Jump to content
Naimisiin.info

Kihlajaiset?


Illuusia

Recommended Posts

Lueskelin näitä tarinoita ja ihan mielenkiinnosta kysyn, miksi niin moni on järjestänyt juhlat erikseen omalle ja miehen suvulle? Meillä vanhemmat ja isovanhemmat tulevat niin hyvin juttuun keskenään, ettei tulisi mieleenkään järjestää juhlia erikseen.

Kihlajaisjuhlia meillä ei sen kummemmin ollut. Mentiin kihloihin huhtikuussa 2007 ja valmistuin ammattiini kuukautta myöhemmin, joten juhlimme valmistumiseni yhteydessä myös kihlaustamme suvun voimin. Kihlajaispäivänä kilisteltiin vanhempien kanssa ja käytiin syömässä.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

^Ei ehkä vastaa kysymykseen kaikkien kirjoittajien osalta, mutta voi käytännössä olla vaikea kahvitella yhdessä, jos vanhemmat asuvat 700 kilometrin päässä toisistaan :lol:

(Meillä siis ei ollut kenellekään mitään kihlajaisia, mutta meillä on tosiaan tuollainen etäisyys, ja niinpä vanhempamme, vaikka siis todella pitävät toisistaan, ovat olleet samassa paikassa samaan aikaan vain kolme kertaa, joista yksi oli heidän tutustuttamistilaisuutensa ja yksi meidän häämme... Toisaalta itsekin matkustin 2000 kilometriä, jotta sain kihlasormuksen sormeeni, koska minä ja mieheni asuimme silloin kokonaan eri maissa!)

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09
Link to comment
Share on other sites

Me emme pitäneet mitään erikoisia kihlajaisia. Kävimme kylässä omien vanhempieni luona muuten vaan ja samalla juotiin kahvit. Sitten miehen puolelta tuli käymään hänen vanhemmat ja mummu ja juotiin kahvit. Kavereita olemme kutsuneet yhdeksi illaksi illanistujaisiin, jotka hoitaisivat tavallaan tuon kihlaisten ja tupareiden virkaa. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me julkistimme kihlauksemme illanistujaisissa, jotka oli järjestetty muusta syystä, mutta sattuivat olemaan juuri kihlautumisen jälkeen ja tilaisuudessa oli paljon yhteisiä kavereita paikalla, niin pidimme niitä myös "kihlajaisina". Toisille kavereille pidämme heidän pyynnöstään myös illanustujaiset, mutta tämäkään ei mitään virallista, muutenkin oltaisiin voitu nähdä samana iltana eikä mitään sen erityisempää järjestetä. Vielä haluaisin saada oman ja sulhasen perheet yhteiselle illalliselle, jotta tutustuisivat paremmin, mutta saa nähdä onnistuuko, kun asuvat eri kaupungeissa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollut kihlajaisia. Kihlaus ajoittui sopivasti niin, että mies oli lähdössä pitkälle ulkomaanmatkalle. Kihlajaisia ei siis ehditty järjestää ennen matkaa ja sen jälkeen tuntuikin jo vanhalta jutulta :).

Kihlauksesta sai tiedon kuka mitenkin, vanhemmille tiedotettiin ja sitä kautta viesti lähti aika nopeasti liikkeelle.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollut varsinaisia kihlajaisia, sormukset sormissa menimme käymään kummankin vanhempien luona, ja odoteltiin huomataanko sormukset sanomatta. Huomattiinhan ne :) syötiin vähän paremmin ja vietettiin mukavat päivät. Kavereillekaan emme pitäneet juhlia, ajateltiin keskittyä häiden juhlimiseen sitten myöhemmin :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollut myöskään kihlajaisia. Laitettiin tekstiviesti minun vanhemmille ja miehen isälle kerroin kun kävin poitsun kanssa kylässä ja ukko oli lomalla toisen veljensä kanssa. Vaikka minun vanhemmat asuvat lähempänä ja miehen suku ~400km päässä, teimme näin päin :girl_haha:

