diamant

Kihlajaisten tarjoilu

27 posts in this topic

Olisi mukavata lukea, että mitä on muilla kihlajaisissa tarjoiltu. Oliko pelkkä kahvittelu, tarjottiinko suolaista, makeaa, teittekö itse tarjoiltavat? Ja millaiset oli juhlien luonne; oliko suuret vai pienimuotoiset, sukulaisia, ystäviä vaiko molempia ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kihlajaiset elokuussa 2009. Tilaisuus järjestettiin meidän silloisessa kerrostalokaksiossa pienimuotoisen kahvittelun merkeissä. Mukana oli vain molempien vanhemmat sekä sisarukset.

Tarjoiltavana oli jotakin lohivoileipiä ( en enää muista miten tein ja minkälaisia...) lisäksi taisi olla kakkua, pullaa ja keksejä. Ei mitään kummoista mutta päivä oli muuten erittäin kiva ja ihana :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kihlauduimme juuri ennen joulua, joten vanhempien kanssa otimme vain lasit kuohuvaa jouluna. Kavereille pidimme vuodenvaihteen jälkeen pienet kihlajaisjuhlat, joissa tarjolla oli kakkua, boolia ja pientä suolaista purtavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kihlajaiset loppiaisena. Ne oli vaan pienimuotoinen kahvitus vanhemmille ja sisaruksille :) Tein itse kaikki tarjottavat eli mangojuustokakun, tonnikala- ja texmexpiirakan sekä banaanikuivakakun. Suolasten piirakoiden ohjeet otin Kinuskikissan sivuilta. Kaikki tarjottavat saivat kehuja ja maistuivat hyvin vieraille :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli pitopalvelusta tilattu ns. dippimenu eli erilaisia salaatteja, lihapullia, nakkeja, Chorizoja, oliiveja yms. + muutama erilainen dippikastike.Lisäksi tietenkin kakkukahvit. Juhlaan kutsuttiin vanhemmat, sisarukset, isovanhemmat ja kummit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kihlajaiset pidettiin alkusyksystä 2010 anoppilassa. Oliskohan ollut anopin tekemää purtavaa, paikalla meidän kummankin vanhemmat & ne sisarukset jotka pääsi paikalle.

Pienimuotoiset ja epäviralliset kahvittelut, oikein hyvä niin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kihlajaiset 18.11.2012. Vieraina oli minun äiti ja veli, täti perheineen ja serkku perheineen sekä kaksi kaasoa. Miehen isä ja uusi vaimo, miehen äiti, äidin sisko perheineen ja bestman. Porukkaa oli aika paljon, mutta kyllä ne tähän meidän kaksioon joten kuten mahtui, mutta ahdasta kyllä oli.

 

Tarjolla oli salaattia ja tapaksia. Muistaakseni (käsittämätöntä että ei olla mihinkään kirjotettu ylös) fetasalaatti tehtiin ja seuraavanlaisia tapaksia:

-Lohikatkarapurullia

-Pororullia

-tomattimozzarellatikkuja

-meloniserranokinkkutikkuja

 

Lisäksi patonkia ja itsetehtyä salsaa.

 

Makeina oli toisen kaason tekemää ihanaa mustaherukkasuklaa-kakkua ja itse leivoin suklaamuffinsseja ja joulutorttuja. 

 

Juomina tarjosimme mimosia (eli skumppaa appelsiinimehulla) ja kahvia & teetä.

 

Saattoi olla muutakin, mutta nämä tuli mieleen.

 

Mitään ohjelmaan ei varsinaisesti ollut. Vieraat tuli, söivät ja katselivat kun avasimme lahjat. Mitään emme toivoneet varsinaisesti, kysyjille sanoimme että skumppaa tai shampanjaa saa tuoda jos jotakin tahtoo, mtta yllätykseksi saatiin tosi kivoja muitakin lahjoja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ikään kuin kolmet eri kihlajaiset, koska vanhempamme asuvat eri puolella Suomea.

Miehen vanhempien luona pienimuotoiset kakku-kahvittelut.

