Hylje

Ei ohjelmaa, mitäs sitten??!!

48 posts in this topic

Meillä on nyt tämmöinen ongelma. Pelkään, että hääjuhlassa syntyy kiusaantunut tunnelma, sillä meillä ei ole tiedossa minkäänlaista ohjelmaa. Inhoan (kuten sulhanenkin) ylikaiken kaikenlaisia seuraleikkejä yms. mukahauskaa, pikkutuhmaa, mautonta pelleilyä. Ei siis MITÄÄN leikkejä kiitos! Sukulaisissamme tai ystävisämme ei ole ketään, joka osaisi laulaa, soittaa, näytellä tai mitenkään muutenkaan esiintyä. En myöskään pysty kuvittelemaan isääni, äitiäni, anoppiani tai appiukkoani pitämäsä puhetta. Kaikki heistä ovat kaukana sujuvista supliikkimiehistä/naisista. Kaasoa tai bestmania ei ole. Musiikkina on omaa suosikkimusaamme CD:iltä, joten tanssikin voi olla vähän niin ja näin. Aiomme kyllä tanssia häähitaan, mutta jatkaako kukaan muu tanssimista sen jälkeen..? :-/  Isäni tai appiukkoni kanssa en kyllä aio tanssia mitään nojailuhidasta! ;D Sukulaisemme eivät myöskään ole mitään viinanlitkijöitä, joten mitä ihmettä he sit tekevät koko loppuillan, kun ruuat ja kakkukahvit on nautittu?

Kaiken lisäksi kylmä hiki nousee otsalleni jo nyt, kun mietin, millainen meno loppuilllasta on: Kaverit kiskovat  boolia kaksinkäsin, kun taas sukulaiset (etenkin mun puolelta) istuu kuivin suin pöydissä ja todistaa päät kirkkaana sitä örvellystä. Kumpikaan ääripää ei ole toivottavaa, mutta pahaa pelkään, että lähipiirini tuntien juuri niin tulee käymään...

Onko teillä kellään ollut NÄIN ohjelmattomia häitä? Miten olette juhlat junailleet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usein kyllä pöydissä virkoaa keskustelua jo alkutekijöissä. En ole koskaan ollut juhlissa joissa ei olisi tullut juteltua pöytäseurueen kanssa, vaikka olisivat täysin tuntemattomiakin. Välillä on jopa harmittanut että hyvät jutut jää kesken kun täytyy alkaa seuraamaan jotakin huomiota vaativaa seuraleikkiä tai muuta vastaavaa ohjelmaa  ;) Jos siis sukulaisesi ja kaverisi ovat sosiaalisia, en olisi ollenkaan huolissani. Yleensä häät ovat yksi niistä juhlista jolloin suvun jäsenillä on mahdollisuus jutella ja vaihtaa kuulumisia oikein kunnolla, joten vieraista saattaa olla vain mukavaa että ollaan rennosti yhdessä eikä tarvitse mitään suuria ohjelmanumeroita seurata.

Kannattaa kyllä valtuuttaa joku lähipiiristä kertomaan vieraille illan kulusta, etteivät suotta odota leikkejä alkavaksi. Tai sitten laittaa pöytäohjelmiin selkeästi "vapaata seurustelua" tai "jutustelua vierustoverin kanssa" yms. niin vieraat ymmärtävät että häätanssi jää ainoaksi "viralliseksi" ohjelmaksi ja muuten juhlat jatkavat kulkuaan omalla painollaan.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohjelmattomissa häissä on se hyvä puoli, että saatatte ihan oikeasti ehtiä juttelemaan lähes kaikkien vieraiden kanssa. Ottakaa sulhasen kanssa linjaksi se, että ruokailun päätyttyä lähdette aktiivisesti kiertämään pöytiä ja lyöttäytymään vieraiden seuraan. Jos vielä lähdette vähän eri suuntiin, niin muut varmaan seuraavat esimerkkiä ja ymmärtävät, että nyt sopii seurustella!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Musiikkina on omaa suosikkimusaamme CD:iltä, joten tanssikin voi olla vähän niin ja näin. Aiomme kyllä tanssia häähitaan - -

Onko teillä kellään ollut NÄIN ohjelmattomia häitä? Miten olette juhlat junailleet?

