Jump to content
Naimisiin.info

Milloin aloititte hääsuunnittelut?


Diamondia

Recommended Posts

Mä olen kai vaihtelevasti jo useamman vuoden suunnitellut ( tai ainakin haaveillut) meidän tulevia kotihäitä. Nyt sitten n. 10kk ennen H-hetkeä on lähtenyt ihan kunnolla suunnittelut käyntiin, eli vieraslista, kutsujen hankinta, teeman lukkoon lyöminen ja puvun hankinta on jo suoritettu :) Eipähän tartte sitten turhia stressailla lähempänä kun kaikki on ajoissa hoidettu. Niin joo ja on meille jo vihkipappi varattu ja esteidentutkintaa varten paperit täytelty (niitä ei tosin vielä voi laittaa eteenpäin)

Link to comment
Share on other sites

Heti kihlautumisen jälkeen, eli vuosi ja kolme kuukautta aiemmin varattiin juhlapaikka. Samalle vuodelle ei olisi edes saanut juuri mitään. Nyt, kun on 8kk aikaa, on puvut, sormukset, bändi, kukkien tekijä ym.... onneksi tuttavapiiristä löytyy monia taitajia. Moni juttu on vain tullut "itsestään" kohdalle, eli ei olla erityisemmin suunnittelemalla suunniteltu mitään. Mutta itse juhlat ja niiden sisältö, hääkarkit tms... kaikki vielä avoinna. Kutsukortin olen piirtänyt itse ja se pitäisi viedä painoon, mutta toki täytyy ensin miettiä tekstit sisälle :) Se on kuulemma yksi vaikeimpia nakkeja istumajärjestyksen pohdinnan lisäksi... Varmaan pitäisi pian aktivoitua, jottei "paine" kasaudu keväälle.

Link to comment
Share on other sites

Kun kihlauduimme syksyllä 2011 oli selvää, että häät ovat vasta joskus muutaman vuoden kuluttua. Vuoden 2012 lopulla alettiin tosissaan keskustella, josko häät olisivat vuonna 2014. Hääpaikkoja katsastettiin tammikuussa-helmikuussa 2013 ja pitopalvelun kartoitus siihen perään. Siinä vaiheessa oli noin vuosi häihin. Loppukeväästä ei juuri edistetty hääsuunnitelmia. Kesällä on hankittu sormuksia, pukuja, koristeluja ja muutoinkin mietitty tarkemmin yksityiskohtia. Juuri pari päivää sitten iski pieni "paniikki" siitä, miten paljon hankittavaa ja tehtävää vielä on - aikaa enää n. 5,5 kk:ta.

Link to comment
Share on other sites

Kihlautumispäivänä aloimme tekemään vieraslistaa, joten vuosi ennen hääpäivää. Kihloihin mentiin kesäkuussa ja ensi kesänä on häät. Kirkko varattiin muutama päivä kihlojen jälkeen, juhlapaikka varattiin noin 11 kk ennen hääpäivää. Morsiuspuku tuli hankittua noin 10 kk ennen häitä. Syksymmällä jatketaan suunnittelua. :)

Link to comment
Share on other sites

Tunnen itteni ihan pöhköksi, kun luen täältä, kuinka muut on onnistuneet hienosti suunnittelemaan häänsä puolessa vuodessa tai vähemmässäkin. Itsehän olen haaveillut häistämme jo vuoden verran ja nyt vasta olemme mieheni kanssa saaneet sovittua ajankohdaksi kesän 2015. Toisaalta ihan hyvä että sai haudutella asiaa rauhassa, sillä ehdin jo muuttaa mieleni koko hääjuhlan järjestämisestä ja toivoin vain pientä vihkitilaisuutta perheen ja lähimpien ystävien kesken, kunnes mieheni kypsyi ajatukseen naimisiin menosta. Nyt kuitenkin n. 100 hengen juhlat suunnitella, kirkko vihkimisen ja pitkän kaavan bileiden kera. Aikaahan tässä on vaikka muille jakaa, mutta saapahan hienosti jaettuja kuluja pitkälle aikajaksolle ja ehti TOSI rauhassa suunnitella ja funtsata kaikki palikat kohdilleen :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Aikaahan tässä on vaikka muille jakaa, mutta saapahan hienosti jaettuja kuluja pitkälle aikajaksolle ja ehti TOSI rauhassa suunnitella ja funtsata kaikki palikat kohdilleen :girl_haha:

 

Ja muuttaa mielensä noin sata kertaa. :grin:

 

Meillä aktiivisin suunnitteluaika on ollut viimeisen pari kuukautta ja olen tänä aikana ehtinyt olla aika montaa mieltä asioista...