Äitini kanssa menimme ravintolaan syömään.

 

Ystäville järjestimme bileet jossa tarjoiluna oli mm.  (vieraita taisi olla jotain 40)

feta-vihreäpesto muffineja

kinkku-punainenpesto muffineja

vihersalaattia

 

puolukka-vanilja muffineja

rahka-kerma täytekakku

irtokarkkeja

 

maissilastuja + dippejä

kasviksia + dippejä (porkkana, kukkakaali, kurkku)

 

holillinen ja holiton booli

 

Nämä tulevat näin äkkiseltään mieleen, kun onhan noista kihlajaisista aikaa jo pari vuotta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kihloja juhlistettiin anoppilassa lähisukulaisten kesken. Tarjolla oli täytekakkua, voileipäkakkua, suolaista piirakkaa, pikkuleipiä, kuivakakkua ja muistaakseni karkkeja sisarusten lapsia varten. Vähän ylimitoitetusti pistettiin tarjottavaa esille, mutta saipahan siitä sitten herkkuja kotiin vietäväksi!:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kihlajaisia vietettiin aika tosi isolla porukalla (yli 100 hlö) ja tarjottavina oli muistaakseni ainakin kahvit + täytekakku, pikkuleipiä, kuivakakkua, pikkupizzoja, suolaista piirakkaa ja kotijuustoa lakkahillolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli suolaisena juustosarvia ja lohivoileipäkakkua (sillä miehekkeen suku on kovia kalaihmisiä ja halusin jotenkin tuoda kalaa tarjoiluihin). Makea puoli oli paholaisenkakku, 2 erilaista hyytelökakkua (jotka korvasivat tavallisen kermakakun), kolmea makua dominokeksejä ja vähäproteeini pitoisia muffineita (eräs vieraista proteiinirajoitteinen). Tarjottavia oli varattu 40hengelle mutta vain reilu 20 ilmestyi lopulta paikalle, syötiin siis voileipäkakkua ruuan tilalta myös seuraavana päivänä ja hyvää oli. Muu tarjottava hävisi kihlajaispäivän aikana parempiin suihin ennen kuin ehdin nimittää kissaa töpöhännäksi.

 

Meillä on tarkoituksena vielä pitää kaveriporukalle "piknik-kihlajaiset". Joku ehdotti nyyttäreitä, mutt mielestäni on liikaa vaadittu vierailta että "Tulkaa meidän kihlajaisiin ja tuokaa itse omat ruokanne".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kihlajaiset ensi viikonloppuna. Päivällä tarjoamme kakkukahvit vanhemmille, sisaruksille ja heidän perheilleen (noin 15hlö). Tarjolla suolainen piirakka, cup cakeseja, pullaa, piparia, coktailpiirakoita ja munavoita sekä tilaamani täytekakku.

 

Illalla järjestämme läheisille ystäville grillijuhlat/puutarhajuhlat. Jossa grillaamme, saunomme ja paljuilemme :) Tarjolla peruslihaa, makkaraa, kanaa, vihreä salaatti + lisukkeet, couscous-salaatti, ananas-halloumvartaat, perunoita+kasviksia, taco-ja ruissipsejä + itsetehty:guacamole, salsa ja papudippi. Lisukkeina itsetehdyt maustekurkut, paholaisenhillo, jogurttikastike ja pesto. Vieraita noin 25 hlö. Toivotaan hyvää säätä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kihlajaiset viikko sitten. Kutsuimme paikalle sisarukset puolisoineen ja lapsineen (=yksi puolivuotias poika), vanhemmat ja isovanhemmat. Kihlajaiset pidettiin meidän 50 m2 kokoisessa kaksiossa, joten enempää porukkaa ei olisi mahtunutkaan :girl_sigh:

 

Kihlajaiset pidettiin keskiviikkona klo 18.30 alkaen joten mitään kovin suureellinen tilaisuus ei ajankohdankaan puolesta ollut kyseessä. Tarjolla oli kuohuviiniä (varasimme myös alkoholittoman vaihtoehdon mutta unohdimme tarjoilla sitä ennen kuin ihan lopuksi :girl_haha: ), kahta erilaista suolaista piirakkaa, papusalaattia, leipäpalasia joiden päällä lohta tms, juustokakkua sekä kahvia ja teetä.

