muruluukku

Italian Sorrento?

22 posts in this topic

Oletteko käyneet Sorrentossa? Olisi mukava kuulla kokemuksia matkasta... Ajattelimme lähteä mahdollisesti Sorrentoon. Paikka houkuttelee siksi, että sieltä tehdään retki myös Vesuviukselle ja Pompeijille. Pompeihan on hautautunut tuhkaan ja kaivettu sieltä myöhemmin esiin. Kertokaa kokemuksia, kannattiko? Mitä maksoi viikon matka?

Myös muita suosituksia Italiasta saa antaa  ;D. Rooma kiinnostaisi, mutta se taitaa olla liian kallis meidän budjetille (olis vaan ihana käydä Colosseumilla).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen käynyt. Itse Sorrentossa vain ohimennen, mutta Vesuvius ja Pompei on hyvin mielessä. Pompei oli tosi mielenkiintoinen, siellä oli yllättävän hyvin säilyneitä rakennuksia ja mahdollisuus saada paljonkin tietoa sen ajan elämästä ja kaivauksista. Kannattaa käydä, jos historia tai arkeologia yhtään kiinnostaa.

Vesuviuksella ei niin paljon ollut nähtävää, valtava kraateri ja laavakivinen maisema vain. Kannattaahan sielläkin tietysti käydä, jos noille seuduille menee.

Sorrenton lähellähän on myös kaunis Caprin saari. Sinne pääsee muistaakseni veneellä/laivalla Sorrentosta. Kannattaa käydä. Siellä voi käydä myös sinisessä luolassa, joka oli myös upea. Sinne mentiin pienillä veneillä, ja valo taittuu sinne jotenkin hassusti, niin että siellä on todella sinistä.

Mitään hintatietoja en osaa antaa, sillä itse kävin tuolla vuosia sitten.

Rooma on tietysti myös aivan upea paikka. Colosseum, Vatikaani, Forum Romanum tulevat nähtävyyksistä ensimmäisinä mieleen. Ja jos italialaisesta ruuasta tykkää, niin... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Olen ollut Aurinkomatkojen lomalla Sorrentossa toukokuussa 2001. Tykkäsin paikasta kovasti!  :-X Kävimme omatoimiretkillä mm. Napolissa, Caprilla ja Amalfin rannikon kaupungeissa (Positano, Amalfi, Ravello), joita kaikkia voin suositella erittäin lämpimästi. Erityisesti Axel Münthen huvila Caprilla (kuten koko saari) ja ylhäällä kukkulalla sijaitseva Ravellon kaupunki tekivät minuun suuren vaikutuksen!

Järjestetyllä retkellä olimme sitten Vesuviuksella ja Pompeissa, koska halusimme kuulla Pompein historiasta asiantuntevan oppaan kertomana. Kiintoisa paikka!

Mikään ihanteellinen rantalomakohde Sorrento ei ole. Pari pientä pikkukivirantaa siellä oli, ja tuoleja sai vuokrata rantalaiturilta. Mutta kulttuuria ja romanttista tunnelmaa kohteesta kyllä löytyy senkin edestä. Voisin kuvitella sen hyvin häämatkakohteeksi!  :-X

Roomasta olenkin jo kirjoitellut tänne johonkin Italia-ketjuun. Löytyy varmasti etsi-komennolla. Ja noista hinnoista: ainakin e-bookersilta saa Rooman lentoja alle 250 €/hlö. Ja majoitusta voi etsiä netistä. Tosin Roomassa kuten muissakin suurkaupungeissa huonehinnat on aika huimia. Me maksoimme 60€/ yö 2-hengen huoneesta hostellissa. Majoituksen löysimme www.hostels.com.

Minulta saa kysellä lisätietoja!

:-X Karlotta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vautsi!!!  :o Kuulostaa ihanalta nuo teidän reissunne! Mä en tosiaan etsi välttämättä minkäänlaista rantalomakohdetta vaan nimenomaan historia ja arkeologia kiinnostaa mua. Pienenä jopa halusin isona arkeologiksi  ;D (ei tullut arkeologia ei...  :D). Kaikenmaailman Egypti ja faaraojutut kiinnostaa, samoin dinosaurukset ja muinaisjäänteet. Taidan olla itsekin fossiili  :).

Mutta kiitos kommenteista! Retket paikan päällä kuulosti tosi kivoilta... Ja italialainen ruoka taas... NAM!  :-X

Sinne! Pakko päästä!

