Jump to content
Naimisiin.info

Kutsutteko työkavereita häihinne


Kata.S

Recommended Posts

Hei!

Yksi kysymys vaivaa mieltäni ja haluaisin tietää, kutsutteko työkavereita häihinne? Itse olen ollut vasta vuoden nykyisessä työssäni eikä työilmapiiri ole kovin hyvä eli en haluaisi kutsua työkavereita häihini. Kukaan työkavereista ei tunnu edes kovin läheiseltä. Kaikkia en millään muotoa voisi kuitenkaan kutsua mutta rajaustakaan ei pysty tekemään. Eli onko kauhean epäkohteliasta olla kutsumatta ketään työpaikalta? Muutoinkin haluaisin pitää yksityisasiat yksityisasioina.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mulla oli entisessä työpaikassa vähän samankaltainen työilmapiiri, toki "helmiäkin"työkavereista löytyi. Silloin ajattelin etten kuitenkaan näitäkään muutamia työkavereita ("helmiä") halua häihini, muutenkin menee suvun ja kavereiden kanssa budjetti tiukille. Sittemmin työpaikka vaihtunut, ja vaikka porukka onkin reilusti pienempi, tyypit loistavia, tunnelma tosi mahtava ja työilmapiiri huipussaan, niin en näe syitä sille, että kutsuisin (ainakaan tällä hetkellä) ketään heistä tuleviin häihimme. Mieheni saa tehdä oman työporukkansa kanssa niinkuin parhaimmaksensa näkee, tietää mielipiteeni, mutta päättää itse (niinkuin kuka tahansa meistä).

Link to comment
Share on other sites

Ihanaa ensinnäkin että joku muukin on miettinyt tätä aihetta... Itsekin olen aiheen kanssa painiskellut ja nyt tulin sitten siihin loppu tulokseen että me muistamme työporukkaamme sitten vaan kiitos kuvalla... Työporukka oikein mukava, mutta koska olen kuitenkin ajatellut työpaikan vaihtoa (itse työstä johtuen) en näe aihetta kutsua työkavereita.. ja siksi toisekseen että taas tulisi sitten lisää kustannettavaa... =)

Link to comment
Share on other sites

Se riippuu varmasti siitä, millaisia kavereita/ystäviä niistä työkavereista on tullut. Parhaat ystävyyssuhteeni olen muodostanut edellisessä työpaikassani, ja tietysti nämä ihmiset kutsun häihin. On olemassa hyviä työkaveruussuhteita, aivan samalla tavalla kun on muitakin kaveruussuhteita. En erottele kutsuttavia sillä, missä olen heihin tutustunut vaan sillä, miten läheisiä he minulle ovat. :)

Muoks. En tietenkään kaikkia työkavereita kutsu, vaan ne, jotka ovat minulle läheisimpiä.

Link to comment
Share on other sites

Jos olisin sun tilanteessa, niin en kutsuisi. Mutta mun tapauksessa kutsun kyllä kaikki halukkaat. Ei sieltä kuitenkaan tule kuin ihan muutama, jos sitäkään, mutta meistä on kuudessa vuodessa tullut niin tiivis porukka, että tuntuu pahalta jättää kutsumatta.

Link to comment
Share on other sites

No hyvä tietää miten muilla on. Itse koen työilmapiirin suorastaan ahdistavaksi, joten jos työkaverit kutsuisin niin kyseessä olisi kutsuminen pelkästä kohteliaisuudesta. Ja niin tärkeänä päivänä haluan olla itsekäs. Tiedän kuitenkin, että työpaikalla sitten puhutaan selän takana, että eipä meistä ketään kutsuttu...

Mies varmaan kutsuu omia työkavereitaan, mutta se on hänen asiansa.  Edellisestä työpaikasta kutsun yhden ihmisen, mutta hänestä onkin tullut hyvä ystävä eikä siis ole pelkkä työkaveri.

Link to comment
Share on other sites

Itse en ole töissä, mutta jos olisin, en kutsuisi "pelkkiä työkavereita" (oikein läheinen ystävä työtoverina olisi ehkä eri juttu). Mies sen sijaan on töissä, ilmapiiri ihan ok, mutta ei halua kutsua töistä ketään. Käsittääkseni haluaa pitää työ- ja vapaa-ajan erillään, mikä onkin ihan hyvä. :)

Link to comment
Share on other sites

Opiskelen vielä ihan pienen hetken mutta en aio kutsua opiskelukavereita häihini. Ensinnäkin heiltä olen viime aikoina kuullut todella ilkeätä kommenttia aikeistani. Tuntuu, että nämä naiset hyväksyvät kyllä kaikki seksuaalivähemmistöt ja erilaiset etniset taustat mutta jostain syystä seurustelevat ja avioon aikovat heterot ei saa heiltä hyväksyntää.

