Sign in to follow this  
Followers 0
Svea

Kuinka monta vaihtoehtoa juhlapaikaksi

29 posts in this topic

Kuinka montaa juhlapaikkaa olette käyneet katsomassa tai monestako pyysitte tarjouksen? Me olemme pyöritelleet paria vaihtoehtoa. Enemmänkin olisi ollut paikkakunnalla tarjolla, mutta hylkäsin seurantalot ja vastaavat, sillä haluan päästä järjestelyissä mahdollisimman helpolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin katsomassa ainakin päälle kymmenen juhlapaikkaa ja kahdelta eri paikkakunnalta. Harvat niistä paikoista oli meille sopivia. Pyysimme tarjoukset niistä jotka kiinnostivat.

Jos sopiva sattuu kohdalle, niin ei sitä tarvitse kauaa pähkäillä. Jos taas mietityttää, niin kannattaa vierailla uusissa paikoissa :) Saa ainakin varmuutta omaan valintaan, kun on tarpeeksi vertailu pohjaa. Ei ala sitten myöhemmin kaduttamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa, joista valittiin meille sopivampi. Aluksi tietysti mietittiin useaa muutakin paikkaa, mutta ehkä me ollaan hieman nirsoja, kun ainoastaan kaksi oikeasti harkinnan arvoista paikkaa löydettiin. Suhteellisen helposti valinta kuitenkin kävi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netissä tutkittiin monia paikkoja mutta käytiinn vain yhdessä joka sitten varattiin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netissä seulottiin koko paikkakunnan tarjonta: ensin koon mukaan (pitää mahtua 100 vierasta, joten tämä rajasi tosi paljon) ja sitten vähän tyylin mukaan kuvien perusteella (ei mökkimäisiä eikä jumppasalimaisia). Jäljelle jäi neljä paikkaa, joista yksi vielä raakattiin pois liian kalliina ja kaukaisena (naapurikunnan puolella).

 

Jäljelle jääneistä yksi oli jo varattu koko kesäksi. Kaksi muuta käytiin paikanpäällä katsomassa. Ensimmäisestä tuli heti sellainen "täällä voisin kuvitella meneväni naimisiin" -olo. (Meillä siis vihkiminen juhlapaikalla). Toinen tyrmättiin lähes heti. Käväistiin sitten vielä uudelleen tuolla ensimmäisessä ihan pikavilauksella ennen kuin varattiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on noin neljä varteenotettavaa vaihtoehtoa toistaiseksi (valikoitu nettitietojen ja parin tarjouspyynnön kautta), saas nähdä miten lopulta käy. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netistä kaivelin kaikki mahdolliset kolot, ja lopulta käytiin katsomassa kolmea eri paikkaa - kahteen sovittiin esittely, ja yhdessä käytiin vain pihalla kääntymässä.

Valikoitui se, missä käytiin ekana. Ja käytiin sielläkin sitten lopulta kahdesti ennen varausmaksun suorittamista.

 

Jokaisessa oli omat puolensa, mutta valitussa ehdottomasti enemmän hyviä kuin huonoja ;) 

 

Hirveesti tälläkin seudulla on vaihtoehtoja, mutta suurin osa karsiutui pois heti kättelyssä A-oikeuksien tai sokkeloisten tilojen vuoksi. Harmi :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häämme pidetään melko pienellä paikkakunnalla, joten tiedämme etukäteen paljon juhlapaikkoja alueella. Netistä selailimme noin viittä eri paikkaa ja kahteen eri paikkaan otimme yhteyttä. Todellisuudessa tiesimme heti, minkä paikan haluamme, mutta itselle tuli luottavaisempi olo paikan suhteen, kun kunnolla pohdimme myös muita vaihtoehtoja.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut oikeastaan edes vaihtoehtoa, ts ei kyselty muualta kuin tuolta missä meillä on juhla. 

