Jump to content
Naimisiin.info

Vieraat maksaa omat viinansa?


Recommended Posts

Mitä mieltä olette siitä, ettei häissä (järjestetään hotellin ravintolatiloissa, jossa ruokatarjoilu) ole alkoholitarjoilua vieraille. Toki he saavat omakustanteisesti ostaa baaritiskiltä niin paljon kuin sielu sietää, mutta morsiuspari ei näitä maksa?

Häät ensi kesänä ja kaikki muu on ok, mutta tämä "viinattomuus" pelottaa.  :) Miten vieraat suhtautuvat, kun suvussamme on järjestetty aika kosteita häitä ja muutenkin porukka aika juroa.

Kyllä minäkin hyvät tarjoilut järjestäisin, mutta yksi viinipullo maksaa hotellilla 23e ja siitä ei monelle vieraalle riitä....Ja boolimahdollisuudesta en edes tiedä. Suostuukohan hotellinravintola tekemään boolia ja paljonkohan sellainen maksaisi...Aikuisia vieraita tulee n. 130.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Helsbels

Minusta olisi kohteliasta tarjota viinia ainakin sen ruokailun ajan (esim 2 lasillista per vieras), sen jalkeen on sitten ihan OK etta ostavat omaan laskuun.

Jos budjetti on hyvin tiukalla niin eiko silloin olisi parempi harkita toista juhlapaikkaa?

Link to comment
Share on other sites

Minusta onnittelumaljat ja ruokajuomat olisi paikallaan tarjota. Siinähän tulee jo hankaluuksia jos vieraat tilailevat olutta ja viiniä yms. pöytiin tai lähtevät niitä baarista hakemaan.

Muutamissa häissä on laitettu kahvikupin alle juomakuponkeja (eli hääpari ostanut etukäteen ravintolalta) jolla saa konjakin tai mitä nyt vieras haluaakaan kahvin kanssa tai jälkeenpäin (jos tähän päätyy kannattaa kysellä eri vaihtoehdoista esim. maksetaanko könttäsumma vai merkitseekö tarjoilija kuponkiin mikä juoma on tilattu, eli laskutetaan todellisen hinnan mukaan).

Mutta jos budjetti on tiukka, sopii vieraiden kustantaa juomisensa itse, paitsi nuo alku- ja ruokajuomat. Kannattaa muuten kysellä eri juomista, harvemmin laskutetaan sitä "listahintaa" silloin kun juomaa menee enemmän. Aika hassua jos ravintola ei tule yhtään vastaan vaikka olisitten tilaamassa parikymmentä viinipulloa!

Link to comment
Share on other sites

Jos tarjoatte vieraille alkumaljan, yhden 12cl:n kaadon valkkaria ja yhden 12cl:n kaadon punkkua (nämä on kyllä tosi alakanttiin, koska pääruoalle pitäisi olla 24cl) niin juomat tulisivat maksamaan tuolla 23e:n pullohinnalla n. 1500e. Pelkän skumpan tarjoaminen alkumaljana maksaisi 437e, jos pullon hinta on 23e.

Link to comment
Share on other sites

Ravintolahäissä nyt vaan on ravintolahinnat alkoholilla, ei sille mitään voi. Meillä alkumaljat, kaksi kaatoa viiniä (12cl) ja kahvin avec 120 hengelle tulee kustantamaan n. 2640 €. Järjetön summahan tuo on käytännöllisesti katsoen ei mistään, mutta kauniit puitteet ovat vaan loppujen lopuksi sen arvoiset. Tämä jälkeen meidänkin vieraamme saavat ostaa itse juomansa. (Ravintolan parkkipaikka ei myöskään ole anniskelualuetta, enkä meinaa kiskoa minkään sortin vihanneksia klyyvariini jos jollakulla on oma baari auton takakontissa.) En halua häistämme mitään ryyppyjuhlaa, mutta yleensä ihmisillä on hauskempaa maltillisen alkoholitarjoilun myötä, kun kaikki hieman vapautuvat.