Lisää matkakertomuksia ja kokemuksia saa laittaa!  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

olin viime kesällä kiertelemässä italiaa pari viikkoa, ja viivyttiin sorrentossa pari päivää. aivan ihana paikka! hieman halvempi kuin pohjoisen suuret kaupungit, ja kuitenkin lähellä monia nähtävyyksiä. esim. junamatka roomaan kesti 2 ja puoli tuntia, eli jos rooma tuntuu muuten tyyriiltä, siellä voi aina piipahtaa päiväretkellä! SUOSITTELEN  8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napolin liepeiltä voin suositella pientä saarta nimeltään Procida. Ei niin turistien kansoittama saari kuin Ischia tai Capri ja maisemat upeat. Kyseisellä saarella on kuvattu juuri kauneutensa vuoksi Lahjakas herra Ripley ja Il postino (Posteljooni?). Saarella on myös ihan mukavia uimarantoja.

Olen käynyt monissa kaupungeissa Italiassa, mutta yksi on ylitse muiden eli juuri Napoli. Joidenkin mielestä Napoli on liian kaoottinen, likainen, rikollinen (työttömyysprosentti 25), mutta muhun iskee syvälle juuri elämänmakuisuutensa vuoksi.  :-X

Pompeijissa kävin viime kesänä ja suosittelen lämpimästi opastettua kierrosta. Meillä oli ihan vaan ne kuulokeopaat ja ilmaislehtiset. Aluksi ahnehdittiin ihan kaikki rauniot mitä eteen tuli ja lopuksi ei jaksettu kuumuuden uuvuttamina keskittyä enää mihinkään. Eli on hyvä, jos joku tietää mikä kaikki on näkemisen arvoista ja minkä ehtii yhteen päivään katsastaa. Mutta hieno kokemus silti. Vaikuttavaa oli kun oltiin vanhalla keskustorilla ja raunioiden taustalla näkyi itse tuhon aiheuttanut Vesuvius, aiheutti kylmiä väreitä.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorrentossa kannattaa ehdottamasti pistäytyä kävelyretkellä Villa di Polliossa. Se on Roomalaisen huvilan rauniot Sorrenton kaupungista pari kilometria niemen kärkeen päin. Ihana luonnonkaunis paikka. Mikä sopisi häämatkalaisille paremmin kuin Kuningatar Giovannan kylpylä: suojaisa romanttinen luonnonlaguuni, jossa voi uida rauhassa aalloilta. Villa di Pollio on ehkä vähän syrjässä massaturistireiteiltä, joten siellä on ihanan rauhallista.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pompeijissa kävin viime kesänä ja suosittelen lämpimästi opastettua kierrosta. Meillä oli ihan vaan ne kuulokeopaat ja ilmaislehtiset. Aluksi ahnehdittiin ihan kaikki rauniot mitä eteen tuli ja lopuksi ei jaksettu kuumuuden uuvuttamina keskittyä enää mihinkään. Eli on hyvä, jos joku tietää mikä kaikki on näkemisen arvoista ja minkä ehtii yhteen päivään katsastaa.   

Me taas oltiin Pompeijissa sellaisella matkanjärjestäjän retkellä Roomasta käsin ja se oli kyllä vähän pettymys lyhyen kestonsa takia. Okei, ehkä ne keskivertomatkailijat sai eniten irti kun opas vei vaan kauheata vauhtia tärkeimpiin paikkoihin, mutta uskon kyllä, että omatoimisesti kunnon kartan ja opaskirjan kanssa saa paljon enemmän irti. Mies on varsinainen historiafriikki ja minäkin isän työn kautta jollain tavalla kiinnostunut arkeologiasta. Pakko on päästä vielä joskus uudestaan Pompeijiin! Kun menette, niin muistakaa vesipullot ja aurinkosuojat mukaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pompeiji oli mielenkiintoinen käyntikohde! Aikaa siellä meni ihan älyttömästi, sillä jos halusi käydä katsomassa esimerkiksi Euroopan vanhimman säilyneen amfiteatterin raunioita, sai (jos pääportilta lähti ja sinne palasi) kävellä yhteensä noin neljä kilometriä. Kävin alueella kesällä ja olin todellakin läkähtyä! Hyvä puoli oli se, että alueella oli vesihanoja. Paikka vaikutti melko (yllätys yllätys) raunioutuneelta, upeita mosaiikkijuttuja osui silmiin vain muutama: hienoimmat jutut on siirretty muistaakseni Napolilaiseen museoon. Takana kohoava Vesuvius (sinne kannattaa kiivetä, tie huipulle on yllättävän loiva ja ylhäällä on mukavan viileää) loi alueelle jännää dramatiikkaa... samoin purkauksen alle jääneitä ihmisiä esittävät valokset, joita alueella esiteltiin myös: järkyttävää!

