Guest printsessa

Paljonko rahaa OIKEASTI meni?

27 posts in this topic

Paljon on ollut arvioita siitä, paljonko hääbudjetiksi tulee. Tuntuu, että listoista puuttuu usein montakin tärkeää mutta maksullista asiaa. Ensimmäinen oma budjettimme on ainakin mennyt uusiksi, kun sitä kaikkea pientä on tullut lisää, siis sellaista mitä ei alunperin tullut ajatelleeksi tarvitsevansa.

Paljonko häänne siis lopulta maksoivat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä oli n. 94 vierasta ja budjettimme oli jotain 3000e luokkaa. Täällä kun seuraa

budjetteja niin meidän budjettimme tuntuu kovin pieneltä. Kuitenkin meillä oli oikein mukavat häät, ja kaikki meni putkeen! unelmieni hääpäivä! :gpari:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmeisesti kukaan morsian ei halua laskea häidensä oikeaa kustannusta, helpompi vissiin selitellä sulholle lukuja vähän alakanttiin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei kyllä tarvii sulholle selitellä mitään kun yhdessä kaikki hankinnat tehtiin :lol: Molemmat vaan jossain vaiheessa järjestelyitä päätettiin ettei haluta laskea paljonko rahaa on mennyt yhteensä :rolleyes: Päivä oli kuitenkin sen arvoinen :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häät vasta tulossa, mutta jo nyt huomaamme että 3000 euron arvi9o on paisunut lähelle 8000 euroa. Sis. juhlapaikan, bändin, ruoat, juomat, kukat, kimput, puvut, matkat (tämä vie ison osan: lähdemme Aasiaan).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama vastaus kuin edelliseen samanlaiseen otsikkoon:

Vieraita kutsuttu n.120, paikalle pääsi n.100. Häät olivat juuri äsken.

Meillä oli budjetti 10 000e, jonka piti sisältää kaikki mahdollinen, myös häämatka ja minun/kaason kauneushoidot!

Kauneushoitoja (tai oikeastaan rentoutushoitoja, kuten intialaista päähierontaa stressin ehkäisemiseksi ja omaksi ilokseni...) otin lopulta ennen häitä vähän enemmän kun olin ajatellut, sorruin myös ostamaan geelikynnet kun omat kynteni olivat niin surkeat. Muutama yllättävä rahanmeno tuli juuri ennen häitä (esim juhlapaikan vaatimat viinitonkan telineet ja vahakangas heidän liinansa suojaksi juomapöytään), niihin meni muutamia kymppejä extraa kuhunkin, ehkä max 200e?

Tuhlasin myös koruihin ja kenkiin paljon enemmän kuin olin budjetoinut. Ehkä 200e enemmän ainakin meni kuin olin ajatellut. (huom, ei kaduta!! Kengät ja korut olivat upeat! :) )

Ostin juontajalle ja kaasolle vielä extrakiitoksena ennen hääpäivää kaunistautumispakkaukset, joissa oli kaikkea pientä kivaa esim ihonhoitoon ja hiustenhoitoon liittyen.

En nyt muista tuliko muuta rahanmenoa, mutta emmehän esim vielä tiedä mitä maksaa laittaa lehteen hääkuva nyt jälkeenpäin, ja mitä maksaa kiitoskuvien teettäminen ja postittaminen... olen niitäkin varten budjetoinut kyllä jotain, mutta saa nähdä mikä on todellinen rahanmeno.

Joka tapauksessa budjetti on jo ylitetty ainakin parilla tonnilla!! :D

Veikkaan kuitenkin että kokonaiskustannukset jäävät reilusti alle 15 000e.

Olimme varautuneet maksamaan kaiken itse, mutta molempien vanhemmat halusivat ehdottomasti osallistua, joten lopulta olemme maksaneet kuluista itse korkeintaan puolet, jos sitäkään.

