Jump to content
Naimisiin.info

Valokuvauksen ajankohta? (yhdistetty)


Morsian2002

Recommended Posts

Meille ei tule lainkaan studiokuvia, vaan pari tuntia ennen kirkkoon menoa käydään kuvaajan kanssa muutamassa eri lokaatiossa kuvaamassa. Lisäksi kuvaaja ottaa yöhön asti kuvia, joten saattaahan se "virallinen" hääkuva löytyä jostain spontaanimmastakin tilanteesta kuin poseerauksesta.

Link to comment
Share on other sites

Tää on meilläkin ongelma, kun en millään haluis et sulhanen näkee mut ennen vihkimistä. Vaikka kuvien otto ennen vihkimistä tuntuukin järkevimmältä vaihtoehdolta. Hirvee stressi nousee kun asiaa ajattelee. Vieraitakaan ei viittis kauheasti odotuttaa. Onko jollain kokemuksia siitä jos vieraat odottavat hääparia kuvauksesta ulkona siis jos on hieno ilma? Onko kauhea ajatus?

Link to comment
Share on other sites

Teillä kenellä myös ulkokuvat niin oletteko miettineet mitään hätävara vaihtoehtoa tilalle?

Meillä oli ykköshätävarana kaunis morsiussateenvarjo ;) Jos sitten olisi ollut niin mahdottoman kamala keli, ettei edes varjon kanssa olisi voinut olla ulkona, niin kuvat olisi varmaan otettu juhlapaikalla sisällä (nyt siis juhlapaikan puutarhassa).

Link to comment
Share on other sites

Meillä hääkuvat otetaan ennen vihkimistä. Ihan käytännön syistä, vihkiminen tapahtuu klo 15, joten juhlinta ja syöminen menisi tosi myöhäseen, jos kuvat otettaisiin vihkimisen jälkeen. Lisäksi minusta on kiva ajatella, että pääsen kaiken jännityksen jälkeen kirkosta suoraan juhlapaikalle.. Minun mieheni on nähnyt minut jo niin monenlaisena meidän yhdessäolon aikana (taivallettu kohta 13v.), pullukkana, hoikkana, meikattuna ja täysin naturellina tukka sekaisin, että luulen, että vaikka hääpuku on yllä ja kauniiksi laitettuna, ei yllätys ole suurensuuri. Ja voihan sitä toinen toistaan ihastella ennen kirkossa näkemistäkin :-X

Tietenkinhän se on varmasti upea tunne nähdä toisensa vasta siellä kirkossakin. Kaikki tavat ja tyylit on varmasti okei, kunhan se itsestä tuntuu parhaalta vaihtoehdolta!!

Link to comment
Share on other sites

Tämän ketjun perusteella näyttää siltä että valtaosa menee kuvaan ennen vihkimistä. Kuitenkin kaikissa häissä, missä olen ollut, vieraat ovat kiltisti odotellet kunnes hääpari tulee kuvasta juhlapaikalle:)

Link to comment
Share on other sites

Niin ikään meillä mennään kuvaan ennen kirkkoa. Päivän raaka-aikataulu alkaa pikkuhiljaa olla selvillä ja näyttää kutakuinkin tältä:

klo 8 kampaus + meikki (varattu väh. 3 h)

klo 11.30 pukeminen ja syöminen

klo 12.30 valokuvaus

klo 15 kirkko

Edellisen viestin kirjoittaja oli ollut vain häissä, joissa vieraat odottavat, mutta minä puolestani olen ollut vain häissä joissa ei ole tarvinnut odotella. Ja itsestäni odotuttaminen tuntuisi kyllä huonolta vaihtoehdolta. Päivä menee vieraiden kanssa muutenkin nopeasti, niin hoidetaan mielummin kuvat freesinä suoraan meikistä tulleena ennen juhlia.

Ja mitä tulee tuohon ekaa kertaa näkemiseen vasta kirkossa, niin onhan se varmasti tunteellinen hetki nähdä toisensa vasta siinä kirkon käytävällä tai missä kenetkin vihitäänkään. Toisaalta nykyparit ovat usein jo asuneet vuosiakin yhdessä ja kuten tässä joku ennemmin kommentoi, nähneet toisensa milloin missäkin vetimissä, lookissa tai ilman lookkia ;) Eli uskon että tilanne on tunteellinen jo sellaisenaankin. Meidän tapauksessa kyse on kylläkin avioliiton siunauksesta, joten kuvia otettaessa olemme jo naimisissa. Pelkän puvun säästelyn vuoksi en viitsisi vieraitamme odotuttaa. Näin täällä siis.

edit: Lisäisin vielä, että meidän kuvaaja aikoi varata aikaa miljöökuvaukseen 1½ - 2 h, joten on kyllä aika pitkä aika keksiä vieraille tekemistä ja laseille täytettä ennen kuin juhlat pääsisivät alkamaan.