Pompeijista pääsee näppärästi junalla Sorrentoon, joka myös on käymisen arvoinen paikka: kiva pikkukaupunki. Majoituspaikaksi suosittelisin  keskustan vähän etelään päin sijaitsevia vuorenrinnehotelleja, sillä niistä on upeat merinäköalat. Parvekkeelta näkyvät niin öisen Napolin miljoonat valot kuin Caprin lähistöllä lipuvien veneiden öiset, ehkä värillisetkin valot. Ja mikä lämpö siellä olikaan... Vielä enemmän pidin kuitenkin Caprista, jonne Sorrentosta on hyvät kulkuyhteydet: Caprille kannattaa mennä edes päiväksi.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihana lukea näitä teidän kommentteja, olen lähdössä kesäkuun lopussa Rooma 3 pv + Sorrento 7 pv -matkalle. Tosin ei häämatkalle, vaan 2 kk ennen häitä. Viime kesänä kävin Adrian rannikolla, ja todella se lämpö hyväilee...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisitteko Sorrenton matkaajat suositella meille hotellia häämatkalle? Matkatoimisto suositteli PARCO DEI PRINCIPI-hotellia, mutta se vaikuttaa liian hienolle. Gabrielan vuorenrinnehotellit kuulostavat hyvälle, olisiko antaa hotellin nimeä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorrento on mielestäni todella tunnelmallinen paikka. Kannattaa ottaa hotelli korkealta kallioilta, mahtavat näköalat merelle! Valitettavasti hiekkarantaa ei löydy, mutta muuten kyllä täyttää kaikki hyvän matkakohteen kriteerit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy nostaa tätä ketjua, jos joku vielä innostuu lähtemään Sorrentoon. Olimme sulhaseni kanssa tänä kesänä yhdistetyllä Rooma-Sorrento matkalla. Sorrento oli kerrassaan ihana paikka! Hotellistamme oli upeat, kuvankauniit merinäköalat. Tunnelma oli ihanan rento ja romanttinen Rooman suurkaupunkivilinän jälkeen. Teimme retkiä Pompeijiin, Vesuviukselle ja Caprin saarelle. Ruoka oli hieman kallista. Oli haikea lähteä pois, niin ihana lomamme oli.  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kavin vuosi sitten Napolissa ja koko paikka kolahti taysilla. Taidan vielakin vaahdota kavereille kuinka upeaa siella oli!  :D Ruoka oli aivan ihanaa ja todella edullista. Ja kiva Italialais piirre on se etta lahes kaikki baarit tarjoavat ilmaisia suolapaloja (mini-voileipia, minipizzoja, sipseja jne) ilmaiseksi (saa siis syoda mielinmaarin) alkuillasta, siis siina 18.00 - 20.00 valilla silla varsinainen illallisaikahan alkaa vasta noin kello 22.00!

Ajelimme ympari Amalfin rannikkoa ja rakastuin mm. ihanaan pikkukylaan nimelta Pozzuoli. Haluan ehdottomasti joskus vierailla myos Sorrentossa, Caprilla ja Ischialla. Nailla nakymin haa matka nayttaakin suuntautuvan sinne saappaan varteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täältä nyt näytti ihan oma aiheensa löytyvän Sorrentolle, joten hinataanpa vähän ylöspäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuonne -Häämatkalle Italiaan- kirjoittelin jo jotain aiheesta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häämatkakohteena Sorrento elokuussa 2008! Mietittiin eri vaihtoehtoja pitkin maailmaa, mutta aikataulut rajoittivat hakua (ONNEKSI!) ja löysimme meille täydellisesti sopivan kohteen. Hotelli Minervasta on varattu puolihoidolla majoitus. Aivan upeat näköalat merelle ja alas kaupunkiin... Odottelen jo kovasti yhteistä lomaamme!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osuipa tama Sorrento-ketju sattuvasti silmaan joten lisaan mielipiteeni nyt kun siella on tullut kaytya. Vietimme siella kolme yota haamatkan aikana ja omalta osaltamme olimme todella pettyneita. Ehkapa vika oli meissa ja kuvitelmissamme mutta Sorrento ei ollut ollenkaan niin kaunis tai romanttinen kuin oletimme. Aika likaista, rumia ja halpoja hotelleja tayteen ahdettuina, nuhjuisia turistirysa pitserioita seka kannaavia turisteja iltaisin. Vikatikki mutta tulipahan sekin paikka nahtya. Ainoa hyva puoli oli se etta sielta paasi nopeasti pois laivalla.