Häämatkamme sisältyi budjettiin, se maksoi n. 3000e ja sen varasimme ja maksoimme itse jo syksyllä. Saimme kuitenkin häälahjaksi itse lahjojen lisäksi myös rahaa lopulta hieman ylikin tuon summan, joten voisi siis sanoa että pääsemme häälahjarahoilla häämatkalle (2 viikkoa Thaimaassa)! :)

Ei kaduta rahanmeno, häät olivat upeat!! Myönnnän sortuneeni tuhlailuun, halvemmallakin olisi päässyt. Uskon, että olisimme pystyneet budjetissakin pysymään halutessamme. Mutta kerranhan sitä vain naimisiin mennään?! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli 2 pvän häät. Ensimmäisenä pvänä oli vihkiminen, jolloin paikalla n. 35 sukulaista. Seuraavana pvänä noin 60 ystävää paikalla. Kaiken kaikkiaan rahaa meni n. 3000e. Toki säästimme monessa asiassa, kun djt olivat omia ystäviä + muusikot, ja tein toisen päivän pukunu itse. Rahaa kyllä helposti uppoaa vaikka tarkoitus oli mennä pienellä budjetilla. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli budjettina 2000e, 70vierasta oli ja ruoka, kahvi ja illalla alkoholi tarjoilut. Rahaa meni kaikkeen yhteensä n.1500e, eli PALJON vähemmän mihin varauduttiin. Ja enkä edes keksi vieläkään mihin olisin voinut "ylimääräisen" 500e käyttää.

Koristeitakin oli aikalailla, mutta hyödynsin tota hääkirpparia ja alennusmyyntejä, ja mun puku oli 230e, miehelle löytyi täydellinen puku 8eurolla pikku-kirpparilta :D Askartelin paljon koristeita ja hääkarkkirasiat itse, ja sain mielettömästi niistä kehuja kun oli hienoja. Eli onneksi en tuhlannut pöytäkoristeisiin kamalaa rahasummaa täysin turhaan. :) Eli minä olen todella tyytyväinen rahan käyttöömme!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole ihan tarkkaan laskenut, mutta luulisin, että noin 17 000 euroa meni jos mukaan lasketaan sormukset sekä häämatkan lennot ja hotellit. Kalleimmat yksittäiset kulut olivat häämatka, mun sormus ja pitopalvelu. Ja bändi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkuperäinen, karkea budjetti määriteltiin olemaan 4000€, 24 henkilölle. Menoarvio taas näytti ihan jotain muuta, eli 5700€.

Toteutuneita kuluja listattiin lopulta yhteensä 4566€, eli vain pikkusen yli alkuperäisten suunnitelmien. Jotain on saattanut ihan hyvin jäädä listaamatta, pitkään kyllä yritettiin listata jokaikinen parin euron Tiimarireissu budjettiin, mutta jossain vaiheessa koko homma levisi käsiin, kuitteja oli kertakaikkiaan liikaa. :D Onneksi monen asian kohdalla sai huokaista helpotuksesta, kun summa olikin paljon budjetoitua pienempi.

Edited by Kayleigh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkkaa summaa en osaa sanoa, sillä en pistänyt kaikkia hankintoja ylös. Kuitenkin kaikkinensa (sormukset jne.) meillä meni yli 10 000. Alle 13 000 kuitenkin. Meillä oli paikalla 77 vierasta, ja ruuat tehtiin itse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut budjettia, enkä nytkään tiedä lopullista summaa (appiukko haki juomat yksin eikä halua niistä rahaa). Mutta ruoat, tila, puku, sormukset, siviilivihkiminen ja koristelut oli 2000€. Ruoka tehtiin itse, ja vieraita oli vajaa 70.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän budjettimme oli noin 7500 euroa ja jäimme pikkuisen sen alle, koska vieraat eivät juoneetkaan ihan niin paljoa viiniä illallisen aikana, kuin olimme suunnitelleet (ravintolahäät) ^_^ Ja hyvä niin, koska sillä rahalla saimme pyydettyä DJ:n soittamaan juhlissa vielä yhden ekstratunnin alunperin sovitun ajan lisäksi. Ja tuo budjetti kattaa ihan kaiken koristeista hotelliöihin, eli ihan siedettävään hintaan PK-seudulla selvittiin ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli 50 hengen häät ja kokonaissummaksi tuli n. 2500€.

