tarunen

Mihin lemmikit häiden ajaksi?

242 posts in this topic

Minne te koiran omistajat laitatte koiranne hoitoon häiden ajaksi?? Kaikki ne ihmiset, joita voisi ajatella hoitajiksi ovat häissämme... Koira on aika iso, uhmaikäinen uros joka vetää remmissä tottumatonta hoitajaa. Onko kokemusta koirapäiväkodeista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olemme myös pohtineet eri mahdollisuuksia. Meidän koiramme on jo vanha ja stressaa uusia tilanteita. Se ei ole koskaan ollut koirahoitolassa tai koirapäiväkodissa, joten hoitola on huono vaihtoehto. Nyt uusi mahdollisuus ilmaantui, kun appivanhempien perhetutut mainitsivat, että he ottaisivat joskus mielellään koiran hoitoon, kun heidän oma koiransa kuoli. Heitä ei olla kutsumassa häihin, joten he olisivat potentiaalinen vaihtoehto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kannattaa todella miettiä tarkkaan. Ainakin siksi, ettei tarvitse itse olla huolissaa päivän aikana (ihan sama kuin pienten lasten kanssa) ja myös siksi, ettei koira (tai mikä tahansa muukin eläin) vain aiheuta turhaa häslinkiä ainakaan juhlissa. Itse olin kerran pienissä juhlissa, tosin juhlittavien kotona, jossa koira oli saanut aina liikkua vapaasti niin sisällä kuin ulkonakin, kyseessä oli rauhallinen vanha koira. No, seremonian ajaksi koira laitettiin varastoon ja siellä se sitten ulvoi hyvin äänekkäästi koko ajan, jonka joutui siellä olemaan. En tiedä auttoiko tämä mitään tarunen, muuta kuin sen, että mitä ei kannata tehdä. Olisiko sinulla samanlaista vaihtoehtoa käytössäsi kuin markella? Se kuulosti mielestäni hyvältä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä koira saadaan todennäköisesti naapuriin hoitoon häiden ajaksi. Yksi vaihtoehto voisi olla yrittää saada koiralle seuralainen kotiin esimerkiksi 4H:n kautta, ainakin niillä on ollut dogsittereitä - riippuu tosin varmaan paikkakunnasta jonkin verta... Mut dogsittereillähän on koulutus tehtäväänsä, joten vois kuvitella että ne kyllä pärjää koiran kanssa. Kannattais kuitenkin ensin pyytää hoitaja vierailulle muuten vaan, jotta koira tutustuisi häneen ja päinvastoin  :) Päiväkodeista ei  ole kokemusta, mutta luulen että niidenkin kohdalla kannattais yrittää mennä ensin tutustumaan koiran kanssa, jotta koiran (ja omistajankin) tarvitsis sit hääpäivänä stressata asiasta mahdollisimman vähän...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös sama ongelma. Ei mielellään vietäisi koiraa mihinkään outoon paikkaan, joten koirahoitolat eivät kiinnosta. Yksi vaihtoehto on, että koira olisi kotona ja joku kävisi katsomassa sitä päivän aikana. Me olemme seuraavan yön hotellissa, joten joku voisi tulla häiden jälkeen meille yöksi koiran seuraksi. Toinen vaihtoehto (tällä hetkellä mun suosikki) on, että koira viedään anoppilaan hoitoon. Anoppi asuu miehensä kanssa meidän juhlapaikan suunnalla, ja tarvittaessa sieltäkin voisi joku (esim. anopin mies tai joku meidän kavereista) käydä välillä koiraa ulkoiluttamassa. Yö menisi myös mukavasti siellä hoitopaikassa. Paikka on koiralle hyvin tuttu, samoin anoppi ja hänen miehensä, joten uskoisin, että koira pärjäisi siellä hyvin, vaikka joutuisi olemaan illalla useamman tunnin yksin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olemme pohtineet myös päämme puhki tätä ratkaisua. Pari vuotinen jätkämme ei ole ikinä ollut missään koirahoitolassa, joten emme sinne raskisi nytkään laittaa. Olemme näillä näkymillä myös päätymässä ratkaisuun, jossa koira on kotona ja joku käy sitä välillä ulkoiluttamassa. Koiramme on muutenkin työpäivät yleensä yksin, ja pitempää aikaa se ei tulisi häiden aikaankaan olemaan yksin ilman pissityksiä.

Olemme menossa myös hotelliin hääyöksi, joten vanhempani, joilla koiramme on ollut silloin tällöin hoidossa, tulevat yöksi meidän asuntoomme.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asumme itse kohtalaisen lähellä hääpaikkaa (5 km) ja ajattelimme toteuttaa asian seurravasti, ehkä:

Vaihtoehto A.)

Koira on kotona ja joku käy sitä lenkittämässä välillä ja joku koiralle tuttu tulee yöksi meille

Vaihtoehto B.)

