Jump to content
Naimisiin.info

Kumpi oli ensin...juhlapaikka vai kirkko?


Recommended Posts

  • Replies 403
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä oli kirkko, mutta sehän riippuu ihan paikkakunnasta.. Joillakin paikkakunnilla kun kirkkoa ei pysty varamaan vuottakaan aikaisemmin. Sitten pitää vaan toivoa, että saa kirkon samalle päivälle kuin on juhlapaikka varattuna! Eiköhän se yleensä ole onnistunut..  ???

Link to comment
Share on other sites

Juhlapaikka oli meillä paljon ennen. Niissä kun oli meillä vähemmän valinnanvaraa (käytännössä oltiin lähinnä yhdestä tietystä paikasta kiinnostuneita), kirkkoja taas oli useampiakin varteenotettavia. Käytänön tasolla myös meidän juhlapaikka on sen verran suosittu että niiden varauskalenteri täyttyy tosi aikaisin (vuosi etukäteen ei välttämättä olisi riittänyt), kun taas kirkkoaikoja sai ruveta kyselemään vasta puoli vuotta ennakkoon. Olihan siinä vähän jännäämistä että saadaanko kirkkoaikaa oikealle päivälle, mutta onnistuihan se ja vielä mieluisimmasta kirkosta ja toiseksi mieluisimpaan kellonaikaan.

Link to comment
Share on other sites

kirkko varattiin ensin, koska onhan se vähän pössiä, jos meillä on juhlapaikka, muttei kirkkoa, mutta toiimihan tuo varausten varmistaminen toisinkin päin. Viimeisenä vaihtoehtona on tieten teillä päivän muuttaminen, jotta te sen kirkon saisitta, riippuu paljolti paikkakunnan suuruudesta ja päivän suosituimmuudesta(jokohan on äikän maikat kauhuissaan ;D )

Link to comment
Share on other sites

Guest Eppaleena

Kirkko varattiin ekana.

Tosin katseltiin kyllä juhlapaikkoja siinä samalla, mutta loppujen lopuksi vihkimisaika ratkaisi kun haluttiin nimen omaan siihen kirkkoon.

Link to comment
Share on other sites

Guest Höpöpupu

Meilläkin on jo kirkko mutta ei tietoakaan juhlapaikasta. Mutta koska häämme ovat talvella niin eiköhän tässä vielä ehdi. Eli juhlapaikan varaamisessa taitavat päteä pari nyrkkisääntöä:

1) Jos häät ovat isolla paikkakunnalla niin hyvissä ajoin liikenteeseen (vuosi ei mielestäni välttämättä ole liioiteltua

2) Jos häät ovat kesällä niin sitä suuremmalla syyllä hyvissä ajoin kyselemään!!

Link to comment
Share on other sites

No meillä oli sillai, että kun tuo meidän juhlapaikka ei ole vielä  yleisillä markkinoilla, niin se oli varattu meille koko heinäkuuksi 2004. Sitten kun saimme kirkon varattua ilmoitimme tarkan päivän milloin häämme on... Eli tästä nyt ei ollu sit mitään apua ::)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli ensin juhlapaikka (ja tais olla aikahyvin kaikki muukin, pitopalvelu ym. ;))

Seurakunnasta sanoivat että päivän saa minkä haluaa, mutta ajasta saattaa joutua tinkimään. Juhlapaikas oli jo toukokuussa vain pari vapaata viikonloppua ja kirkon sai varata vasta syyskuussa.

Onneksi me ei kuitenkaan jouduttu tinkimään ajastakaan ;D :-X

Link to comment
Share on other sites

kirkko ensin..halusin varmistaa että vihkimisaika saadaan varmasti sille tietylle päivälle..meillä itseasiassa ei ollut päivävaihtoehtojakaan kuin yksi mahdollinen, kun miehen vanhemmat olivat tulossa käymään juuri tiettynä aikana..ja taisin kyllä sitten loppujen lopuksi varata molemmat samana päivänä.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Me varattiin ensin alustavasti juhlapaikka(kesällä 2003).

Syystä että haluamammelaisia (mikä sanahirviö  ::)) paikkoja ei ole täällä liiemmin tarjolla, sillonkaan emme saaneet enää aluksi suunnitellulle päivälle.

Kirkkovaraus tehtiin 1.9.2003 ja samana päivänä vahvistettiin myös juhlapaikan varaus.  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest LinnanneitoSyys04

Me varattiin kanssa ensin juhlapaikka (heti hääpäivän päätettyämme) ja sitten, tasan vuosi etukäteen kirkko, koksa sen sai vasta silloin varata! :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollut mitään ehdotonta hinkua saada tietty juhlapaikka tai kirkkokaan, joten me päätettiin päivä ensin. Sitten varattiin kirkko tuolle päivälle ja sitten juhlapaikka. Kaikki natsasi, paitsi kirkko olisi voinut olla vähän aikaisemminkin (saatiin vihkiminen vasta klo 17).

Link to comment
Share on other sites

Me varasimme kirkon ensin, mutta eipä tuolla järjestyksellä nyt taida olla niin suurta merkitystä. Riippuen tietenkin ihan paikkakunnan juhlapaikka/kirkkovalikoimasta jne. Toistaalta voisi ajatella, että hankkisi ensin haluamansa juhlapaikan, koska ko paikassa voidaan juhlia vain yhdet häät päivässä. Kirkoilla sen sijaan on mahdollisuus pitää useatkin vihkitilaisuudet päivässä. Et silleen, mut me varattiin silti se kirkko ekana, koska oltiin sen suhteen aika tinkimättömiä :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on tällä hetkellä alustava varaus juhlapaikkaan, jossa haluamme häämme ehdottomasti viettää. Vihkiaika kirkkoon varmistuu vasta tämän vuoden toukokuussa (sinne on veilä niiiiin pitkä aika...), joten juhlapaikan suhteen ollaan ensin liikkeellä! Tämä siis siksi että kirkkoja on parikin eri vaihtoehtoa mutta juhlapaikkoja toivelistalla vain yksi  ;D

Varsinkin nuo alustavat varaukset tuntuvat hyviltä: ei tarvitse vielä maksaa varausmaksuja mutta periaatteessa varaus on tehty. Sitten kun a) oma kirkko varmistuu tai B) joku muu olisi halukas varmaan ko. juhlapaikan, varsinainen päätös pitää tehdä. Alustava varaus on kuitenkin muistettava aina varmistaa!!!

Link to comment
Share on other sites

Me varattiin juhlapaikka ensin ja sitten vasta kirkko. Juhlapaikaksi haluttiin se yksi ja ainoa ja kirkon suhteen olimme joustavampia, joten siksi laitoimme juhlapaikkavarauksen menemään n. 6kk ennen kirkonvarausta. Loppujen lopuksi saimme myös haluamamme kirkon ja vihkiajan ;).

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli selkeä visio siitä, missä halutaan häitä juhlia, joten juhlapaikka ensin. Sitten käykin mikä vaan kirkko, jonka sattuu saamaan sille päivälle. Eli riippu ihan mitä haluaa.  Ollos huoleti. Kyllä kirkon ja juhlapaikan saa. Kannattaa vaan varautua odottamaan, jonottamaan, jäämään varasijalle,  pettymään, kuulemaan ei joo -vastauksia, ja niin edelleen... Tervetuloa joukkoomme! Eikä se häiden järjestäminen pelkästään näin negatiivista ole, mutta onpa nämä tunteet käyty läpi kirkkoa ja juhlapaikkaa järkätessä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...