 

Tässä hieman esimerkkejä kustannuksista:

 

- Sormus 350€ (miehelle ei ostettu uutta sormusta, omani saimme alennuksella)

- Morsiuspuku 350€ (alennuksessa) + kengät ja asusteet n. 85€

- Miehen puku 150€ + kengät ja asusteet n. 100€

- Kampaus ja meikki 175€

- Parturi 30€

- Koristelut n. 100€ (päivän varjot, hallaharso, kukat, maljakot, kynttilälyhdyt yms)

- Astiavuokra 20€ (kyläyhdistykseltä)

- Pöytäliinat 50€ (käytimme valkoisia lakanoita)

- Ruoka n. 300€ (tehtiin itse)

- Alkoholi n. 350€ (ruokaviinit ja boolit)

- Kutsut + postitus n. 45€ (teimme itse)

- Valokuvaus 200€

Share this post


Link to post
Share on other sites

sormus 1500

häämatka 2500

35 hengen häät ravintolassa 1700

puku 850

miehen ja bestmanin puvut 500

kimppu (pieniä ja pyöreä )98

kampaus ja meikki n. 150

bolero 90

korut 150

valokuvat 380

kutsut ja karkit ja koristeet ehkä 200?

puvun korjaus ja pesetys 200 + bensakulut en edes halua ajatella..

pianisti 300

Edited by whiterose86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli 90 hengen häät,budjettina oli 8000 euroa ja aika tasan sen verran menikin. Tästä puolet meni ruokaan, mutta siitä ei haluttu pihistellä.. Juomiakin tarjottiin runsaasti, ruokaviinit ja kahvin avecit pöytiintarjoiltuna. Tämä oli miehelle tärkeää joten siihen satsattiin myös. Halvemmallakin ois päässy, mutta onnistuttiin kyllä omasta mielestämme säästämään oikeissa asioissa :) suunnittelin esim. kutsut ja muut koristelut mahdollisimman materiaaleja säästävästi, koska askartelutarvikkeet on yllättävän kalliita. Minun käytettynä ostettu puku ja superhalvalla messutarjouksesta ostettu vihkisormus oli myös isoja säästöjä, mutta silti juuri semmoisia kuin halusinkin. Häämatkalle mennään lahjarahoilla ja niitä jää siitä vielä ylikin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häät on juhlittu, joten on yhteenvedon aika. Keräsimme pitkin kevättä exceliin hääkuluja, joten mielestäni alla näkyvä lista on lähes täydellinen (vain vieraskirjan hintaa en muista ja saattaa myös jotain muuta pientä uupua, post-it lappuja tms.). 

 

Tuo noin 7300 euroa oli sopiva hintalappu meidän häille. Jos jokin asia oli meille tärkeä, emme säästelleet siinä, mutta pyrimme välttämään omasta mielestämme turhia kustannuksia. Ostin esimerkiksi hääpuvun käytettynä, ja etsiessäni selasin vain sellaisia, joihin ei tarvitsisi koon puolesta tehdä mitään muutoksia. Kävi tuuri, ja löysin aivan ihanan puvun. Vannehameen lainasin pikkusiskon vanhojentanssimekosta. En viitsinyt ostaa uusia morsiuskenkiä, vaan käytin vanhoja hyviä korkkareitani, jotka eivät edes olleet valkoiset (mutta kuka niitä puvun alta näkee :)). En myöskään ostanut uutta käsilaukkua - en ajatellut sen kuuluvan juhlalookkiini enkä kanniskellut sitä mukanani. Emme tilanneet ulkopuolista valokuvaajaa. Emme puuttuneet kaason tai bestmanin pukeutumiseen. Pöytäkukat ostimme Citymarketista. Hääkarkkeja en jaksanut alkaa väkertää.