Mutta toinen lankoni ja nykyinen vaimo, pitivät viime vuonna isot kihlajaiset. Halusivat isot kihlajuhlat ja pienet häät. No häät olikin pienet ja pitivät ristiäisten yhteydessä ja vielä kertomatta kenellekkään siitä etukäteen

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kun menimme kihloihin, emme kertoneet vielä kenellekkään, sillä mieheni halusi kertoa ensimmäiseksi minun vanhemmilleni. Oli kyllä ihana olla kivenlahti rockissa kun vaan hymyilytti kokoajan ja oli niin onnellinen. Vanhemmille kertomisen jälkeen vaihdoin vain facebook statukseni kihlautuneeksi ja tieto levisikin sitä kautta :D Kavereille pidettiin tupari/kihlajaiset pienimuotoisesti, asuntokin on pieni :P Leivoin yhtä sun toista ja kohotettiin maljat.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mun kotiseudulla/suvulla/lähipiirillä kihlajaiset on melkeempä häät minikoossa :girl_haha: mies tosin oli yllättyny kihlajaisista ja niiden järjestämisestä molempien suvuille & kavereille, koska eri puolelta Suomea olemme kotoisin.

Kihlauksen jälkeen tietty kilisteltiin ja juhlittiin ensin vaan kaksin. Myöhemmin järjestettiin sitten juhlat kavereille ja molempien suvuille samaan aikaan, sehän on hyvä mahdollisuus tutustuttaa sukuja toisiinsa jo ennen häitä, onhan sitten tuttuja (ainakin osa) keskenään kun on SEN suuremman juhlan aika :)

"Kihlajaismatkalle" lähdettiin myös Thaimaaseen, tosin matka oltiin varattu jo kauan ennen kihlausta eli siitä sitten vain tuli SE matka. Matkalla naureskeltiinkin, että kolmen viikon kihlajaismatkan jälkeen täytyy kyllä kehitellä sitten ihan oikea honeyMOON :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Me pidetään kihlajaiset vajaa kuukausi kihlautumisen jälkeen. Rakastan juhlien suunnittelua ja aina, jos on syytä juhlaan, on se mun mielestä juhlimisen arvoista :D Sukulaisille kakkukahvit ja sitten illemmalla kaverit liittyvät seuraan bilettämään. Tarjolla kakkua, piirakkaa, pientä purtavaa, kahvit ja teet sekä drinksuja. Kivaa, tällaiset juhlat saa kuitenkin toivottavasti järjestää vain kerran elämässä!

Link to comment
Share on other sites

Koska ollaan kumpainenkin toisella kierroksella (kihlojen suhteen, naimisissa ei kumpikaan ole ollut), niin päätimme, ettemme pidä mitään juhlia kihlauksen vuoksi, häät on kuitenkin sitten "suureellisempi" juttu. Silti onnittelupuheluiden ja -tekstiviestien lisäksi olemme saaneet paljon kihlalahjoja minun sukuni puolelta ja kun vanhempani tulivat jouluksi meille (250km takaa), niin heillä oli kuohuviinipullo ja äiti lausui itse tehdyn runon. :):-X Sulkin puolelta ollaa vastaanotettu vain jokunen onnittelu.

Link to comment
Share on other sites

Ei pitänyt järjestää mitään kihlajaisia vaan mennä matalalla profiililla. Vanhempieni pyynnöstä olen sitten järjestämässä omalle perheelle kakkukahvit (ilmeisesti äitini haluaa ostaa meille kihlajaislahjan) ja tarkoituksena myös viedä kakku miehen vanhemmille kun heidät tapaamme (välimatkaa 600km).

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei kihlautumisesta pidetty sen kummempaa haloota...

Ensimmäisenä itse ilmoitin parhaalle ystävälleni asiasta, josta hän oli aikaisemmin jo muutamiin otteisiin udellutkin.