Meillä tulee olemaan tuotakin ohjelmattomammat häät, koska meille ei tule edes häävalssia. Mä en tosin näe tässä edes mitään ongelmaa; ollaan "markkinoitu" meidän häitä hääateriana, jonka alkamis- ja päättymisaika on ilmoitettu kutsussa. Sitten kun kirkon jälkeen on syöty ja juotu (ei mitään kännäämistä... paitsi ehkä mun setä... ::) ) ja vaihdettu kuulumiset, mä heitän vieraat viimeistään iltaysiltä pihalle, jotta pitopalvelu pääsee raivaamaan paikkaa ja me siirrytään hotelliin. Tiedän kyllä joidenkin vieraiden odottavan ohjelmaa ja ties mitä "hauskaa", mutta mä en todellakaan ala järjestää jotain pakkokivaa vain sen vuoksi, että kun häissä muka kuuluu sellaista olla. En myöskään ymmärrä, miksi häiden pitäisi aina kestää aamuyölle. :-? Nih. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä täysin ohjelmattomat häät kannattais pitää kohtalaisen lyhyenä, ellei tiedä varmasti vieraiden olevan puheliasta porukkaa ja tulevan toimeen ilman mitään ylimäärästä ohjelmaa. Ohjelman puuttumisesta mä kyllä ilmottaisin vieraille, joko etukäteen tai viimeistään juhlapaikalla. Mun kokemusten mukaan siirtyminen ajoissa jonnekin jatkoille on hyvä vaihtoehto. Mutta jos haluaa juhlia yöhön saakka juhlapaikalla, niin mun mielestä olis hyvä olla jotain ohjelmaa, vaikka bändi soittamassa musiikkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuntevatko tulevat sukulaiset toisensa? Olin häissä, jossa vieraista oli tehty "kuvanäyttely". Seinillä oli aina kutsutuista pareista/perheistä kuva ja selvitys keitä ovat.

Oli hauskaa tutkia kuvia. Ja oli myös kivempi mennä juttelemaan ventovieraiden kanssa kun oli ensin vähän tutkinut keitä juhlissa on läsnä. Ilmapiiri oli todella rento!

Share this post


Link to post
Share on other sites

meille ei kans ole tulossa mitään leikkejä.meillä on valokuvaus vasta vihkimisen jälkeen joten vieraat ovat hetken aikaa keskenään juhlapaikalla.olemme suunnitelleet kaasojen kanssa että sillä aikaa kun me olemme poissa, kaasot kertoisivat vieraille illan kulusta.:tarkoitus olisi viettää mukava ilta,musiikki on meillä pääasiana jota sitten on laidasta laitaan,suomalaista ihan 70-07 luvuilta.sellaisia kappaleita joita voi tanssia parin kanssa tai sitten isommassa porukassa.toivotaan ettei ilta menisi kellon tuijotteluksi,vaan ihan omalla painollaan ja ajallaan olisi kaikki.yhdessä oloa ja hauskan pitoa. :-X:-X ajateltiin myös että sitten kättelyiden ja maljojen jälkeen,tuokaa odotellessa olisi semmonen pieni esittäytymistuokio.jokainen nousisi vuorollaan ylös ja kertoisi kuka on ja mistä sulhasen/morsiammen tuntee."moi.olen matti ja olen morsiammen setä,ja tässä on vaimoni maija"-tyyliin.ei mitään ihmeellistä,mutta kumminkin että jokainen hiukan tietäisi kuka kukakin on :grin:

onnittelumaljoihin ja kättelyihin menee kumminkin oma aikansa,ja ruoka sitten kans kestää.että ei tarttis sit koko ajan tuijottaa kelloa ja sanoa paniikissa"nyt tanssi loppuu,on sen ja sen aika"kyllä ne tanssit ja muut kerkiävät tehdä.me haluamme että juhlat ovat meidän näköiset eivätkä mitkään kaavan mukaan menevät. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule mitään leikkejä, mutta uskon häidemme olevan kuitenkin viihtyisät. Ainoastaan kimpun/sukkanauhan heitto sekä häävalssi ovat perinteisiä asioita.

Meillä vihkiminen alkaa kello 15 ja sen jälkeen siirrytään juhlapaikalle. Onnittelujen ja tervetuliasmalja ja -puheen jälkeen on tarkoitus syödä. Ruuan yhteydessä/jälkeen on paikka puheille joissa ainakin morsiusparin isät pitävät puheet. Puheiden jälkeen tulee kakkua ja kahvia. Kahvin jälkeen tanssitaan häävalssi ja valssit myös appien/anoppien ja vanhempien kanssa.

Viimeistään kello 22 lähtee morsiuspari viettämään hääyötä hotelliin, ennen lähtöä morsiuspari pitää kiitospuheen vieraille. Vieraat saavat poistua kun siltä tuntuu, viimeistään kello 01.00 pitää paikan olla tyhjä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samat sanat, ei mitään leikkejä.