Vähintään onnittelumalja tosiaan kuuluu tarjota, ja jos häissänne on tarkoitus muuten juoda alkoholia, niin onnittelumaljankin tulee mielestäni olla kuohuviiniä, shampanjaa tms. Kuulemani perusteella häissä ei toimi ehdottamasi itsepalveluperiaate, sillä jos hääpari ei tarjoa yhtään alkoholia, eivät vieraat osaa/tohdi lähteä oma-aloitteisesti tilailemaan tiskiltä Tämä ei mielestäni myöskään ole sopivaa ruokailun yhteydessä. Tuo pullohinta 23 € ei muuten ole paljonkaan viinien ravintolahinnoissa (kaikissa meidän ehdokkaissamme pullohinta oli n. 28-35 €).

Link to comment
Share on other sites

Meillä tarjotaan ennen ruokaa alkumaljat ja sen jälkeen ruokailu ja kakkukahvit ja konjakit ja jos joku haluaa ostaa muuta niin sitten ostaa, siitä siirrymme jatkopaikalle jossa saa kukin vetää viinaa niin paljon kuin sielu sietää. Meillä kun toisen suku on absolutisteja  ja toisilla takakontit täynnä viinapulloja että huolehtivat omasta nesteytyksestään (ja saavat vetää sitten taas toisiaan turpiin).

Mielestäni ihan jokainen päättäköön itse haluaako maksaa muutamasta lasillisesta viiniä tms.suuria summia.

Sehän on ihan budjetista ja idean toimivuudesta kiinni.

Link to comment
Share on other sites

Me meinasimme ensin järjestää myös häät ravintolassa. Ruokajuomina oli tarkotus olla alkoholittomat. Alkumaljat ja ensimmäinen lasillinen esim. boolina oli tarkoitus tarjota ja sitten kukanenkin olisi saanut ostaa baarista mitä haluaa. Meille tarjottiin joitakin "juoma-alennuksia" vieraille. Päädyttiin sitten kuitenkin siihen että emme vietä ravintolassa häitä vaan nuorisoseurantalolla ja tarjoamme siellä sitten boolit (95L) ym. juomat. Mun mielestä ei ole teidän tehtävä ravintolassa juottaa ihmisiä känniin. Ilmoitatte kutsussa että tarjoatte esim. yhden kierroksen ja vieraat saavat halutessaan ostaa sitten baaritiskiltä mitä haluavat omakustanteisesti. Pitäs kai nyt maalaisjärjellä ymmärtää ihmisten ettei kaikilla ole varaa RAVINTOLAHINNOILLA pistää tuhansia euroja, ruokien päälle, vielä viinana kurkusta alas. Jos joku on niin tökerö ettei ymmärrä tätä niin oma on häpeänsä!  ;D Muista että juhla on teidän näköisenne ja kaikkia ei voi miellyttää!  :)

Link to comment
Share on other sites

Pakko puuttua tähän keskusteluun... Meille on tulossa noin 130 hengen häät ja ne pidetään pääkaupunkiseudulla kosken partaalla sijaitsevassa ravintolassa ja arvatenkin juomatarjoilu maksaa maltaita  :o. Tämä tilanne tietysti pisti miettimään, että olisiko kannattanut hakea viinit virosta halvalla ja pitää häät jossain vapaamman anniskelun paikassa.

Miljöö veden äärellä vanhassa viilatehtaassa on kuitenkin niin upea, että emme halua tinkiä siitä. Vieraat saavat alkukuoharit ja viinitarjoilun ruokailun aikana. Ajattelin, että viinilasit asetetaan noutopöydän viereen ja sieltä saa myös santsata. Seremoniamestari saa myös kertoa, että ruokajuomia saa hakea lisää.

Loppujen lopuksi ihmiset ovat kohtalaisen laiskoja nousemaan paikoiltaan ja hakemaan lisää, varsinkin jos ruokailu on jo loppumaisillaan. Toisaalta, jos viini maittaa, niin mikään ei täyttämästä lasia vaikka kolmea kertaa.

Ravintolalle on kerrottu maximimäärä avattavista pulloista.

Systerin häissä viinit/kuoharit/oluet/avecit ostettiin Suomen alkosta ja kustannukset jäivät alle 1000€.

Me jätämme avecit suosiolla vieraiden ostettavaksi, sillä noutopöydän vieressä on baaritiski. Koetamme toki neuvotella niistä jonkun edukkaamman hinna vieraille.

Kaikesta huolimatta kärsimme n. 2000€ verran. Tuolle porukalle on laskettava kustannuksiksi ruokineen ja juomineen 60-70€/hlö.