Koira menee sulhon veljelle ja joku käy siellä ulkoiluttamassa. Tämä vaihtoehto jos meille tulee hieman oudompia yövieraita, siis kaukaisempia sukulaisia joita koira ei ole koskaan haistanutkaan  :) Tämä vaatii myös sitten pientä yökyläharjoittelua "sedän" luona.

Vaihtoehto C.)

Koirahoitola. Ei ensimmäinen vaihtoehto mutta vaihtoehto kumminkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä hoitajaa hääpäivänä kaipaavat sisarusteni koirat mukaan lukien 5 keskikokoista koiraa, ja miehen sisarusten lemmikit mukaan lukien yhteensä 8 koiraa, joten siinä on haastetta kerrakseen! Nuo ensimmäiset viisi koiraa saavat hoitajan kotiin. Eli kaikki koirat tulevat vanhempieni taloon, jonne sitten kutsumme harrastuspiiristämme asustelemaan pari ihmistä. Muillekkin luulen hoitopaikan/hoitajat löytyvän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olemme myös tätä asiaa pohtineet ja tulleet siihen tulokseen että todennäköisesti asia toteutetaan niin, että koira menee mun vanhemmille (missä on yleensäkin hoidossa jos jossain olemme) ja joku käy lenkittämässä päivän aikana. Juhlapaikaltamme mun vanhempien luo ei oo kuin vajaan vartin ajomatka. Tärkeintä tässäkin on se että tiedän koiran olevan kuin kotonaan eikä stressaa tilanteesta koska käymme vanhempieni luona viikottain ja koira ollu usein ennenkin siellä hoidossa. Luonnollisestikin mun vanhemmat tulevat sitten kotiin yöksi. Hauvamme on siellä myös sitten häämatkamme ajan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekin asun hääjuhlapaikkamme vieressä (n. 100m), mutta en haluaisi silti jättää haukkua yksin kotiin.. Kuitenkin pitkä ilta tiedossa ja rasite sille, joka sitten kävisi Eetua ulkoiluttamassa ja moikkaamassa. Kiitos vinkeistä!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei silloin niin läheinen koirakaveri, siis harrastusten kautta tuttu, hoiti koiria hääpäivänä. Tänä päivänä tosin ko. henkilö on jo niin läheinen treenikaveri, että olisi luultavasti saanut kutsun häihin. Tämä sama henkilö piti huolta meidän koirasta, äitini koirasta sekä yksien vieraiden koirasta. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä koirat olivat hääpäivämme mun vanhempien luona, jossa naapuri kävi lenkittämässä ja ruokkimassa ne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon kans miettiny samaa.

Koska vanhemmat, kaverit, jne, on vieraina!

No, ehkä ois yks tyttö joka vois niit hoitaa. Se on tuttu vaan noitten koirien kautta, harrastuskentältä, ja meidän nuorimmainen on ollukkii pari kertaa sillä hoidossa.

En vaan oo ihan varma miten se siitten toimisi kaikkien kolmen kans..

Kun ei niitä kaikkia voi sille viedä (sen porukat ei tykkää), mut en tiiä sit et jos se tulis meille kotiin siks aika.. Mut pitäis olla sit meillä yönkin (ei olla hääyötä kotona), ja sit en taas tiiä et onko se ongelma...

No mut, se selvii sitten  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ongelma on moninkertainen, sillä usealla vieraalla on vähintään koira tai pari...  ::) ja kaikkien potentiaaliset hoitajat ovat häissämme  ;D. Yksi vaihtoehto meillä on ratkaista pulma niin, että pyydämme vähän kaukaisempaa koirakaveria (jota ei ole kutsuttu) hoitamaan kaikkia koiria yhtä aikaa. Hän saa mennä koiralauman kanssa yhdelle vieraistamme (joka asuu maalla) ja siellä on helppo ulkoiluttaa monta koiraa päästämällä koirat isoon pihaan. Porukkamme koirat ovat onneksi tuttuja keskenään ja tulevat kaikki laumassa toimeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 2 koiraa ja vien ne koirahoitolaan.Ovat olleet siellä ennenkin,ensimmäistä kertaa kun vein jännitin kamalasti että näinköhän pärjäävät..meillä myös toinen kovaluonteinen saksanpaimenkoira uros,viikko oltiin reissussa ja takaisin kun mentiin hakemaan ni molemmat olisi lähteneet ennemmin hoitolanpitäjän matkaan lenkille  :D Nykysin voi viedä huoletta hoitoon päiväksi tai viikoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän hauveli oli hoidossa kasvattajalla häidemme ja häämtakan ajan, yhteensä noin 3 vko. Oli ainakin hyvässä paikassa. Tosin oli tuolloin vasta noin 4 kk. Kasvattaja on luvannut jatkossakin ottaa koiraa hoitoon tarvittaessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä koirat menee hoitolaan häiden ajaksi eli la-su. Alkuun mietimme, et joku kävisi ne lenkittämässä, mutta kuitenkin edestakaista kulkemista ei hirveästi kenellekkään viitti laittaa. Toisekseen en ihan kaikkiin edes luota et pärjää, varsinkin ton vanhan rouvan kanssa.

