Jump to content
Naimisiin.info

Rouvatukka


saisai

Recommended Posts

Oon tehny lähipiiristä havaintoja, että kaikki mun tuntemat muutaman vuoden sisällä naimisiin menneet naiset on vuoden sisällä häistä leikanneet "rouvatukan". Ei siis mitään tiettyä tukkamallia, vaan yksinkertaisesti paljon lyhyemmät hiukset ja usein se malli sitten lyhenee lyhenemistään. Onkos täälläki rouvat ruvenneet häiden jälkeen lyhentämään hiustyylejään? :) Mäki jostain syystä haluisin nyt lyhyet hiukset, mut en vaan voi leikata, ettei mullaki oo sit rouvatukka!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ihan sama havainto :) Itsekin menin muutama viikko häiden jälkeen leikkaamaan otsatukan. Ehkä tässä on taustalla se, että häihin mennessä on usein hiuksia kasvatettu pitkään ja kaipaa jo jotain vaihtelua.

Miehenikin on kyllä huomannut saman asian ja on häiden jälkeen monesti sanonut, että et sitten leikkaa lyhyttä tukkaa.

Link to comment
Share on other sites

Niinpä minäkin kävin pätkäsemässä 25cm tukasta pois :D Kampausta varten olin kasvattanut ja alko olla latva jo niiiiin huonossa kunnossa ettei ollut oikeen vaihtoehtoja. Jos olis ollu paremmassa kunnossa nää pääkarvat, niin en olis varmasti leikannu.

Link to comment
Share on other sites

Mulla on tuonne melkein takapuoleen asti ulottuva tukka, mutta oon silti epäröinyt käydä leikkauttamassa, kun pelkään tätä rouvatukka -leimaa :D Kasvatin tarkoituksella häitä varten monta vuotta, mutta nyt kun olen niin tottunut pitkiin, en kyllä ihan lyhyeksi leikkaisikaan. Mut vois tuosta helposti 20cm ottaa pois ja olisi silti vielä aika pitkä.

Link to comment
Share on other sites

Mäkin lukeudun tähän kastiin :grin: Mulla oli siis häiden aikaan ollut koko elämäni ollut pitkä tukka, johon aloin jo ennen häitä tympiintyä, mutten hääkampauksen vuoksi ennen häitä viitsinyt leikata. Niinpä sitten seuraavana keväänä, kun olin selvitellyt millaiset hiukset haluan, lähti pituudesta suurin osa.

Link to comment
Share on other sites

Kolme vuotta häistä ja tukka on edelleen yhtä pitkä. Toki pituutta lähtee joka vuosi parikymmentä senttiä, mutta sen verran tuo kasvaakin. Pituus on hyvä, kun ei ihan istu letin päälle. Ei tule mieleen omista kavereista rouvatukan leikkuuttajia, mutta liikunkin sellaisissa piireissä, missä monilla miehilläkin on pitkä tukka.

Link to comment
Share on other sites

Itse aion hartaasti kuulua juuri tähän "rouvatukka"-kastiin. Häät ovat tulossa reilun vuoden päästä ja leikkuutin kuukausi sitten lyhimmän mallin joka itselläni on koskaan ollut (n. 15 cm pitkä) tietäen samalla, että nyt alkaa sitten kasvattaminen, jotta saisi edes jonkinlaisen nutturan (tai oman tukan pituus riittäisi edes nutturan lisäkkeiden peittämiseen ;) ). Kun pääsin kampaajalta ulos ihastellen täysin uutta luukkia huomasin jo odottavani tätä seuraavaa radikaalia kampaamoreissua :D Joten tiedän, että kun hääjuhlallisuudet ovat ohi, lähtee tämän naisen tukasta pituutta jälleen reippaalla kädellä!

Tosin pitää varmaan jättää sekin takaportti auki, että ihastunkin pidempään malliin, enkä leikkaakkaa (kuten kävi ensin wanhoje ja lopulta samaan putkeen tulleiden lakkiaisten jälkeen). Mutta katsellaan, katsellaan :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minäkin kasvatin hiuksiani pari vuotta ennen h-hetkeä ja leikkasin kymmenisen senttiä lyhyemmäksi melko pian häiden jälkeen. Silti hiukseni ovat pitkät. Reilusti yli hartoiden. Latvat olivat todella kuivat ja haaroittuneet ja halusin taas terveen näköiset ja tuntuiset hiuksen, joten oli pakko leikata. Tämän lyhemmäksi en kyllä halua (tai uskalla).