 

Molempien vanhemmat toivat paikalle kuohuviiniä, siskoni teki juustokakun ja papusalaatin, miehen mummo suolaiset leivät ja itse tein kaksi suolaista piirakkaa, joiden ohjeet otin piirakkapohjien paketista. Systeemi toimi hyvin ja tuntui että perheet auttoivat mieluusti tarjoiluiden tekemisessä.

 

Jälkeenpäin ajatellen olisi ollut paljon helpompi järjestää juhlat esim anoppilassa, jossa on enemmän ja tilaa ja piha jota voisi hyödyntää ja olisi jäänyt itselle vähemmän työtä, mutta tämäkin toimi hyvin ja vieraat tuntuivat viihtyvän. Oli myös mukava että kaikki tulivat meidän asuntoomme, eikä tarvinnut miettiä sitä, kumman vanhemmat saavat/joutuvat järjestämään juhlat ja olimme myös itse isäntinä tilaisuudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kihlajaiset oli kakkukahvien merkeissä äitini kotona ja paikalla oli perheeni(äitini ja veljet), isäni perhe, molemmat mummuni, tätini sekä kummisedät perheineen eli n.20 henkeä.

 

Tarjolla oli erilaisia minivoileipiä(suolakeksi-juusto-viinirypäle, kinkku-paprika-persilja, kananmuna-silli-tilli), suklaapiirakkaa, pikkuleipiä, Neekerinpusuja sekä täytekakkua. Ja tietysti kahvia, limpparia ja mehua.

 

Äiti halusi tehdä kaikki tarjottavat itse ja maistui kyllä kaikille tosi hyvin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kihlajaisissa oli päivällä molempien vanhemmat ja mummot. Illalla tuli sitte kaverit. Vanhemmille tarjottiin lämmin ruoka, leipää ja salaattia. Juomina maitoa ja vettä. Ruokailun jälkeen vielä kakkukahvit. Leivottiin itse juustokakkua ja cupcakeja. Illalla kavereille oli kahvit, boolit ja syötäväksi juustokakkua, pastasalaattia, pizzapaloja cupcakeja, karjalanpiirakoita (ostettiin kaupasta) ja munavoita. Olikohan vielä jotain..? Ja kaikki maistui vieraille hyvin ja kaikki leivottiin yhdessä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vihdoin ensi lauantaina meidän kihlajaiset (huhtikuun alussa jo kihlauduttiin, mutta ei ole ehtinyt aiemmin). Ollaan juuri muutettu (viime vkl huonekalut), joten tarjolla on pääasiassa kaupassa ostettua pasteijaa ja keksiä kahvien lisäksi. Yhden kakun tai makeanpiirakan varmaan jaksan leipoa muuttokiireiltä. Kutsuttu on vain perheet (vanhemmat ja sisarukset) sekä isovanhemmat, koska mies ei tahtonut isoja kihlajaisia. Samalla hoituu tuparit lähisuvulle. Kun pidetään tuparit kavereille niin ne toimivat varmaan myös epävirallisina kihlajaisina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kihlajaisiin leivon melkein kaikki tarjoilut itse. Tarjolla on:

 

-pari suolaista piirakkaa, jotka voi tarjoilla kylmänä

-voileipäkakku

-juustorusetteja

-täytekakku

-juustokakku

-minimunkkeja (valmis pakaste)

-lisäksi ajattelin tehdä wilhelmiina-keksejä tai muita keksejä, joita on helppo tehdä. Jos en saa aikaiseksi, niin sitten kaupasta. :)

 

juotavaksi tulee alkoholitonta boolia ja kahvia

 