Meidan hotelli oli korkealla vuoren rinteella ja kieltamatta nakoalat olivat mahtavat. Jotain positiivista siis B) Pompeissa kaynti oli ihan mielenkiintoinen, heinakuun helteessa siella tosin ei jaksanut kovin kauan. Koko alue on valtava ja suosittelen ehdottomasti opastettua kierrosta.

Muun osan haamatkasta vietimme Caprilla ja Positanossa ja molemmat painivat ihan eri sarjassa kuin Sorrento.

Edited by Helsbels

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omat kokemukseni Sorrentosta ovat oikein positiiviset. Kaupunki on hyvin italialainen, aika suuri verrattuna muihin Amalfin rannikon paikkoihin. En ole mitään örvellystä siellä nähnyt koskaan, en juuri muuallakaan Italiassa...? Voi olla että vältän vaan aika hyvin nämä perinteiset turistirysät.

Kannattaa todellakin satsata hotellihuoneeseen josta on näkymät merelle ja Napoliin /Vesuviukselle!

Olemme menossa toista kertaa nyt keväällä ja voi olla että ajankohta vaikuttaa arvosteluuni. Itse majoitun kyllä mieluummin tänne kun esim. Positanoon, Amalfiin tms. Caprikin on aika kallis paikka, joka täyttyy joka päivä turisteista. Saarella kannattaa kyllä käydä. Sorrentosta on myös hyvät yhteydet Napoliin, Ischialle ja tuonne Caprille, eli aika ei tule pitkäksi kun kaupungissa ei tarvitse olla koko aikaa. Hyvä tukikohta josta voi tehdä retkiä junalla, bussilla tai hydrofoil-aluksilla!

Hyvää matkaa häämatkalaisille :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciao!

Kivaa vihdoin loytyi Sorrento-ketju! Olenkin jo ehtinyt kyselemaan Napoli/Capri/Sorrento/Amalfin rannikko vinkkeja monelta palstalta.

Eli siis suunnitelmissa olisi haamatka em. alueelle saappaan varteen ja kaipaisin vinkkeja hotelleista haamatkalle ja muitakin kokemuksia ko alueelta - ylla olevat kertomukset tahan mennessa ovat olleet oikein kiinnostavia!

Ajankohtana olisi alustavasti lokakuun loppu - tuskin siella viela kylma on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oltiin pari vuotta sitten lomailemassa Amalfin rannikolla ja suosittelen aluetta ehdottomasti! Majoituttiin sekä Sorrentossa että Positanossa, jälkimmäinen on yksi kauneimmista paikoista missä olen käynyt - ja reissattua on tullut vuosien varrella kuitenkin aika paljon :). Suht kallistahan tuolla alueella on, mutta jos häämatkaan on varaa yhtään panostaa, niin on varmasti sen arvoista!

Oltiin itse reissussa sesonkiaikaan heinäkuun loppupuolella, joten lokakuussa hinnatkin ovat varmasti vähän edullisemmat. Ja toisaalta Positanosta saatiin siisti, keskitason hotelli parvekkeella ja upealla merinäköalalla n. 110-120€/yö (en muista ihan tarkkaan hintaa enkä valitettavasti myöskään hotellin nimeä), joka on mielestäni ihan ok hinta kun miettii Euroopan kaupunki-/lomakohteiden hintoja ylipäätään. Seutu on joka tapauksessa tosi kaunista, myös Caprilla kannattaa käydä vähintään päiväretkellä! Meillä oli auto vuokralla, otettiin se Rooman lentokentältä jonne ajeltiin reissun jälkeen myös takaisin. Amalfin rannikolla välimatkat on tosi lyhyitä, joten hyvin pärjää ilman autoakin, mutta se antoi myös kivasti vapautta tutkailla paikkoja omaan tahtiin aikatauluista niin välittämättä.

Sorrentossa oli tuolloin tosi paljon turisteja (jostain syystä niihin kiinnitti myös huomiota enemmän kuin esim. Positanossa vaikka Sorrento suurempi kaupunki onkin), joukossa etenkin jenkkejä risteilyaluksiltaan - siitä jäi siis vähän tylsempi kuva, olkoonkin että vanha kaupunki oli toki kaunis ja kaupunki viihtyisä.

Upeaa häämatkaa teille jo etukäteen! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorrento kiinnostaa, mutta miehellä on pienoinen pakkomielle lenkkeilystä joka aina rajoittaa matkustamista. Tosin itsekin ahdistuin googlemapsin kuvista kun syrjäisetkin tiet näyttää olevan betoniseinäisiä kaukaloita. Onko siellä missään polkuja jossa pääsisi patikoimaan/juoksemaan? Miehen pitäisi joka päivä päästä 10 km lenkille..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now