Tämän jälkeen ilmoittelin lähimmille ihmisille (toisin sanoen vanhemmille), ja samalla vaihtui facebookissa siviilisääty,

jonka myötä se tieto levisikin sitten kuin kulovalkea.

Paremman puoliskon vaari osti meille kukan jne. muuta tarpeellista ja siihen samaan keiteltiin sitten kihlajaiskahvit,

mutta siihen se sitten pääasiallisesti jäikin.

Häätkään näillä näkymin ei tule olemaan mikään suuri tapahtuma, pienimuotoinen on itsestäni kivempaa! :)

Link to comment
Share on other sites

Sulhaseni kosi minua romanttisesti kutsumalla ulos syömään ja pyysi pukeutumaan hienosti, polvistua apertiivien tultua romanttisessa ravintolassa. Yhdessä mentiin sormusostoksille ja kun saatiin sormukset pidettiin "kihlajaiset" kahdestaan. Tehtiin olohuoneestani romanttinen keidas, juotiin samppanjaa ja syötiin kynttilän valossa, romanttisen musiikin soidessa, viinirypäleitä, mansikoita ja ben & jerry's jäätelöä ja tietysti rakasteltiin pitkään ;-) kihlauksesta ilmoitettiin sukulaisille ja ystäville mutta ei juhlittu heidän kanssaan. Onnittelukortteja ja yksi lahjakin saatiin siitä huolimatta.

Link to comment
Share on other sites

Me pidimme kihlajaiskahvit vanhempieni kotona kaksi viikkoa kosinnasta.. se sopi kakkien aikatauluihin passelisti. Äitini halusi ne järjestää, joten soimme sen hänelle.. toki olimme itsekkin mielissämme kihlajais-ajatuksesta. Kihlajaisissa meillä oli vieraina vain omat vanhempamme ja sisaruksemme. Tarkoituksena oli tavata toisiamme pitkästä aikaa ja tutustua toisen suvun jäseniin :girl_smile: Kavereille pidämme kihlajaiset nyt noin kuukausi kihlautumisestamme, samaan aikaan mieheni synttäreiden yhteydessä.. ihanaa kun kaikki ovat niin innolla tulossa meitä juhlistamaan.

Itse kihlauksesta ilmoitimme jo saman päivän iltana puhelimitse lähimmille ystäville ja sukulaisille. Kosinta hetkellä olimme siis kotona kahden vain, laitoimme sen jälkeen yhdessä ruokaa ja joimme shampanjaa. Kihlajaismatkasta en ollut kuullutkaan ennen kuin täältä siitä luin.. katsotaan jos kesällä lähdetään reissuuun tai nyt talvilomien aikaan lappiin olkoon se sitten vaikka sellainen kihlajaismatka :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli aika nuivat kihlajaiset. Siippa ei halunnu sinne muutako mein perheet. Ja, kun ne oli meillä ja paikalla oli koko mun 6-henkinen perhe, ja siipalta tuli paikalle vain äiti, niin jotenkin ne kuivu kokoon entisestään. Tosin eipä mulla mitään ihmeempiä odotuksia ollut, mutta ehkä kihlautumista kolmen vuoden jälkeen olisi voinut muutenkin juhlistaa. :girl_prepare_fish:

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli aika nuivat kihlajaiset. Siippa ei halunnu sinne muutako mein perheet. Ja, kun ne oli meillä ja paikalla oli koko mun 6-henkinen perhe, ja siipalta tuli paikalle vain äiti, niin jotenkin ne kuivu kokoon entisestään. Tosin eipä mulla mitään ihmeempiä odotuksia ollut, mutta ehkä kihlautumista kolmen vuoden jälkeen olisi voinut muutenkin juhlistaa. :girl_prepare_fish:

He, he.. meidän häät tulee olemaan tollaset niinku teillä oli nuo kihlajaiset. :girl_cray: Paikkana on sentään ravintola. Niimpä ei järjestetty mitään kihlajaisia, kun on sama juhlia suoraan sitten sitä naimisiin menoa. Kihlojen ja häiden välillä on aikaa noin 3 kuukautta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...