Ravintola olisi valmis tekemään myös boolia 5€/ 1 ravintola-annos/hlö. Alkumalja oli niin ikään 5 €/hlö.

Halpaa ei todellakaan ole siis täällä PK-seudulla naiminen! Tämän kokoisissa juhlissa kuitenkin juhlatila asettaa jo omat rajoituksensa ja valinnanvara paikkojen suhteen kutistuu. Samassa tilanteessa ovat myös häitä suunnittelevat ystävät! :-/

Link to comment
Share on other sites

Loppujen lopuksi ihmiset ovat kohtalaisen laiskoja nousemaan paikoiltaan ja hakemaan lisää, varsinkin jos ruokailu on jo loppumaisillaan. Toisaalta, jos viini maittaa, niin mikään ei täyttämästä lasia vaikka kolmea kertaa.

Ravintolalle on kerrottu maximimäärä avattavista pulloista.

Mitäs sitten jos hitaimmat tai vaikka viimeisenä ruokansa saavat jäävät ilman toista lasillista rajan tullessa vastaan? Kuullessaan tarjoilun loppumisen ihmiset saattavat myös santsata viiniä ruokailun aikana enemmän kuin mitä yleensä juovat.

Mun mielestä olisi vähän erikoista jos kakun avecit joutuisi itse ostamaan. Vähintään alkumalja, ruokaviinit ja avec olisi siis mielestäni syytä tarjota vaikka budjetti olisikin tiukilla. Jos näihin ei ole varaa niin mielestäni olisi vieraitakin kohtaan kohteliasta etsiä edukkaampi juhlapaikka.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Mun mielestä olisi vähän erikoista jos kakun avecit joutuisi itse ostamaan. Vähintään alkumalja, ruokaviinit ja avec olisi siis mielestäni syytä tarjota vaikka budjetti olisikin tiukilla. Jos näihin ei ole varaa niin mielestäni olisi vieraitakin kohtaan kohteliasta etsiä edukkaampi juhlapaikka.

Minä taas olen sitä mieltä, että alkumalja ja ruokajuomat olis hyvä tarjota vieraille, mutta ikinä en oo ollu häissä missä olis tullu vielä avec kaiken päälle. Niimpä sitä ei meillekään tullu. Loppuillaksi oli tosin muuta juomaa vähintäänkin riittävästi.

Link to comment
Share on other sites

Guest trinexi

Monenlaisia mielipiteitä ja tottumuksia kuulostaa tosiaan olevan kaikilla =)

Meillä tulossa näillä näkymin myös ravintolahäät, joissa ruuan puolesta oikein kattava menu. Tarjoamamme ruokajuomat ovat kaikki alkoholittomia, ja en ainakaan itse näe sitä minkäänlaiseksi ongelmaksi. Hääpari tarjoaa todennäköisesti alkudrinkin, joka voi myös olla alkoholiton. Vieraat voivat halutessaan ostaa tiskiltä mitä ikinä juomia ravintola tarjoaakaan.

Tosiaan hinta meilläkin perusteena siihen, että vieraitten alkoholijuomia ei kustanneta. Itse en ainakaan paheksuisi vieraana vaikka ruokaviinejä ei olisi talon puolesta. Normijuomat on hyvät.

Link to comment
Share on other sites

Me mietimme myös aluksi tyyliin seurojentaloa, johon juomat (viinit) olisi haettu Virosta... mutta päädyimme kuitenkin ravintolaan, missä on takuuhyvä ruoka, pöytiintarjoilu ja hyvä palvelu. Kuohuviinit tulevat parin puolesta mutta jos haluaa juoda alkoholia ruuan kanssa, jokainen saa ottaa mitä haluaa. Lisäksi ulkona "takakontissa" on varmaan perinteiseen Karjalaiseen tyyliin ilmainen lisätarjoilu ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Mielestäni tämä on jokaisen oma asia. Riippuu aina hieman millaiset suvut on ja mitä odottaa etc.

