Jump to content
Naimisiin.info

mies- vai naispappi?


Recommended Posts

Meillä tulee vihkijänä olemaan naispappi, ja äitini tuntui olevan jotenkin kummissaan siitä.. miksei pappi voisi olla nainen... :s itselläni ei ole mitään sitä vastaan, onhan hän jopa tyttäremme kastepappikin..

Mitenkäs teillä muilla. Tuleeko/tahdotteko (vai oliko jo) teille mies- vai naispappi? Miksi, ja miten sukulaiset ja muut ovat asiaan suhtautuneet, jos mitenkään?

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihki nainen. Mun mielestä aivan sama, koska kumpikin osaa hoitaa tehtävänsä. Tosin olen muinaisina aikoina suunnitellut vakavissani kirkosta eroamistakin, ellei naispappeus olisi mennyt läpi. Olen muutenkin paljon tekemisissä pappien kanssa, joten kukaan ei pitänyt mitenkään ihmeellisenä, että meidät vihkaisi naispappi. Päinvastoin, vähäinen vierasjoukkomme oli hyvinkin liikuttunutta väkeä, sillä vihkipuhe oli hyvin kaunis ja rouvapappi erittäin lempeä ja herttainen.

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa naispappi ja oli ihan sama meille kummallekin vihkiikö meidät mies vai nainen. Minunkin äitini olisi toivonut meille miespappia, koska kuulemma "se kuulostaa ihan niin kuin nainen ei olisi samalla lailla tosissaan siiinä kun sanoo niitä asioita" :blink: En tajua, mutta eipä sen väliä.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Meillä on miespappi, sillä pidin hänen puhetyylistään. Muuten itselläni ei olisi ollut väliä, hän vain sattui olemaan mies :) Oma isoäitini kuitenkin sanoi kuullessaan pappivalinnastamme, että onneksi otimme miehen - hänestä papin vain kuuluu olla mies. Itselleni siis ei kuitenkaan merkitystä, sillä "ehdoton ei kiitos "-pappi oli myös mies eikä mikään sukupuolikysymys :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Guest poppis

Olen kai niin vanhanaikainen että olisin halunnut miespapin... Tosin papin valinnassa meillä ei ratkaissut loppujen lopuksi sukupuoli vaan pyysimme sulhaseni kastanutta pappia häihimme, joka sattuu olemaan hänen perheensä tuttu ja mies joten ei tarvinnut pahemmin miettiä joten lopultakin enemmän valinnassa ratkaisi papin henkilökohtaisempi suhtautuminen meidän vihkimiseen ei niinkään sukupuoli. Oli kyllä erittäin hyvä valinta ei voi muuta sanoa ;)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 3 weeks later...

Minä halusin ehdottomasti naispapin ja miehelle asia oli ihan sama. Meillä oli aivan ihana naispappi! Kauniin puheen meistä kirjoitti ja luki :)

Olen kohdannut joitakin naispappeja ja miellän naispapit: paremmiksi puhujiksi, empaattisia, rauhallisia, suvaitsevaisia. Eli tärkeitä ominaisuuksia! Ja tottakai haluan tukea naispapin asemaan kirkossa!

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...
Guest nnipsu

jos pystytään vaikuttaa ketä tulee papiksi, niin halutaan mieluummin miespappi. ei sillä että naispappeja vastaan mitään olisi mutta meidän seurakunnan naispapit eivät vaan ole oikeen meidän mieleen...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Me ei esitetty minkäänlaista toivomusta asiasta etukäteen (en kyllä muista että kysyttiinkö siitä edes silloin kirkkovarausta tehdessä) mutta näin jälkikäteen myönnän olevani kyllä jokseenkin helpottunut siitä että meille tulee miespappi. Ei minulla naispappiakaan vastaan olisi mitään ollut, mutta henkilökohtaisesti vaan jotenkin koen että tuo on itselle jollain tavalla sitten kuitenkin luontevampi ja helpompi vaihtoehto.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 2 weeks later...
 • 7 months later...

Jostan syystä haluan miespapin vihkimään. Vaikka esimerkiksi oma rippipappini on ollut nainen, minut ja siskoni kastanut pappi on ollut nainen sekä (jos en väärin muista) niin vanhempani vihkinyt pappi on ollut nainen. Silti ajatus naispapista tuntuu vieraalta, jännä juttu.

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihkii nainen, mutta valintaan vaikutti ehdottomasti eniten se, että olen tuntenut hänet jo teini-ikäisenä ja törmäsin häneen uudestaan aikuisena harrastusten kautta. Mulle hänen persoonansa ja mun pitkä tuttavuus hänen kanssaan vaikutti ehdottomasti eniten.

Link to comment
Share on other sites

Meiltä kysyivät vanhemmat lähes heti että kuka otetaan vihkimään. Ei ehditty edes itse miettiä asiaa. Molempien vanhemmat suosittelivat sattumalta samaa naispappia (joka vihki myös äitini) joten ajattelimme pyytää häntä sitten kun tulee mahdollisuus esittää toive. Niin milloin sitä pappia muuten edes toivotaan? Jos hän ei pääse niin sitten taitaa olla oikeastaan ihan sama kuka vihkii. En itse oikein näitä pappeja edes tunne...

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee naispappi. Sukupuolta tärkeämpää oli kyllä englanninkielen taito, mutta meille kun tasa-arvo on todella tärkeä asia, halusimme korostaa sitä häissämmekin naispapilla. Epäilen, että joillekin vanhemmille sukulaisilleni tämä voi olla vielä outo juttu, mutta eiköhän pappimme vakuuta heidät. Kävimme pari viikkoa sitten "koekuuntelemassa" pappimme ja itse olen ainakin täysin vakuuttunut valinnastamme. :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Sulho halusi ensin miespapin (ei siis sen sukupuolen takia, vaan siksi että kyseinen pappi oli hänen rippipappinsakin), minä salassa koko ajan toivoin naispappia (siksi että naisetkin voivat toimia pappeina). Ja naispappi meille "arvottiin", ja jos hän nyt ei ihan maailman vakavin ole niin emme rupea vaihtamaan. Mutta ei meille kummallekaan nyt niin paljon väliä ole se, onko pappi mies vai nainen. Edes sillä ei ole merkitystä onko pappi ihan oikeasti uskovainen vai vain leipätyössä.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...
 • 2 months later...
 • 4 weeks later...

Kannatan naispappeutta ja mm. meiän mummon hautajaisissa naispappi oli aivan ihana. Mutta häihini en halunnut naispappia. Ehkä siksi, että heillä ei ole yhtä selkeää ja voimakasta ääntä kuin miespapeilla. Lisäksi seurakunnan naispapeilla ei ollu samanlaista karismaa kuin muutamalla miespapilla, jotka olivat meiän listalla.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Meillä oli pappi. Hänet valittiin sen takia, että mietimme tuttuja pappeja ja kuka heistä olisi mieluisin siihen hommaan. Koska teologina tiesin etteivät papin genitaalit näy vihkitoimituksen aikana, emme uhranneet sekuntiakaan ajatukselle sukupuolesta. 

Jos sillä jotain väliä on, niin miesten vessaa hän tietääkseni käyttää. 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...