Jump to content
Naimisiin.info

Mihin lemmikit häiden ajaksi?


tarunen

Recommended Posts

  • Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ajattelin että otetaan myöhäinen vihkiminen (ehkä klo 15) ja loppuillasta (kun kukaan ei jaksa enää välittää :girl_haha: ) joku saa hakea Piikan taxilla kuljetusboxissa mukaan juhliin.

(meillä siis pienehkö koira ja juhlapaikka lähellä kotia)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä juhlat pidetäänkin kotona, joten elukat ovat täällä meidän kanssa. Tosin koirille voi olla mukavampaa olla ainakin osa päivästä tarhassa, jos kaikki kutsutut tulevat, toinen koira kun pelkää erityisesti lapsia ja vanhempi koira taas ei pidä jos kaikki ovat sitä lääppimässä. Saavatpahan olla omassa rauhassaan ja niitä voi käydä katsomassa helposti jos tulee tarvis.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Meillä on koirat varsinaisen hääpäivän illan (sukulaisjuhlat) kotona itsekseen, seuraavana iltana vietämme kavereiden kanssa meillä kotona juhlia jolloin koirat ovat kotona, yöksi lähdemme mieheni kanssa hotelliin yöksi ja kaaso tulee meille yöksi koiriensa kanssa ettei meidän tarvitse koiria viedä hoitolaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä koirat (4kpl) tulevat mukaan hääpaikalle, josta olemme vuokranneet itsellemme yöksi mökin. Lenkitetään ne siis ennen häitä ja sit joku/jotkut käy ainakin kerran illan aikana pissattamassa ja katsomassa että voivat hyvin. Kaaso on jo ilmoittanut, että ainakaan me itse hääparina emme "saa" käydä koiria pissattamassa :) Häihin tulossa siis paljon eläinihmisiä, jotka normaalistikin ovat meidän koiria hoitaneet. Eli heistä valikoituu pissattajat. Ja sitten seuraavana aamuna hoidetaan kyllä jo itse :) Tämä oli meille paras vaihtoehto, kun eivät ole koskaan olleet missään hoitolassa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Koiraa ei ole kutsuttu :) se varmaan mellastais ja riehuis juhlissa ja haukkuisi kaikki vieraat!

Saimme hoitopaikan tuttavaltani, hauva pääsee sinne lellittäväksi muutamaksi yöksi.

Ei tuota kotiin uskaltaisi kuitenkaan yksikseen jättää, ikävystyisi ja ulvoisi kuitenkin.

Miehen bestman on tulossa meille yöksi juhlien jälkeen (itse yövymme hotellissa) ja koiramme ei ole ylintä ystävää tämän henkilön kanssa, joten hoitopaikka oli ainoa järkevä vaihtoehto :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on juhlapaikka kilometrin päässä kotoa, joten varmasti joku voi jossain välissä käydä koirulia ulkoiluttamassa. Naapurit ovat myös odottaneet jo pitkään aikaa, että he saisivat joskus hoitaa meidän koiraa yhden illan. Viimeksi kesällä vihjailtiin, että jos meille joskus tulee sellaisia juhlia, että kaikki tutut ovat mukana juhlimassa, he kyllä mielellään ottavat koiran hoitoon tai tulevat meille olemaan sen kanssa. Eli tämä ei meillä ole onneksi ongelma suurin eikä tarvitse viedä koiraa hoitolaan :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä ei muuta vaihtoehtoa taida olla kuin koirahoitola. En keksi ketään jolle voisi uskoa meidän koirat hoitoon, kaikki luotettavat hoitajat ovat häissämme. Täällähän oli puhetta 4H yhdistyksen koiranvahdeista, mutta meillä se ei ole ratkaisu ongelmaan. Koirat ovat isoja, ja luonteeltaan sellaisia että vaativat ehdottomasti kokeneen koiraihmisen että niiden kanssa pärjää.

Onneksi tiedän hyvän koirahoitolan, jossa toinen koiristamme on ollut kaksi kertaa, ja kaikki oli mennyt hyvin. Taitaa olla vieläkin meidän koiralla sen hoitolan kuopankaivamisennätys hallussa, sellainen monttu oli sinne ulkoaitaukseen ilmestynyt kun menin koiraa hakemaan :girl_haha: .

Link to comment
Share on other sites

Olen hommannut koirallemme hyvissä ajoin hääpäivän aamuksi ulkoiluttajan, joka varmasti vie sen pitkälle lenkille. Sitten se menee hoitoon sellaiseen paikkaan missä on ollut ennenkin, missä on aidattu piha, jossa voi temmeltää vapaana ja on kolme samanrotuista leikkikaveria. Haluan, että rakkaalla haukullamme on mahdollisimman mukava päivä, vaikka se ei juhliin pääsekään :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Meillä on pelkkä pienimuotoinen häävastaanotto muutaman kilometrin päässä kotoamme, joten voin aamulla ja päivällä käydä ulkoiluttamassa koiramme itsekin. Häävastaanoton jälkeen koiran hoito siirtyy ilmeisesti kaasoni vastuulle, kun lähdemme viettämään hääyötä ja suuntaamme seuraavana päivänä häämatkalle. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Mitä te muut teette koirillenne häiden aikana? Meillä on tosi isot häät ja oikeastaan kaikki sukulaiset ja ystävät (jotka siis voisi hoitaa koiraa) on tulossa. Koira ei tietenkään voi olla koko päivää yksin ja lenkittämättä, eikä se viihdy vieraiden ihmisten kanssa, joten mukaankaan sitä ei voi ottaa. Hoitaja taitaa olla ainut vaihtoehto, mutta mistä? Löysin joitain hoitajien ilmoituksia koira-foorumeilta ja sitten sellaisen kun http://www.tendea.fi/ kun googlella hain. Vähän mietityttää kuitenkin ihan vieraan pyytäminen. Miten te muut ootte ratkaisseet tän asian?