Tiedettiin tuo jo etukäteen ja muut edes suunnilleen harkinnanalaiset olisivat olleet kolkkoja ja kauempana. Onneksi vuokra on tuossa ihan kohtuullinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me selailtiin myös nettiä, katseltiin kuvia ja hintoja. Lopulta kävimme katsomassa seitsemää eri paikkaa, joista kaikki muut paitsi yksi karsiutui joko hinnan, koon tai ulkonäön takia pois. Eli yksi vaihtoehto oli vain lopulta jäljellä ja se tietysti varattiin :) En ole kyllä vieläkään ihan varma, että olenko tyytyväinen tuohon paikkaan, mutta kun ei muutakaan ole löytynyt, niin sillä mennään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tää juhlapaikan etsintä on ollut niin tuskien takana. Ensin oli ne mistä unelmoitiin, mutta jotka vain meidän vierasmäärälle todettiin liian kalliiksi. Sitten oli niiden kakkosvaihtoehtoja (ravintolakartanoita). Sitten mielipide vaihtukin tyystin ja päätettiin että paikassa oltava mahdollisuus omiin alkoholitarjoiluihin. Mutta varmaan ainakin kymmentä paikkaa tässä jossain vaiheessa pyöritelty. Nykyisenkään en ole aivan täysin tyytyväinen..Vähän rapistunut ulkoota ja vähän ahdas sisältä, mutta kompromissejä on vain tehtävä. Koska netistä löytää melkeinpä tarjoukset ja hinnastot nykyisin suoraan niin kyselyitä/tarjouspyyntöjä lähetettiin n. viiteen paikkaan ja tämä mikä otettiin on ainut joka käytiin kunnolla paikan päällä kattomassa ja joka meille esiteltiin sisätiloja myöten..

 

En ikinä olisi tiennyt kuinka paljon hääpaikan etsintä aiheuttaa stressiä. 100 hengen vierasmäärä ja budjetti (joka meillä on vielä paisunut ) rajoitti todella paljon. Eikä silti ole se unelmien paikka..

Edited by diadem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netissä selailimme eri vaihtoehtoja. Yksi oli ylitse muiden ja sen valitsimme käytyämme paikan päällä katsomassa. Sopivan kokoinen ja kauniit tilat, jotka eivät pahemmin koristeluja kaipaa. Hinta on kyllä aikamoinen. Vuokra itsessään melkoinen ja paikanpäältä tuleva ruoka maksaa myös aika tavalla. Halusimme siitä huolimatta viettää hääjuhlamme juuri tuossa paikassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensiksi etsin netistä niitä paikkoja, joihin mahtuu min. 100 hlö, mutta eivät ole seurantaloja, jumppasaleja tms. Sitten pyysin yhteensä 7 paikkaa tarjouksen. Kaksi näistä oli sellaista, joihin voisi viedä omat juomat ja loput viisi tilausravintoloita. Lopulta päädyimme toiseen näistä paikoista, joihin voi viedä omat juomat. Tila on sopiva, tunnelmallinen, lähellä kirkkoa ja keskustaa sekä vieläpä kaikkein edullisin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me vietetään häät melko pienellä paikkakunnalla, joten juhlapaikkavaihtoehtoja ei myöskään ole liikaa. Tietty jokaiselta paikkakunnalta löytyy jumppasaleja ja seurataloja yllin kyllin joissa voi häät järjestää, mutta mä en oikein halua kumpaakaan. Vasta ensi kesänä päästään juhlapaikkoihin kunnolla tutustumaan ja tarjouksia tekemään, mutta suunnilleen tiedän jo ne pari mistä lähdetään valitsemaan. Onneksi on sen verran luovaa porukkaa meidän suvussa, että pienet viat juhlapaikassa saadaan varmasti peitettyä  ;) tärkeintä onkin varmaan sopivan kokoinen tila vierasmäärään nähden ja paikan yleisilme ja miellyttävyys noin muutenkin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin katsomassa kahdella eri paikkakunnalla yhteensä noin kahdeksaa juhlapaikkaa sekä muutamia satunnaisia juhlapaikkoja paikkakuntien ulkopuolella. Netistä selailin hintaluokkia ja eri vaihtoehtoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tutkin netistä potentiaalisia vaihtoehtoja, jotka täyttäisivät kriteerimme. Mies kyseli työpaikaltaan paikkakuntaa tuntevilta sopivia juhlapaikkoja. Sitä kautta saimme vinkin juhlapaikastamme. Parin päivän päästä käytiin paikkaa katsomassa ja tehtiin samantien päätös sen varaamisesta. Eli lopulta oli vain yksi vaihtoehto :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät vielä kaaaaaukana tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että yhdellä paikalla mennään. Yksi paikka on tällä hetkellä meille täydelliseltä kuulostava: ei ihan pääkaupungin sykkeesä (saadaan vähän maalaisromantiikkaa mukaan). Lisäksi paikka on tarpeeksi suuri (100+ vierasta  :girl_impossible:), siellä ei ole pitopalvelua tai alkomaholitarjoilua (eli valinnanvapaus ja avoin baari),  vuokra on edullinen ja käsittää koko viikonlopun, miehen suku (merkittävä osa vieraista) asuu kohtuu lähellä juhlapaikkaa, oma äiti muutti mestoille jokin aika sitten, lisänä kaunis kirkko avioliiton siunausta varten mikäli sellaiseen päädytään :)