Kirkko on klo 17 ja kutsuun merkitään että juhlat loppuu noin klo 22. Tämä siksi, ettei me haluta maksaa aamuun asti jatkuvaa ryypiskelyä + tilavuokraa (tuntitaksa). Ja koska edes tanssivaa porukkaa ei ole, olemme päättäneet tanssia häätanssin, jonka jälkeen ehkä jatkuu pari hidasta, jos joku haluaa tanssia morsiamen/sulhasen kanssa.

Eli tarkoitus olis, että ensin olis onnittelumaljat, sitten ruoka. Sen jälkeen vapaata jutustelua, kuvataan toisiamme puutarhassa, täytetään vieraskirjaa... Sitten hääpari tanssii häätanssin. Ja vasta sen jälkeen olis kakun leikaus + kahvit.

Mitä mieltä olette, että tanssi ennen kakkua? Ajattelin vaan, että kuka sitä tanssia jää odottamaan, jos kakku on jo syöty?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei meilläkään mitään ohjelmaa ole. Ollaan molemmat sellaisia että ei välttämättä haluta olla kaiken keskipisteenä.. meillä on tosi pienet häät, ihan vaan lähisukulaiset.. Eikä varmaan edes häävalsseja/tansseja tanssita.. Kahvitkin olisin voinut itse kaadella, mutta äiti haluaa hommata meille pitopalvelun sitä varten..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole tulossa myöskään mitään "leikkejä" häihin. Emme ole itse kiinnostuneet mistään leikeistä Ja koska mieheni on englantilainen, ei hänen sukulaiset välttämättä ymmärtäisi kaikkia suomalaisten leikkejä. Vihkiminen on juhlapaikalla klo 16 jonka jälkeen onnittelut ja kuvausta, ruokailu tanssia etc. Uskon, että vierailla on jonkin verran ohjelmaa, puheita etc. joten varmasti aika kuluu hyvin ilman leikkejä tms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillekään ei tule leikkejä, morsiamen ryöstöä ym. ei yhtään kumpikaan tykätä mistään leikeistä, eikä meidän kavereissakaan ole sellaisia, jotka haluaisivat juontaa ja vetää mitään leikkejä, joten jätetään ne muille... toivon ja uskon, että meidän juhlat sujuu aivan hienosti, vaikka ei "ohjelmaa" olekaan. seurustellaan vieraiden kanssa, otetaan valokuvia jne jne. ei mun lakkiaisissakaan tai rippijuhlissa ollut mitään ohjelmaa ja silti vieraat tykkäs juhlista :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tiedän kyllä joidenkin vieraiden odottavan ohjelmaa ja ties mitä "hauskaa", mutta mä en todellakaan ala järjestää jotain pakkokivaa vain sen vuoksi, että kun häissä muka kuuluu sellaista olla.

Juhlat takana.

Erään 35v naisvieraan kommentti: ”Pakollisten hääohjelmien puute ei haitannu. Luojan kiitos oli häät ilman yhteisleikkejä.”

Eräs miesvieras, n. 45v, kyllä oli kaivannut jotain ohjelmaa, mutta ei yhteisleikkejä hänkään.

Tänään juttelin n. 60v naisvieraan kanssa ja hän totesi, että ei kaivannut mitään ohjelmaa, koska ruoka ja pöytäseura oli hyvää. Erityisen tyytyväinen tämä vieras oli, koska meillä ei ollut mitään rahanker(j)uuleikkejä (vrt. eräät häät, joista hänelle jäi hieman paha maku suuhun juuri tämän vuoksi). Olen siis enemmän kuin tyytyväinen, että "vaadin" istumajärjestyksen tehtäväksi, vaikka vieraita oli alle 40. (Suvut/kaverit eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, mutta silti mentiin juttelemaan "outojen" kanssa.)

Ateria/juhla kesti n. 4 tuntia ja kaikki jaksoivat sen hyvin, lapset muk.lukien. Ainoat "ohjelmat" olivat siis

- tervetulomalja

- ruokailu

- vapaata seurustelua

- kakun leikkaus

- lisää vapaata juoruilua

- äitini päätös/kiitospuhe

- papin loppusanat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melko pienet häät meilläkin tulossa (n.30 henkeä) ja ei "ohjelmaa". Kutsuttuna vanhemmat ja loput sitten kavereita. Etukäteen tässä vaan ongelmoin sitä, että kun nämä kaveritkaan ei läheskään kaikki tunne toisiaan, jotkut kylläkin, että miten he sitten viihtyvät? Tarkoitus olisi syödä hyvin ja hengailla sen jälkeen rennosti (saunaa tms), ei tule tansseja. Vinkkejä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös melko vähän ohjelmaa: lauluesitys,puhe/puheita ja ehkä joku leikki tai muu hauska numero.