Leipomiset täytyy jakaa useammalle päivälle, että ehtii kaiken tehdä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kihlajaisia juhlittiin pienellä porukalla 2 viikkoa sitten! Tässäpä listattuna meidän vegaanisten kihlajaisten tarjoilut (itse olen vegaani ja sulhokin vähintään semi- tai fleksivegaani). Osa tilattiin ajan säästämiseksi valmiina, osa valmistettiin itse. Laitan perään osaan itsevalmistetuista reseptien lähteet, jos joku inspiroituu:

 

- Vihreä salaatti

- Nauris-rucolasalaatti (kirjasta härkäpapua sarvista)

- Mummokurkkuja

- Karjalanpiirakoita ohrapuurotäytteellä (valmiina)

- Hummusta

- Papu-Artisokkadippiä (chocohili-blogi)

- Dippivihanneksia

- Vegesushia (valmiina)

- Falafeleita (valmiina)

- Suklaamuffinsseja moussekuorrutteella (muffinssipohja chocochilistä ja kuorrute silken tofua ja suklaata).

- Toscapullaa (vegemenu opiskelijoille -blogi)

- Suklaahippukeksejä (chocochili)

- lime-kookoskakku rommikinuskilla (chocochili)

- Juomiksi oli kuohuviiniä alkumaljaksi, ruuan kanssa olutta, lonkeroa, purkka-karpaloboolia, punaviiniä ja garage ice teata. Alkoholittomille oli vichyä, spriteä ja sit ois saanu sekoilla erilaisista hedelmämehuista ja vichystä "spritzereitä": Juomavalikoima kuulostaa jotenkin valtavalta, mutta vieraita oli vaan 6, kaikki sen verran läheisiä että tossa oli otettu huomioon jokaisen makumieltymykset ja siten punkkua ja kuoharia riitti yks pullo ja muita juomia muutamia pulloja.

 

 

 

Leipomiset täytyy jakaa useammalle päivälle, että ehtii kaiken tehdä.

 

Muffinssit ja pullat kesti pakastamisen tosi hyvin ja olivat ihan tuoreen veroisia. Muffinssit tosin kannattaa kuoruttaa vasta sulattamisen jälkeen, jos sellaista harrastaa. Keksit ois voinu tehdä useita päiviä etukäteen, ja kakku tehtiin edellisenä päivänä. Tahnat surauteltiin edellisenä päivänä ja laitettiin mummokurkut maustumaan. Ainoastaan tuoreet vihannekset ja salaatit piti tehdä samana päivänä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vieraita oli reilu 10. Tarjolla oli kalapiiras, vuoksenpiirakoita+levite(kaupan), mansikka-lakkapiirakka, suklaakakku, banaanikuivakakkua, sekä kaupan keksejä ja juomina skumppaa, kahvia, teetä, konjakkia, limpparia, kivennäisvettä ja myöhemmin viiniä ja olutta. Kuivakakku tuli pakastimesta, muut tarjottavat tein äidin avustuksella (onneksi!) päivää-kahta ennen (pl.päälliset).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pidetään kahvittelut kummankin lähipiirille erikseen, koska aikataulut ei vaan natsaa yhteen millään. 

 

Miehen puolelle tarjoan maidottomana:

- gluteeniton suklaakakku

- amerikkalaiset suklaahippukeksit

- mangojuustokakku

- avokado-broileripiirakka

- omenahyrrät

 

Hetken sai noita ohjeita muokata, mutta eiköhän tästä kunnialla selvitä. Jospa toisen kahvittelun reilun kuukauden päästä hoitaisi siskoni... Tai ainakin ehtisi avustamaan. Nuokin ajattelin töiden takia pyöräyttää edellisenä päivänä / samana aamuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kihlajaiset olisi varmaan intialaisessa ravintolassa. Olisi mahtava yllätys porukoillemme.  :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me myös vietimme kahdet juhlat molemmille suvuille erikseen asuinpaikkojen etäisyyksien vuoksi. Ensimmäisissä juhlissa oli yhdistetty oman sukuni ja molempien kavereiden kohtaaminen vanhempieni kotona. Aluksi juhlat sujuivat sukukahvittelujen merkeissä ja sitten illalla vähän menevämmän biletyksen muodossa kavereiden kera. Toiset juhlat olivat sitten perinteikkäämmät kahvikutsut sulhasen isoisän luona.