Tästä kyseisetä koirahoitolasta vain positiivista olen kuullut ja aiemmin, meidän jo kuollut koiramme oli siellä useamman lomareissun hoidossa. Ainoa huono puoli oli silloin, että koira haukkui itseltään äänen siellä pois ;D

Hinta kohtuullinen kaksi koiraa samassa häkissä 20€/vrk. Lenkitetään ja ruuat talon puolesta siihen hintaan. Jos erikoisruoka, niin omistaja vie ja saa hyvityksen hinnassa. Koirahoitolaa myös pitää koulutetut eläintenhoitajat, että uskoisin, et voi luottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama ongelma täälläkin, häämatkan ajaksi hoitaja on kyllä mutta hääpäiväksi ei taida olla muuta vaihtoehtoa kun viedä koirahotelliin. Sydän kyllä taas särkyy kun sen sinne koppiin jättää ja kuulee kuinka se siellä itkee.... :P Sitten tämä hoitaja saa tulla sen seuraavana päivänä sieltä hakemaan, pitää vaan tarkasti sopia hoitolan kanssa että kenen matkaan koiran saa antaa!

Hoitolassa sen on kyllä hyvä olla ja siellä on leikkikavereita mutta se itku kun reppana tajuaa että se jätetään sinne!!  :-/ Ehkä mä nakitan miehen viemään sen sinne ettei mun tartte olla kuulemassa. Viimeks se jäi viikoksi ulkomaanmatkan ajaksi hoitolaan ja itkua ihan oikeasti väänsin, oli niin ikävä heti ja huoli ettei se osaa parka nukkua siellä ja miten se pärjää yms. ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös kaksi vilkasta uros koiraa jotka tarvisi saada hoitoon tai saada hoitaja kotiin häiden ajaksi. Aivan ihana olisi ottaa ne mukaan hääpaikalle, mutta isoissa juhlissa ne villiintyvät ja hermostuvat vaan turhaan.

Toivon, että saadaan yksi tuttava meille hoitamaan ettei tarvi hoitolaan viedä. Meillä oli kesällä koirat viikon hoitolassa ja vanhempi koira oli haukkunut äänensä pois. Ja laihtunut ikävissään. Nuorempi ei ollut millesinkään eli hoitolassa ei varmaankaan ollut vikaa vaan vanhempi koira pitää aina ikävää ,kun joutuu olemaan erossa meistä  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enpäs ole tullut ajatelleeksikaan asiaa... Häihimme tullee 5-6 taloutta, joissa neljässä koira. Kaikki ovat narttuja ja vain kaksi näistä tulee keskenään toimeen. Yhteishoito ei siis onnistu.  Lisäksi paikalla on kaikki potentiaaliset koirahoitajat, joten ongelmia edessä. Oma koiramme ehkä anopille yökylään, jossa pärjää hyvin 8 tuntia yksin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä koira menee äidilleni hoitoon ja joku käy sitä ulkoiluttamassa jossain välissä. Muuten pärjää hyvin yksin kun vain tarpeilleen pääsee. Ja meillä vihkiminen vasta 16 jlk:n eli ei olla koko päivää poissa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me varmaan koetamme saada kasvattajalle hoitoon, täytyy vain toivoa, ettei siellä satu juoksuaikaa kenellekään kasvattajan omista koirista juuri silloin, muuten menee suunnitelmat uusiksi. Meillä kanssa iltahäät, joten ei tule mahdottomaksi järjestää kotona parit ulkoilutukset illan aikana jonkun tutun toimesta.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on sama ongelma. Kaikki potentiaaliset koirahoitajat ovat kekkereissä....  Pitänee saada joku dogsitteri hätiin. Kyseessä on vanha seniili uros ja puuhakas juniori. Paras olis, että saisivat olla kotona, ja sitten joku sukulainen hakisi poijaat hoteisiinsa seuraavana päivänä, kun meillä olis tarkoitus jatkaa heti seuraavana päivänä "minihäämatkalle".

Sitten pitäisi vielä keksiä kuka liikuttaa hevosen!!!  :oTäytyy yrittää sitouttaa valmentaja vaikka siihen hommaan.....  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joku taisikin mainita 4H-kerhot.. Ottakaa yheteyttä paikallisiin kerhoihin, siellä kussit käyneitä dogsittereita ja vanhempiakin tyttöjä jotka pärjäävät isompien ja innokkaiden koirien kanssa :)

Hääpäivää ei ole meillä vielä sovittu, niin omalt kohdalt en ole suuremmin ehtinyt miettimään.. Luultavasti pyydän jonkun tutun junnuhandlerin hoitamaan kotiin, koska haluan myös koirat hääkuviin ja mieluiten sen hoitajan pitää osata myös laittaa ne nätiksi ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now