 

Juhlan speksit lyhyesti:

- ravintolahäät (A-oikeudet)

- juhlat toisella paikkakunnalla (toi hääparille majoitus- ja matkakustannuksia)

- henkilömäärä: 58 täysi-ikäistä ja 8 alaikäistä (joista 4 pikkulasta)

- hääkuvassa käymme toisella paikkakunnalla eri päivänä, josta aiheutuu matka- ja kaunistautumiskuluja

- häämatkaa en laske hääkustannuksiin, koska menisimme joka tapauksessa reissuun (tosin ehkä vähän halvemmalla :))

 

KOKONAISKUSTANNUS 7202,80 euroa

Illallinen per hlö 39,50
Illallinen yht. 2488,50
Iltapalat yht. 562,50
Ruokajuomat yht. 1100
2 yötä hotellissa 258
Morsiamen sormus 750
Morsiamen sormuksen kaiverrus 15
Sulhasen sormuksen kaiverrus ei vielä tehty
Morsiamen puku 420
Käsineet (en tarvinnutkaan) 19
Huivi (kaunis sää, ei käyttöä) 14
Morsiamen kampaus 101
Morsiamen meikki 61,50
Huulipuna 31
Sulhasen pukuvuokra 150
Morsiuskimppu 95
Sulhasen ja bestmanin vieheet 30
Pöytäkukat 42,20
Vuokra-auto + bensa 140
Parkkimaksut 30
Kutsukorttien painatus 74
Kutsukorttien postitus 41
Ohjelmat + paikkakortit 15
Kiitoskorttien painatus ei vielä tilattu
Kiitoskorttien postitus 41
Esiintyjän palkkio 220
Matkustaminen hääkuvaan 100
Morsiamen kampaus+meikki kuvaan 150 (arvio)
Hääkuvaus saadaan lahjaksi
Kakunkoriste 14
Junalippuja 90,60
Häävalssikurssi 50
Morsiuspuvun pesetys 60 (arvio)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse juhlaan meni reilu kymppitonni, mutta tämä ei siis pidä sisällään sormuksia, pukuja, hotellia yms. vaan pelkän juhlan kustannukset (juhlapaikka, tarjoilu, ruoka, juoma, bändi, kuljetukset, kukat).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sormukset mukaanluettuna jotain 10 000 - 15 000. Tarkkaa summaa on mahdoton laskea, koska osa palveluista saatiin lahjoina, osa häitä varten hankituista asioista tuli muuhun käyttöön, osa kihla-ajan ostoksista liittyi välillisesti häihin jne. Paljon meni :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laskin melko tarkkaan, mitä meni. Loppusumma oli n. 7200 e, josta häämatkan osuus oli 1500 e. Ilman häämatkaa siis vähän vajaat 5700 e. Ihan tarkkaa summaa on vaikea laskea, kun esim. juomien ja yöpalaan tarvittavien ainesten hintaa ei tullut niin sentilleen merkittyä. Tuota luokkaa kuitenkin. Meillä oli siviilivihkiminen, eikä kummallakaan "virallista" hääpukua, vaan mulla juhlamekko ja miehellä tumma puku. Hintaa kertyi eniten pitopalvelusta ja bändistä, ja loppu meni sitten kaikkiin hääpaikan vuokraan, vaate-, meikki-, koru-, ym. menoihin sekä muihin kuin pitopalvelutarjottaviin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä ruodin meidän toteutuneen rahanmenon aika tarkkaan blogissani täällä. Noin sadan vieraan häihin olimme budjetoineet 10 000 euroa, sisältäen sormukset mutta ei häämatkaa. Aikalailla sen verran meillä menikin. Suurimmaksi osaksi myös budjetin alakohdat pitivät paikkansa. Toki yllätyskuluja tuli meilläkin, mutta vastaavasti joissakin kohdissa päästiinkin huomattavasti ajattelemaani edullisemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä meni n. 7000€. Häissämme oli vähän päälle 50 henkilöä ja summa ei sisällä sormuksia (sillä meille ei tullut erikseen vihkisormuksia). Meillä ei myöskään ollut bändiä. Eniten rahaa meni cateringiin ja hääpukuuni. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lopulliset kustannukset oli 10 000 euron luokkaa. Tähän ei sisälly häämatkaa, ja summasta on miinustettu kaikki mitä sain häiden jälkeen myytyä. Vieraita oli 100, joten oon ihan tyytyväinen ja pysyttiin budjetissa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now