Juhliin joita syksyllä järjestin kotonamme saapui eräs heistä kutsumattomana avecina ja käyttäytyi todella törkeästi. Miksi haluaisin häihimme samaisen ihmisen plus samanhenkisen naislauman?

Mies taas ei ole ollut vakituisessa työpaikassaan vielä kovin kauaa, eikä työkaveritkaan hänelle näin ollen ole kovin läheisiä. Taitaa meillä kutsuvieraat olla lähisukulaisia, ystäviä ja hyviä perhetuttuja.

Ymmärrän kyllä, jos työporukka tai opiskeluporukka olisi tiivis ja rakas mutta kun ei ole.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on töissä tosi mukavia ihmisiä ja hyvä ilmapiiri muutenkin mutta en silti kutsu ketään työkavereita häihin, koska enimmäkseen ovat kuitenkin vain työkavereita, ei siis niin läheisiä kuin muut ystävät. Eikä mun työpaikalla edes kukaan oleta että työkavereita kutsuttais häihin. En tiedä että muutkaan naimisiin menneet olisivat kutsuneet työkavereita häihin pelkästään muodon vuoksi, vaan ainoastaan jos joku on muutenkin ollut oikein hyvä ystävä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee mun työkavereita sitten illalla klo 20.00 alkaen, kun kaikki "muodolliset" juhlallisuudet on saatu pois alta. (Vihkiminen alkaa klo 13.) Juhlapaikassa on baari, joten nämä "myöhäisemmät" vieraat ei edes tuo mitään lisäkustannuksia (vaikka ei sitä rahalla sais mitata) ja onhan se kiva saada niitä jokapäiväisiä ihmisiä sinne juhlistamaan suurta päivää. :)

Link to comment
Share on other sites

Me ei kutsuta. Pidetään "pienemmät" häät läheisimpien ihmisten kanssa, niihin ei lasketa työkavereita. Muutenkin minä ja sulho ollaan molemmat aika vastikään vaihdettu työpaikkaa, joten ei olla kovin läheisiä töissä kenenkään kanssa. Eli ei muutenkaan kutsuttaisi, vaikka olisikin kuinka isot häät tulossa...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me kutsuttiin 3 mun läheisintä työkaveria mutta työesteiden vuoksi vain yksi taitaa päästä tulemaan, vaikka kovasti yritettiin töissä keplotella kaikkia järjestelyjä että muutkin olisivat päässeet.

Sulkin työkavereista tulee yksi, mutta hän on ollut myös opiskelukaveri.

Link to comment
Share on other sites

Kutsun, mutta vain siksi että työkaverini sattuu olemaan myös paras ystäväni (hänen kauttaan pääsin samaan työpaikkaan). Ja samainen ystävä on myös kaasoni :) Muita työkavereita ei tulisi mieleenkään kutsua, muutenkin pidetään pienet häät joissa vain lähimmät ystävät ja sukulaiset :)

Link to comment
Share on other sites

Itse en mitä luultavimmin kutsu ketään työpaikaltani häihini. Olen kuitenkin törmännyt muutamassa työpaikassa siihen, että esim. yrityksestä on kutsuttu yksi henkilö + avec joka edustaa koko firmaa esim. läheisin työkaveri. Näissä paikoissa on kerätty sitten lahjarahat/lahjakorttirahat yms. koko porukalta (ihan jotain pientä muistamista) ja lahja on ollut kaikilta. Toki muutaman kerran olen törmännyt siihenkin, että yrityksen toimitusjohtajalle on annettu kutsu, näissä tapauksissa firma on ollut aika pieni, tj on edustanut firmaa ja antanut lahjan firman puolesta. Minulle tulisi ehkä jotenkin vaivautunut olo siitä jos näkisin työkaverini häissäni.. en tiedä, tulisiko siitä vain työpaikka mieleen, mutta joku siinä tökkii.

Link to comment
Share on other sites

meillä on tarkoituksena kutsua pari työkaveri kummankin työpaikalta...

tässä kylläkin joutuu jättämään osan kutsumatta mutta minulla on pariin työkaveriin niin hyvät välit ja haluaisin heidät jakamaan suuren päiväni...

jos budjetti olisi tiukempi jäisi kyllä työkaverit kutsumatta...

Link to comment
Share on other sites

Ei kutsuta, koska ne on työkavereita ja niiden kanssa ei olla muutoin missään tekemisissä. Mä en edes voisi kuvitella viettäväni vapaa-aikaani kuin parin työkaverin kanssa, sen verran erityyppisiä ovat.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä sulhanen ei kutsu työkavereitaan, mutta minä morsian kutsun muutaman lähimmän työkaverini, joiden kanssa olen myös vapaa-aikana iltaa istunut ja jotka ovat jo ystäviksikin muodostuneet. Toivon että muut työkaverit ymmärtävät tilanteen eivätkä pistä pahakseen, kun en heitä kutsu!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...×
×
  • Create New...