Link to comment
Share on other sites

http://www.4hyhdistys.net/palvelut/4h-dogsitter/ katso löytyykö omalta paikkakunnaltaki tälläinen.. meidän koirat kyllä ovat vaan ihan kotona yksinään vaikka sitten koko päivän jos ei löydy ketään tuttua. liian stressejä koirahoitolaan. tuskimpa se koiraa nyt traumatisoi jos pistää yhteen huoneeseen päiväksi ja sinne leluja ja vettä. eikä se nyt niin kauheeta varmaan ole jos yhden päivän ajan pissaa ja kakkaa sisällä.
Link to comment
Share on other sites

Meillä on onneksi iltajuhla ja häät alkavat vasta kello 18, joten mies ehtii lenkittää koiran kunnolla aamusella, kun itse alan valmistautumaan. Ajateltiin pyytää anoppia ja appea ulkoilumattamaan koira vielä ennen kuin tulevat hääpaikalle.

Koirillehan on erilaisia koirahotelleja ja -hoitoloita, joihin voi viedä. Kyllä useimmat koirat pärjää yhden päivän vieraassa seurassa, kun pakkaa mukaan tuttuja leluja ja vaikka viltin.

Link to comment
Share on other sites

Toivon todella, että eräs koiratuttavani (treenikaveri) voisi ottaa koiran hoitoon. Koirani tuntee hänet, ja luottaa häneen. Tulee myös toimeen hänen omien koiriensa kanssa. Mihinkään hoitolaan sitä ei voi viedä (liian arka, enkä minäkään pystyisi olemaan rauhassa). Muussa tapauksessa vien varmaan vanhempieni luo, jossa on myös kaksi muuta koiraa, ja pikkusiskoni kaveri varmaan käy niitä päivällä katsomassa. Ja kyllähän ne varmaan keskenäänkin pärjäisivät siellä ihan hyvin. ^_^ Vihkiminen on neljän aikaan, joten kyllä ne pääsisivät vielä päivän aikana ulos, ja kyllä sinne joku illalla/yöllä menee päästämään koirat taas ulos.

Link to comment
Share on other sites

Meidän koira ja vanhempien kaksi koiraa luultavasti ovat vanhemmilla hääpäivän ajan ja pyydetään Dogsitteri pariksi tunniksi ulkoiluttamaan/ruokkimaan tai jos vanhemmat jää hotelliin niin sitten on yön hoitamassa koiria. Meidän vanhin koira on niin pelokas ettei enää yhden hoitolakerran jälkeen sitä enää haluta laittaa.. :s

Link to comment
Share on other sites

Me viedään koirahoitolaan jo perjantai-iltana ja sunnuntaina haetaan pois. :) Itse en todellakaan niitä haluaisi jättää yksinään mihinkään koko päiväksi, ja koirahoitolaan viemällä jo edellispäivänä ei tarvitse kiireessä ja jännityksessä huolehtia niiden ulkoilutuksesta jne. Tämä koirahoitola on luotettava ja toisen koiran kasvattajan tutun pitämä, joten hyvillä mielin voi sinne jättää. Sellaisiakin koirahoitoloita muuten on, missä voidaan ottaa koira ihan kotihoitoon, nin sellainen voisi sopia vähän aroillekin koirille.

Link to comment
Share on other sites

Me toivotaan että joku ehtisi käydä välissä koiran lenkittämässä. Itse vien aamulla, ja jos joku kirkon jälkeen kävisi nopsaan lenkittämään (kodin ja kirkon välimatka alle viisi minuuttia) ja illalla kun me mennään hääsviittiin niin tänne majoittuvat ihmiset voisivat käyttää iltalenkillä. Tosin, jos kaikki majoittuvat ovat innokkaita juhlijoita ja ajattelivat pyörähtää juhlan jälkeen vielä baarissa, venynee iltalenkitys liian pitkälle... Silloin täytyy palkata joku viemään koira ulos. 4H:sta olen kuullut paljon hyvää.

Itse en todellakaan jättäisi koiraa yksin. Sisäsiistille koiralle on mieletön stressi pissata ja ulostaa sisälle. Ensin koira yrittää pidätellä viimeiseen asti ja odottaa omistajaa tulevaksi ja luovuttaessaan sen olo on paljon stressaantuneempi kuin että vieras olisi käynyt sen lenkittämässä! Järki käteen nyt! Pyytäkää vaikka sitä tulevaa lenkittäjää jo aiemmin, että koira pääsee tutustumaan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...