Olen kyllä huomannut itsekin tämän ilmiön. En tosin ole liittänyt tai hoksannut liittää sitä naimisiin menoon vaan enemmänkin lapsen saantiin. Usein tuorreilla äideillä tukkamalli lyhenee. Onko sitten lapseen liittyvää vai enemmänkin ikään? Hmm.. Mene ja tiedä. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest tibunen

Oho, mulla on käynyt päinvastoin.. Hiukset lyheni aiemmin tänä vuonna rutkasti, sitten keksittiin pitää häät melko lyhyellä varoitusajalla (päätöksestä oli n. 2,5 kk häiden suunniteltuun ajankohtaan), joten aikaa hiusten kasvatukselle ei ollut. Onneksi hiuksissa on pituutta ja paksuutta päällä, joten ihan mukava ja muhkea hääkampaus saadaan aikaan (eilen olin koekampauksessa). Häihin on pari viikkoa aikaa. Sitten alan kasvattaa tukkaa, kun tarkoitus on pistää uusi lapsonen alulle häiden aikoihin :) ja pitemmät hiukset on kätevät vauva-aikana, kun ne saa kiinni ja pois tieltä helposti (kun ei ole aikaa edes katsoa peiliin saati laittaa hiuksia jotenkin). Tämä tulee kokemuksen syvällä rintaäänellä ;).

Link to comment
Share on other sites

Itse tulen luultavasti myös kuulumaan tähän kastiin eli kolmen vuoden(kihlauksesta häihin) kasvatteluprojektin jälkeen aion vetäistä jonkun eteenpäin pitenevän polkkamallin ;)

Ja minä leikkautin juuri tällaisen muutama kuukausi rouviintumisen jälkeen :grin:.

Link to comment
Share on other sites

Mä teinkin nyt kompromissiratkaisun ja värjäytin ruskean tukan punertavaksi, en leikkauttanut kun ihan vaan latvoista kuivat pois. Jotain vaihtelua piti saada kun ennen häitä en halunnut värjäillä ja leikkailla ettei sit olis epätasaista väriä tai muuta ikävää. Toivottavasti ei kukaan nyt tule sitten sanomaan että mulla on rouvatukka :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Itse tulen luultavasti myös kuulumaan tähän kastiin eli kolmen vuoden(kihlauksesta häihin) kasvatteluprojektin jälkeen aion vetäistä jonkun eteenpäin pitenevän polkkamallin ;)

Ja minä leikkautin juuri tällaisen muutama kuukausi rouviintumisen jälkeen :grin:.

Ja nyt on lähtenyt rutkasti lisää. Nyt on tosi lyhyt rokkirouvatukka :grin:.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Samaa mäkin ihmettelin ennen naimisiin menoa, että miksi tukat lyhenee.

Mulla ensimmäinen syy oli kyllästyminen pitkään suuritöiseen tukkaan. Sitä vielä vaalennettiin häihin, joten siitä tuli entistä takkuisempi. Olen kerran aiemmin, kymmenisen vuotta sitten, tehnyt saman eli leikannut pitkät polkaksi. Vaihtelu virkistää.

Mutta kyllä syytä on siinäkin, että halusin ns. rouvatukan. Naimisiinmenon myötä myös identiteettiin tulee muutoksia. Näitä muutoksia halusin ilmaista myös ulkonäölläni.

Tukallani ilmaisen nyt myös surua. Isäni kuoli joitakin kuukausia sitten ja surua ilmaistakseni värjäsin vaalean tukkani tummaksi. Halusin päähäni suruhunnun.

Link to comment
Share on other sites

Mulla on ollut lyhyehköt hiukset kolmisen vuotta eli naimisiin meneminen ei aiheuta hiuksissa mitään rouviintumista. Pitkät hiukset oli muuten ok, mutta runsaasti hikiliikuntaa harrastavana koin, että lyhyet on helpommat pitää. En ole sulkenut pois sitä vaihtoehtoa, etteikö mulla jossain vaiheessa olisi taas pitkät?

Me ollaan oltu yhdessä yli 14 vuotta, niin tässä on jo ehditty nähdä lyhyet ja pitkä hiukset, lihomiset ja laihtumiset yms molemmin puolin. Aika usein tuumaillaankin toisillemme, että rupsahda rauhassa rakkaani. :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mun tekis mieli jo nyt pitkaa polkkaa, mutta en viitsi nyt leikata kovin paljon lyhyemmaksi ennen haita, vaikka niihin viela 1.5 vuotta aikaa onkin. Eli haiden jalkeen varmaan napsaistaan aika paljon pois. Olen vuosia ja vuosia ollut pitkatukkainen ja vahan alkaa kyllastyttaa.

Link to comment
Share on other sites

Leikkaan heti kun häät on juhlittu, latvassa 10-15 cm huonoa ja kuivaa. Tukkaa ei ole leikattu yli vuoteen, kunnolla yli kahteen. Häitä ennen lähtee ehkä 5cm, niiden jälkeen 10cm lisää!!! Revittyä, kerrostettua ja otsis! Ehkä raitoja (häissä pidän oman tumman värin) Varaan kylläajan jo samalla kun hääviikolla värjätään ja leikataan. En malta odottaa rouvatukkaa, olen niin kyllästynyt. Nyt pisimmät lirut (ne muutamat, latva on tosi epätasainen yltää istuessa yöhousujen vyötärölle.

Edited by MattiS
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...