Link to comment
Share on other sites

Täällä on ollut pienimuotoista suunnittelua jo varmaan vuoden ajan eli kihlauksesta lähtien. Tänä syksynä varmaan pistetään suunnittelu kunnolla käyntiin, kun häihin on vajaa pari vuotta aikaa. Joitain hankintojakin on tullut jo tehtyä, että täällä ollaan kyllä pitsiprinsessan tapaan hyvissä ajoin liikkeellä. Pitkä suunnitteluaika ei varmasti aiheuta meille mitään ongelmia, koska en kauhean herkästi muuta mieltäni. Nytkin on jo vuoden ollut mielessä yksi ja sama hääpaikka ja pukukin on ostettu jo kaappiin odottamaan. Onneksi on opiskeluja ja töitä, niin ei kaikki ajatukset pyöri vain häissä. Silloin varmasti alkaisi ärsyttää se, että niihin on vielä niin kauheasti aikaa!

Link to comment
Share on other sites

Virallisesti suunnittelu alkoi kaiketi tänään, kun saatiin kirkko varattua ja sen myötä hääpäivä lyötyä lukkoon. Kihloihin mentiin viime jouluna (eli noin 9 kuukautta sitten) ja kyllä kai sitä pientä suunnittelua ihan vain ajatuksen tasolla on tullut tehtyä siitä alkaen, vaikka ei aluksi ollut edes tiedossa, että minä vuonna sitä sinne alttarille astellaan. Ensi viikolla olisi tiedossa kaason kanssa ensimmäinen ''suunnittelupalaveri'' ja siitä se homma sitten kunnolla lähtee käyntiin. Ja häitähän vietetään siis 13.9.2014, eli vuoden kuluttua!

Link to comment
Share on other sites

Meidän häiden suunnittelut alkoivat viime huhtikuun lopussa kun päätös hääpäivästä saatiin tehtyä eli noin 1 vuosi 3 kk ennen juhlaa.

Kaasoni nauravatkin, ettei heille jää mitään kun olen jo varannut kappelin ja juhlapaikan ja tehnyt melkein kaikki  kutsut, mietelauseet ja menukortit... :girl_haha:

 

Häät ovat siis heinäkuussa 2014 :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ole edes hääpäivää vielä (eikä nyt varmaan 3-4 vuoteen ole vielä tulossakaan), muuuutta mä olen kuitenkin jo alustavasti koneelle salaiseen kansioon( :ph34r: ) kartoittanut juhlapaikkoja, pitopalveluja, inspiraatiokuvia, vinkkejä ja muistoja muiden häistä (mikä toimi ja mikä ei, mikä oli kivaa, kaunista..), leikkejä, sanontoja, aforismeja, muistilistoja ynnämuuta..

 

Ei tuossa mitään valmista siis vielä ole, mutta tuosta sitten aikanaan pääsee mukavasti alkuun, kunhan saadaan päivä sovittua. Uskoisin että varsinaista suunnittelua tulee olemaan 6-12kk.

Link to comment
Share on other sites

Minä aloin noin 14 kk aikaisemmin toden teolla suunnittelemaan häitä. Kihloissa ollaan nyt oltu noin kolme vuotta ja sinä aikana ollaan ukon kanssa aina sillon tällöin puhuttu häistä tyyliin "sitten kun mennään naimisiin niin tämä ja tämä ovat besmaneja" tai " häät pidetään sitten joskus tässä ja tässä kirkossa ortodoksisin vihkimineineen". Kesäkuussa sain ukon päättämään yhdessä hääpäivä ja siitä lähtien minä olen touhunnut ja suunnitellut! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Siis minähän olen suunnitellut jo monta vuotta, salaa :girl_wink:

 

Haaveissa olisi vihdoin päästä naimisiin ehkä 2015, joten nyt uskallan vihdoin alkaa tekemään kansiota ja suunnitelmia for real! Etenkin ekologisten juttujen keräämistä ei voi mun mielestä aloittaa liian ajoissa. Ja argh, haluan teemahäät; miten osaan ikinä päättää lopullista teemaa?

Link to comment
Share on other sites

Ensimmäiset askeleet häiden suunnittelussa teimme reilu vuosi ennen hääpäivää, liikkeelle lähdimme hääjuhlapaikasta. Hiljaa hyvä tulee ja uskon, että ajoissa aloittamalla ja asioita pikkuhiljaa lukkoon lyöden vältän ainakin oman pahimman stressini enkä olisi toivottavasti hääpäivänämme aivan kamala hiisi! :grin:

Link to comment
Share on other sites

Avioitumisesta keskusteltiin ja tehtiin päätös elokuussa 2013. Sitten oli hiljaiseloa eikä asian eteen uhrattu mitään. Syyskuun puolivälin paikkeilla otettiin sitten kalenteri esiin ja katsottiin mikä olisi hyvä talvipäivä. Päädyttiin  tammikuun alkuun 2014. Seuraavalla viikolla lähetettiin tarjouspyynnöt pitopalveluihin, tutustuttiin juhlapaikkoihin ja varattin sopiva, varattiin kirkko jne. Parin viikon pohdinnalla muotoutui juhlien luonne ja kutsuvieraslista,tehtiin yksityiskohtainen budjetti, hankittiin juomat, juhlapaikan koristeet, hääkarkit jne. Samalla muotoiltiin kutsut ja periaatteessa nyt kaikki on valmista lukuunottamatta asuani, jonka hankin loppuvuodesta sekä tietysti juhlapaikan viime hetken kuntoon laittoa. Eli järkkäilyihin meni n. kuukausi ja nyt sitten odotellaan itse h-hetkeä, johon on vielä 2,5 kk.