1. juhlien menu:

Guacamole ja nachot

Ruissipsit tunturisalaatilla, kirsikkatomaatilla ja persiljalla
Couscoussalaatti ja valkosipulidippi
Salamipiirakka
Tomaattimozzarellapiirakka

Passionjuustokakku
Minisuklaacupcakesit
Karkkia

Skumppaa + Liköörejä runsaammin
Kahvia, teetä

2. juhlien menu

 

Fetaoliivipasteijat
Kinkkupasteijat
Rahkapullia 
Mokkapaloja
Kuivakakkua

Korvapuusteja

Puolukkakääretorttu

Skumppaa alkumaljoina
Kahvia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pidimme viime lauantaina kihlajaiset pienelle sukulaispoppoolle ja illalla yhdistetyt kihlajaiset ja tuparit kavereille. Päivällä kihlajaisissa oli paikalla 14 henkeä me mukaanlukien, illalla tuparikihlajaisissa oli n 30.

 

Päivällä tarjottiin

äitini tekemää voileipäkakkua kinkkutäytteellä

äitini tekemää täytekakkua vadelmarahkatäytteellä

sulhon kummitädin tekemiä suolaisia piirakoita

 

kahvia

teetä

limsaa

 

Illalla tarjottiin

päivän kakkujen jämät (katosivat nopeasti)

loput suolaisista piirakoista, joita ei päivällä syöty paljoa (paloittelin ne pieniksi neliöiksi, jotta olivat helppoja suupaloja)

valtava äitini tekemä voileipäkakku lämminsavulohitäytteellä

neljää eri lajia karkkia

seitsemää lajia sipsejä

neljää lajia dippejä

dipattavia kasviksia (kurkkua ja paprikaa)

 

limsaa

boolia (alunperin oli suunnitelmissa kolme kierrosta boolia, kaksi marjaisaa ja yksi hedelmäinen, mutta huomasin improvisoivani jossain kohtaa jo kuudetta boolia :girl_haha: )

 

 

Täytekakusta jäi yksi pieni pala jäljelle, isosta voileipäkakusta noin viidennes. Suolaiset piirakat katosivat kaikki, sipsejä jäi noin seitsemäsosa (eli pussillisen verran), karkkeja jäi kolmasosa. Dippejä jäi yllättävän paljon, melkein puolet, kun taas dipattavat kasvikset meni kaikki. Kaikki booli mikä tehtiin, myös tuli juotua.

 

Emme tainneet maksaa mistään tarjottavistamme itse näin jälkeen päin ajatellen. Mutta pyyntönämme olikin, ettei mitään överilahjoja, vaan mieluummin apua järjestelyyn.

Illaksi kutsutuille kavereille sanottiin, ettei lahjoja tarvitse tuoda, mutta aika monet toivat silti.

Edited by Pippuripähkinä

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 30.6.2015 at 14.57, Pippuripähkinä said:

seitsemää lajia sipsejä

:blink: Olisin halunnu teidän bileisiin!

Meidänkin kihlajaiset koostuivat kahdesta poppoosta: päivällä kävivät molempien vanhemmat ja illalla kahdeksan ystävää. Tarjolla oli:
- Pastasalaattia
- Fetapiirasta
- Minipizzoja
- Italialaista marenkikakkua
- Kuppikakkuja
- Kahvia, teetä, pinkkiä pommacia

Iltavieraille tarjosimme myös tervetulomaljan (sekoitus kuohuviiniä ja mansikkasiideriä) sekä yhteensä kuusi litraa vadelma-limeboolia.

Tarjoiluista jäi aika paljon yli. Pastasalaattia sain ottaa evääksi töihin asti, marenkikakusta ja kuppikakuista jäi noin kolmannes. Vieraat taisivat keskittyivät minipizzoihin, sillä niitä jäi vain kymmenen syömättä. Olin siis tehnyt niitä yhteensä 156 kpl... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vain ihan kakkukahvit kummankin lähiperheelle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now