Päätimme pitää kahvitilaisuuden ja se hieman mietityttää,että jos vieraat ehtivät syödä kakkua ja pullaa mahansa täyteen ennen kuin juhla on ohi, niin tuleeko niille sitten tylsää ja kurjaa kun ei ole mitään muuta syötävää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli hyvin vähän ohjelmaa varsinaisen hääjuhlan aikana (yksi puhe, vieraiden esittelyleikki, häävalssi). Seremoniamestari ehdotti, että vieraat saavat halutessaan esitellä lahjansa, jos siihen liittyy vaikka joku hääparista kertovat tarina tjsp. Tästä tuli ihan hauska spontaani ohjelmanumero häihin, kun lähes kaikki halusivat esitellä antamansa lahjan :)

Häissä, jossa ei ole ohjelmaa, kannattaa panostaa vieraiden plaseeraukseen. Ihmiset viihtyvät hyvin, kun hauskaa seuraa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vihkiminen klo 14.00

Hääjuhla alkaa 15.30

Hääjuhla päättyy klo 24.00

Nostetaan maljat kun miehen kans saavutaan juhlapaikalle. Sitten kahvitellaan ja kakutellaan. Illalla grillataan ja nautiskellaan boolia ym. Siinä se..

Vähän minuuki stressaa, jos on jäykistelyä. Mut toisaalta en usko. Hääinfoonkin kirjotettiin että toivotaan häden olevan juhlavat mutta rennot. Niin ja saunoa saa jos tahtoo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisille hääleikit, morsiamenryöstöt ja muut ovat välttämättömiä ja toisille eivät. Tuo on hyvin paljon hääparista itsestään kiinni, mikä tuntuu luontevimmalta ja ennen kaikkea omimmalta. Kukin tyylillään!

Meille ei ainakaan tule mitään leikkejä tai muita kikkailuja, emme kumpikaan ole sen tyylisiä ihmisiä... Häistä tulee muutenkin pienet (40-50 vierasta), paikalla vain lähimmät sukulaiset ja ystävät puolisoineen. Vihkiminen juhlapaikalla klo 16, sitten onnittelumaljat, ruuat, kahvit ja bändi. Koko tilaisuuden on siis tarkoitus olla hyvin rento ja välitön ilman mitään sen kummempaa ohjelmaa. Vieraat saavat toki esittää omia ohjelmanumeroitaan mikäli niin haluavat (lähipiiristä löytyy laulajia ja soittajia) Bändi on se ainoa suunniteltu ohjelmanumero, josta en tingi mistään hinnasta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Häissä, jossa ei ole ohjelmaa, kannattaa panostaa vieraiden plaseeraukseen. Ihmiset viihtyvät hyvin, kun hauskaa seuraa.

tätä mäkin korostaisin. jos laittaa yhteen samanmielistä (ja mahdollisesti vieläpä tuttua) seuraa, ihmiset viihtyvät. sukulaiset ovat innoissaan, kun saavat vaihtaa kuulumisia jne. mun mielestä ei kannata liikaa "sekoittaa pakkaa" ja laittaa tarkoituksella ihmisiä ihan tuntemattomien viereen: suomalaiset eivät yleensä tuollaisessakaan tilanteessa aloita keskustelua vieraiden kanssa, ja toisaalta monia harmittaa se, ettei pääse juttelemaan tutuille, joita ei ehkä ole nähnyt hetkeen. istumäjärjestyksen merkitys korostuu varsinkin, jos on ruokailuhäät, joissa istutaan helposti muutama tuntikin samoilla paikoilla (ruoka + kakku).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tule ohjelmaa, ei. Jos ohjelmaa spontaanisti syntyy juhlan aikana, niin siitä vaan. Isäni aikoo ainakin pitää puheen ellei sitten jänistä.

Meille tulevat kaverit erikseen iltajuhliin, ja sinne tulee musiikkia ja yhteen huoneeseen Singstaria. Nämä yhdessä boolin kanssa riittäköön! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillekin olis ajatuksissa tulla ohjelmattomat häät. Jos jotain pitää keksiä niin pulmapelejä, vanhoja valokuvia tms. pöytiin. Saavat vieraat sitten yksin tai erikseen niitä arvuutella ja katsella. Tarkoituksena olis toimia vaan virikkeinä ja toivottavasti kukaan ei uppoudu niihin liikaa.

