöin vieraat olisivat olleet sopivan rennosti mökkeilyvaatteissa ja -fiiliksissä ja se häätouhu olisi tullut suurimmalle osalle kivana yllärinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ilmoitimme jo lähipiirille ajankohdasta ennakkoon ilmoittaessa, että juhlimme mökillä ja pääosin ulkona. Mainitsimme samalla, että pukeudumme sään mukaan uimavaatteisiin/kuravaatteisiin/pilkkihaalariin. Jos joku haluaa tälläytyä ja sotkea vaatteensa/palella tms niin omahan on ongelmansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te, jotka olette juhlineet mökillä tai kotona, miten olette hoitaneet istuma- ja pöytäpaikat? Vai onko olleet ns. seisomajuhlat? Meillä ajatuksena, että olis ruoan lomassa rentoa seurustelua, ja mietityttää että jos hommaa kaikille pöydät ja tuolit, niin meneekö "pönöttämiseksi" tai katoaako rento fiilis. 

Onko kukaan järjestänyt häitä niin, että on ollut isompi porukka (meillä nyt alustavasti 60 hlö), ja saunomista? Mietittiin että jos varataan sellainen paikka missä on isommat saunat, niin saunooko ne ihmiset siltikään, kun kuitenkin laittautuvat vaikka pukukoodi kuinka olisi rento tai smart casual :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta on hyvä, että jokaiselle on tarjolla istumapaikka. Eihän se itsessään luo sitä pönötystä! Meillä oli jotenkin todella rennot häät (mihin pyrittiinkin) ja mietin etukäteen pitkään, miten sen fiiliksen saa aikaan kun kuitenkin on juhlapaikka, koristeet, plaseeratut paikat pitopalveluineen. Tulin siihen tulokseen, että hääpari itse viitoittaa sen, mihin suuntaan mennään. Jos te olette rentoja ja epäformaaleja, todennäköisesti teidän vieraat osaa rentoutua myös ja silloin muulla ei hirveästi ole väliä. (Olen ollut mukana myös rennoissa kartanohäissä, joissa ei pönötetty, mutta hääpari suhtautui mutkattomasti, kierteli ihmisten seassa ja itse loi sen fiiliksen päivään.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilman muuta kunnioitetaan hääparin toiveita. Olin kesällä mökkihäissä, joissa sulhanen tuli vastaan jossain turisti-t-paidassa :D Mikäs siinä, ne olivat hääparin näköiset juhlat! 

Jossain puhuttiin siitä, että epämuodollisiin häihin ei tarvitsisi tuoda kovin kummoista lahjaakaan. Sitä ajattelutapaa en ymmärrä. Annoin mökkihääparille tasan samanarvoisen (raha)lahjan kuin kaikille muille, joiden häissä olen ollut. Eihän lahja ole vastapalkkio juhlien ulkoisista puitteista, vaan onnentoivotus avioliitolle.

kookkos likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now