Muokattu: , käyttäjä: Katy
Link to comment
Share on other sites

Meillä kuvaus kirkon miljöössä (on merenrannalla yms.) sään salliessa ennen vihkimistä, mutta muuten sitten studiokuvaus, mutta sekin ennen vihkimistä.

Halusimme ehdottomasti kuvauksen ennen vihkimistä, sillä molemmilla on inhoja muistikuvia pitkistä odotusajoista häissä, kun morsiusparia on odotettu kuvasta saapuvaksi juhlapaikalle, mutta tuo onkin ehkä kinkkisempi juttu (kuten aloittajalla),ettei halua miehensä näkevän ennen kirkkoon saapumista, jolloin vaihtoehdoksi ei jää muuta kuin kuvaus vihkimisen jälkeen :girl_wink: !

Link to comment
Share on other sites

Meillä hääkuvaus tulee olemaan vihkimisen jälkeen, koska sulhanen ei missään nimessä kuulemma halua nähdä minua ja pukuani ennen kirkkoseremoniaa... :flirt: Ja vaikka yhdessä asutaankin, niin viimeinen yö ennen häitä pitää myös kuulemma nukkua erillään. Itse tosin olin ajatellut asioiden menevän hieman eri tavalla, mutta suon toki mielelläni sulhaselleni sen ilon nähdä minut vasta alttarilla, kun hän sitä niin suuresti toivoo. Ainoa asia joka kieltämättä hieman arvelluttaa, on tuleva itkusta punainen naamani sitten hääkuvissa, mutta ei kai siinä sitten muu auta kuin lisätä pakkelia sitten vihkimisen jälkeen. Vieraille, jotka joutuvat hääkuvauksen ajan odottamaan, -ajattelimme järjestää jotain väliohjelmaa/tarjoilua. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin vihkiminen 14.00 ja studiokuvaus 12.00. En usko että tulee kiire, käydään kuitenkin jo paria viikkoa aikaisemmin valitsemassa taustakankaat ja vähän katsomassa minkä tyylisiä kuvia halutaan. Miljöökuvaus on juhlapaikalla sillä välin kun vieraat on pitopöytäjonossa :girl_smile: Ja jos sataa, niin sitten ehkä pitää siirtää miljöökuvaus toiselle päivälle. Ainut hankaluus siinä vaan se, että sulhasella ainakin tällä tietoa vuokrapuku ja se pitää vissiin palauttaakin joskus..

Link to comment
Share on other sites

Ehkä se ei ole niin kamala asia, jos sulho näkeekin jo ennen vihkimistä tällingissä. Eiköhän tuo ole jo parhaat puolet meistä nähnyt tai jos ei ole niin sittenpä näkee! :first_move:

Se ei tosiaan ole vieraiden puolesta kovin mukavaa odotella toista tuntia juhlapaikalla paria (varsinkaan jos ei ole esim. jotain pientä syötävää/juotavaa tai jopa ohjelmaa siksi aikaa järjestetty). Vaikka se olisikin maailman romanttisinta että kohdataan alttarilla ekan kerran niin kannattaa ajatella asiaa toiseltakin kannalta. Jos kuvaus on ennen kirkkoa tai vaihtoehtoisesti kuvaaja palkattu koko juhlan ajaksi, se helpottanee jonkin verran stressiä vieraiden puolesta ja myös sitä ettei tarvitse yrittää peitellä sotkeentunutta meikkiä ja punottavaa naamaa. :D

Kukin toki tyylillään, meillä varmasti kuvaus on jo ennen kirkkoa. Pitää vaan muistaa muuten ottaa sormus pois kirkkoon mentäessä... :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Meillä tätä on kyllä jahkattu monet kerrat suuntaan ja toiseen, mutta tämmöseen ratkaisuun todennäköisimmin päädytään:

Vihkiminen maistraatissa 090909 klo 15, jota ennen koemeikki+koekampaus (jos ei onnistu ni sit ite meikkaan ja kaveri laittaa hiukset vähä nätimmin) ja maistraatissa kaaso+systeri todnäk ovat varustautuneet kameralla. Vihkimisen jälkeen siirrytään meille kotiin kahvittelemaan rennosti lähimmän perheen (vanhemmat+sisarukset+siskonlapset+omat lapset) kanssa.

Ensin aattelin että oltais kahviteltu vasta illemmalla ja että oltais käyty vihkimisen jälkeen studiokuvassa, mut nyt tehdään niin, että sisällytetään valokuvaus sitten hääjuhlapäivän ohjelmaan seuraavalla viikolla eli 190909.

Juhlapäivän aamu alkaa kampauksella+meikillä, jatkuu studiokuvauksella ja varsinainen hääjuhla alkaa klo 15. Studiokuvauksessa olemme vain kahdestaan (toisaalta olis kyllä ihana saada oikein virallinen perhepotrettikin meidän omien muksujen kanssa studiossa) mutta sitten juhlapaikalla kaaso tai systeri ottaa meistä ryhmäkuvia vanhempien jne kanssa. Ryhmäkuvat on hyvä napata jossain ruokailun välissä tai jotain.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...