Jossain oli mainittu, että seinällä oli kuva kaikista vieraista ja selitys, ketä olivat. Meillä oli ajatuksena tehdä vieraskirja samalla tavalla. Ehkä pitää kuitenkin miettiä tuota seinähärpäkettä. Sitä pääsis kuitenkin useampi katsomaan kerralla.

Olin tänä kesänä yksissä häissä, joissa oli muutama todella epäonnistunut ohjelmanumero. Kukaan ei oikein niistä innostunut. Mukavampaa oli vaan jutella sukulaisten ja ystävien kanssa. Jos joku ohjelmanumero tulee, sen pitää olla tosi naseva ja PAKKO onnistua :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut oikeastaan ohjelmaa. Ruokaa, herkkuja, juomaa ja musiikkia oli, ei bändiä tai tiskijukkaa kylläkään. Tanssia ei tanssittu kun kumpikaan ei moisesta välitä. Varulta tehtiin meistä valokuvaesitys, mutta kaikilla oli niin kivaa ja aika riensi, ettei sitäkään keretty näyttää :) Kehyksessä tosin oli valokuvia meistä yhdessä ja erikseen. Joskus illalla kaaso laittoi meidät selät vastakkain ja piirrettiin tyynyliinoihin toisemme, mutta siinä kaikki "virallinen ohjelma". Häät kesti 14-23 ja siitä vielä jatkoille. Vieraita oli ~40 ja kaikista parasta oli päästä kaikkien kanssa seurustelemaan! Kehuja sateli rennoista häistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä puollan myös ohjelmattomia häitä! Ns. pakolliset ohjelmanumerot kuten häävalssi, kakunleikkuu, mahd. morsiamen/sulhasen ryöstö, kimpun ja sukkanauhan heitto on mielestäni jo ihan tarpeeksi.

Meillä ei muuta ohjelmaa ollut, ja vierailta tuli pelkkää kiitosta rennoista ja hauskoista häistä. Pöytäjärjestys oli mietitty niin, että kaikilla olisi joko tuttuja samassa pöydässä, tai sitten erittäin samanhenkisiä, ja se oli myöskin menestys. Kun ei koko ajan ollut ohjelmaa, kerkesimme sulhasen kanssa kierrellä ja jutella kaikkien vieraiden kanssa ainakin hetken.

Näillä vähäisilläkin ohjelmanumeroilla meinasi jo tulla kiire. Mutta ilmankin näitä "pakollisia" ohjelmanumeroita, kyllä ihmiset pitävät keskenään seurustelusta ilman väkinäisiä seuraleikkejä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei haluta mitään perinteisiä hääleikkejä eikä morsiamen ryöstöjä. Sukkanauhan/kimpun heittoakaan ei tule, kun kaikki vieraat on jo naimisissa. Perinteisistä hääohjelmanumeroista meille tulee oikeastaan ainoastaan häävalssi.

Sulhaseni jännittää häävalssia tosi kovasti (vaikka sen haluaakin ohjelmaan)ja ajattelinkin tänään, että jos se olisi melko heti ohjelmassa. Eli ennen syömistä ja kahveja, silloin myös mies pääsisi nauttimaan loppuohjelmasta rennosti! Kuulostaako ihan tyhmältä? :rolleyes:

Tuolla toisessa ketjussa kaipailin sitä mies ja kitara-yhdistelmää, sen haluaisin jos jostain suht edullisesti saisi. Bändiä meille ei tule.

Muuta ohjelmaa olen yrittänyt miettiä, mutta en ole vielä keksinyt mitään uutta/ oikeasti hauskaa.. onneksi on vielä aikaa miettiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko teillä kellään ollut NÄIN ohjelmattomia häitä? Miten olette juhlat junailleet?

Meillä oli ohjelmaa ja muuta kivaa siinä sivussa. Olen ollut yksissä häissä joka oli juuri tällaista "istutaan ja jutellaan" tyylistä "juhlaa" ja se todellakin oli sitä istumista ja ihmettelyä. Meidän pöydässä oli eräs pari jolla oli niin tylsää että se nainen tarkista kelloansa kymmenen minuutin välein. Täytyy kyllä myöntää että itselläkin tuntui aika pitkältä kun odoteltiin sitä kakkua nelisen tuntia ilman mitään leikkejä, puheita, mitään. Ei edes tuntunut häiltä. Miksi edes vaivautua peristeiseen kirkkovihkimiseen ja sen myötä juhlaan jos ei todella juhli?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now