 

Kaason ällistykseksi olemme menossa naimisiin Mäntsälässä vaikka Helsingissä muuten asummekin  :girl_haha: Mutta ei meidän budjetilla saa varmaan mitään kovin hehkeitä tiloja/läpi yön mahdollisuutta juhlia Helsingissä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on 5 vaihtoehtoa ja yksi niistä on ylitse muiden. Tarjouksen saamme tuosta suosikista vasta ensi vuonna, joten ei auta muu kuin odotella puolisen vuotta. Ja jos tarjous onkin liian hintava meille, niin sitten on noi 4 paikkaa varalla ja toivottavasti vielä vapaana.

 

Ärsyttää kun joutuu odottamaan niin kauan.  :girl_mad:

Edited by paupa

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Kiva odottaa se puoli vuotta :o

 

Meillä yksi tärkeimmistä kriteereistä on se, että juhlapaikka olisi meren rannalla. Budjetti tosin on sen verran pieni, että meillä on vain kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa. Huomenna luultavasti mennään tsekkaamaan paikoista toinen. Vuokraltaan se on halvin, mutta jos tilat ei käy niin sitten täytyykin tiukentaa vyötä ja (yrittää) säästää siihen toiseen paikkaan.

 

(Häät vajaa vuoden päästä ja huomenna vuorossa varsinainen eka etappi häiden konkretisoitumiseen.. :wub: )

Edited by maarit87

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netistä tutkailtiin noin kymmentä vaihtoehtoa, jotka käytiin myös ulkopuolelta katsomassa. Moni kaatui siihen ettei ollut riittävää parkkitilaa. Pari näistä oltiin aiemmin nähty sisältä. Tää varattu paikka käytiin sit katsomassa sisältä ja varattiin samantein.

Ja erillisiä tarjouksia ei kyselty, vaan kysyttiin et mikä on vakiohinta ja sillä mentiin.

Edited by Salli79

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan aluksi listattiin mahdollisia vaihtoehtoja juhlapaikaksi (niitä oli paljon!) ja sitten alettiin tutkimaan netistä lähemmin. Listaa saatiinkin pienennettyä melko lailla, mutta valitettavasti joillakin paikoilla on tosi surkeat sivut ja kuvia tiloista oli todella vähän. Alustavaa tarjouspyyntöä/kyselyä laitettiin lopulta varmaan 15 eri paikkaan. Suurin osa karsiutui suoraan pois hinnan/tilan pienuuden tms. takia, osasta ei saatu edes vastausta. Paikan päällä käytiin katsomassa kahta hyvinkin erilaista paikkaa, joista toinen vei kyllä selkeästi voiton :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ajatuksen tasolla kaksi vaihtoehtoa, yhtä mentiin katsomaan ja otettiin se. Ei me olla impulsiivisia, ei.... :girl_pinkglassesf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taisi aluksi olla muutama juhlapaikkavaihtoehto, joista aika nopeasti muut karsiutuivat pois :girl_smile: Kahta käytiin paikan päällä katsomassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun netistä näitä alkoi etsimään niin oikeastaan löytyi vain 3 varteenotettavaa, kriteereihin istuvaa vaihtoehtoa, joista kolmea käytiin katsomassa. Vieraslistan paisumisen myötä aika luonnostaan sitten pari putosi pois ja voittaja oli selvillä ihan sillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aluksi listasin kaikki alueen juhlapaikat (löytyy EK-alueen ketjusta muillekin vinkiksi :) ), joita oli varmaan sata? Alkukarsinta tehtiin rajaamalla ulos kaikki yli 30 min ajomatkan päässä olevat, sitten aivan liian kalliit ja liian pienet. Otin yhteyttä reiluun kymmeneen paikkaan, joista kaksi taisi olla varattuja jo meidän päivänä. Kävimme katsomassa max. kymmentä paikkaa, joista pari tipahti heti listalta. Lopulta mietimme yhden ravintolan ja yhden seurantalon välillä, mutta onneksi hoksasin vielä yhden "mustan hevosen" listani reunalta ja sen nähdessämme tiesimme, että se tulee olemaan paikka, jossa meidän häitä juhlitaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0