Meillä itsellämme on ravintola häät ja tarjoamme onnittelukuoharit, ruoalla kaksi kaatoa ja jälkiruoka avecit. Baari on koko ajan omakustanteisesti auki, joten sieltä voi jokainen käydä sitten hakemassa oman mielensä mukaan. Mielstäni ruokajuomat tekevät ruokailusta juhlavamman ja kuuluvat asiaan, joten vaikka meillä maksaa n. 40euroa/pullo, on se mielestäni sen arvoista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä niin, että vieraat saavat alkoholittomat tervetulomaljan ja onnittelumaljan (2,50 euroa/hlö), ruuan kanssa 1 lasin puna-/valkoviiniä (pulloja ostamme x kpl á 26-28 euroa) tai 1 pullon olutta (á 5 euroa/pullo). Lisäalkimahoolit heidän pitää itse kustantaa juhlatilan baarista. <_<

Näine hyvineen me maksamme vieraiden juomista n. 750 euroa. :rolleyes:

Kutsuissa jo tiedustelemme juomahalujansa, jotta tiedämme kertoa pitopalvelulle oikeat määrät! Pitopalvelu pitää sitten omaa baariaan ihan omalla riskillään. :grin:

Link to comment
Share on other sites

Mä en edes ajatellut vaihtoehtona ettei viinoja tarjottaisi. Laskin että ravintolassa tulee 130 henkeä pelkkien tervetulomaljojen ja ruokaviinien kanssa kalliimmaksi kuin maksaa koko illan tarjoilut paikassa johon saa viedä omat viinat. Sitten kun löytyi vielä IHANA paikka (Agroksenmäen holvikellari) johon kaikki mahtuu ja johon sai viedä omat viinat niin mikäs sen parempi! Vaikka tuo holvikellarin vuokra on aika suolainen niin silti tuli ehkä halvemmaksi vuokrata se ja hakea KOKO illan tarjoilut Tallinnasta kuin viettää ravintolahäät ja tarjota VAIN alkudrinksu ja 2 kaatoa viiniä. Meillä vielä railakkaasti juhliva suku ja varsinkin ystävät joten se oli senkin puolesta selvä. Meidän häitä juhlittiinkin sitten rankasti tuonne 5 asti aamuun... :D

Link to comment
Share on other sites

Me päädyimme ratkaisuun, että alkumaljana on kuoharia, ruoan kanssa alkoholittomia vaihtoehtoja, kahvin avecia ei tule, mutta boolia tulee illaksi :) Meille tämä on paras ratkaisu; emme tahdo häistämme mitään kännäilypileitä, mukana on lapsia ja toki asia on myös budjettikysymys :grin: Asian ilmaisemme jotenkin jo juhlaohjesäännössä :) Jokainen taaplaa tyylillään :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Morre

Meillä ravintolahäät 40 hengelle ja suunnitelmissa on tarjota alkumaljat/onnittelumaljat, ruuan kanssa kaksi kaatoa viiniä ja sitten avecit jälkkärin kanssa. Loput juomat vieraat saavat kustantaa itse.

Link to comment
Share on other sites

Musta on vähän pöyristyttävää että häävieraat pitäisi hääparin kustannuksella juottaa känniin. Me tarjoamme 80:lle hengelle alkudrinkin ja loput saavat ostaa itse. Viini ruoan kanssa olisi ollut ihana mutta siitä ois tullu sitten ylimääräinen parin sadan euron lasku. Juhlapaikalla on baari, josta saa kuivan kurkun ihan taatusti kosteaksi - mutta omalla kustannuksella. En usko että tämä vieraita närkästyttää.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Musta on vähän pöyristyttävää että häävieraat pitäisi hääparin kustannuksella juottaa känniin. Me tarjoamme 80:lle hengelle alkudrinkin ja loput saavat ostaa itse. Viini ruoan kanssa olisi ollut ihana mutta siitä ois tullu sitten ylimääräinen parin sadan euron lasku. Juhlapaikalla on baari, josta saa kuivan kurkun ihan taatusti kosteaksi - mutta omalla kustannuksella. En usko että tämä vieraita närkästyttää.

Tämä oli meilläkin ajatuksena ja nyt voin ihan kokemuksesta sanoa, että yhtään poikkipuolista sanaa tai muutakaan en kuullut vierailta ilmaisten viinojen puuttumisesta. Itseasiassa baarissa notkumisesta tuli eräänlainen ohjelmanumero, siellä ihmiset pääsivät juttelemaan vapaammin ja "irrottautumaan" häähumusta. Älkää siis murehtiko siitä, että vieraat joutuvat hieman kaivaa kuvetta, jos haluavat suun kostuketta. :lol:

Edited by thulin
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...×
×
  • Create New...