Muokattu: , käyttäjä: Suli
Link to comment
Share on other sites

Meillä hääsuunnittelu kesti 1,5 vuotta. Hääsuunnittelu alkoi heti kihlauksesta, mutta eteni hitaasti, sillä juhlatilojen vertailuun kului yllättävän paljon aikaa, eikä täydellistä löytynyt. Tiedättehän, "maalaisromanttista maisemaa" ja "merenrantaa vihreästä ympäristöstä Helsingin keskustasta". Häiden järjestely harppasi kerralla eteenpäin, kun täydellinen juhlatila, kirkko ja päivämäärä lyötiin lukkoon kerralla: Seurasaaren juhannushäät! Seurasaaren juhannushääparilla on "etuajo-oikeus" Karunan kirkkoon ja Ravintola Seurasaareen juhannusaattona. Vink vink! Vuoden 2014 juhannushääpariksi otetaan nyt hakemuksia vastaan!

 

http://www.seurasaarisaatio.fi/juhannusvalkeat/juhannusaatto/juhannushaat/

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät vasta 2017, mutta tässä on jo reilun vuoden verran häitä suunniteltu :). Nyt valittuna jo hääkuvaaja, hääsuunnittelija, paikka mistä vuokrataan limusiini, hääjuhlapaikka, kaasot BM:t yms. On ihanaa olla ajoissa niin ei tule stressiä missään vaiheessa :). Ja voi huoleti pitää pitkiä taukojakin suunnittelusta kun ei ole kiire minnekään.

Link to comment
Share on other sites

Meillä alkoi häiden suunnittelu siitä hetkestä kun päätimme, että olisi aika mennä naimisiin. Onneksi nimittäin huomasimme, että hei seuraavalla viikolla on vihkiaikahaku haluamaamme kirkkoon ensi kesäksi ja syksyksi. Eli tarkalleen 1 vuosi ja 1 viikko jäi suunnitteluaikaa. Juhlapaikan suhteen tuli hivenen kiirus, sillä se piti olla alustavasti varattuna ennen kuin vihkiaikatulokset saapuivat. Siinä vaiheessa lähistöltä oli jo melko hankalaa löytää mieleistä vapaata juhlatilaa, saati jos olisi odottanut tulosten saapumiseen asti. Kotikirkkomme on yksi suosituimmista vihkikirkoista.

Link to comment
Share on other sites

Aikaskaalaa näyttää olevan laidasta laitaan. Itse ajattelen, että olen jo myöhässä, mutta onneksi kaikki eivät sentään ole aloittaneet vuosia aikaisemmin. Ollaan puhuttu vuosia naimisiinmenosta, mutta jotenkin se on aina jäänyt. Mieheni ei vaan ole sanonut sitä lopullista sanaa. Kesän aikana aloin pikku hiljaa kypsyä vetkutteluun ja totesin jossain vaiheessa suurin piirtein, että ota tai jätä. Mitään virrallista kosintaa ei ole tapahtunut, mutta pari viikkoa sitten otin taas miljoonannen kerran häät puheeksi ja mies alkoi ihan omatoimisesti tehdä vieraslistaa. Yhteen juhlapaikkaankin soitti, kun pyysin. Ikävä kyllä siellä ei ollut enää vapaata. Jotenkin tää asia konkretisoitui eilen, kun sain takelleltua puhelimessa äidilleni, että ajateltiin vähän, että jos sitä ensi kesänä olisi häät. Äiti alkoi heti läheltä synnyinpaikkakuntaani ehdottaa hääpaikkoja ja yhteen laitoin tiedusteluja eilen (ja sain jo vastauksenkin, että vapaata olisi.) Löysin myös netin välityksellä minun ja miehen nykyiseltä (ja samalla miehen synnyinkunnasta) asuinkunnasta yhden varteenotettavan paikan. Sieltä odotan nyt vastausta.

 

Tarkkaa päivää ei olla siis päätetty, koska ensin pitäisi saada juhlapaikka. Luultavasti kuitenkin kesäkuun loppu tai heinäkuun alku. Maanviljeliöiden lapsina toukokuu ja kesäkuun alku on ihan mahdottomia. Elokuukin siinä ja siinä. Lisäksi oma kesälomani alkaa ensi vuonna juhannuksesta, joten olisi kiva viettää häät loman aikana.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Heti aloin suunnittelemaan kun kosinta tuli - tai no, seuraavana aamuna  :girl_sigh:  Ja mies sitten sen päivän iltana kun kerroin että nyt alkaa suunnittelu  :skilletgirl:

Nyt siis näyttää siltä, että jos vaan paikka mihin ollaan tehty alustava varaus on meille varmasti hyvä, niin häät on 19.7.2014, eli 7,5 kuukautta ennen alettiin suunnitella. Jos sen nyt saisi hoidetuksi ennen joulunpyhiä, kaikki muu menee sitten ensi vuodelle. Siis varaukset, suunnitellahan voidaan toki joulun pyhinä kun on aikaa :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...