Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka suuri osa kutsutuista tuli?


Xena

Recommended Posts

Listailen tässä pikku hiljaa kutsuttavia ja pienistä häistä (n. 40 henkeä) kun on kysymys, niin mielessä välkkyy kaksi kauhukuvaa, varsinkin kun meillä tulee olemaan todella lyhyt varoitusaika, koska kutsut juhliin lähtevät vasta salavihkimisen jälkeen, eli vain kaksi viikkoa ennen varsinaisia bileitä.

Nämä pelkäämäni vaihtoehdot ovat ne, että juhliin tulee vain kourallinen ihmisiä tai sitten joka ikinen kutsuttu päättää saapua paikalle. Ollaan laskeskeltu musta tuntuu -ajatuksella, että jos kutsuu 50, niin paikalle saapuu 40, mutta tämä ei oikein perustu mihinkään. Kustannuksia ollaan laskeskeltu sillä ajatuksella, että kaikki kutsutut eivät paikalle pääse.  

Kysymys siis kuuluukin, että kuinka suuri osa teidän kutsutuistanne ilmoitti, että eivät pääse paikalle?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 142
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • 2 weeks later...

Meillä kutsuttiin reilut 50 henkilöä ja 3 jäi tulematta ja 2 tiedettiin jo etukäteen, että eivät tule, mutta se oli kai kohteliaisuussyistä se kutsu. Ja kutsut lähetettiin kuukautta ennen pippaloita, tosin moni oli etukäteen tiennyt asiasta ja varautunut.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...
 • 3 months later...
Guest Anna-Elina

En oikein ymmärrä sitä logiikkaa, että kutsutaan tietty määrä vieraita mutta lasketaan kustannukset sillä oletuksella, etteivät kaikki pääse ja jopa oikein toivotaan, että niin ja niin moni jättää tulematta. Eikö olisi paljon yksinkertaisempaa laittaa kutsu niille, joiden oikeasti tahtoisi olevan paikalla? Tottakai tämä joukko saattaa paisua niin, ettei ole varaa kutsua kaikkia, mutta eikö oman mielenrauhan takia olisi helpompaa tehdä karsinta kutsulistaa tehdessä eikä odottaa ja stressata, että se tapahtuu itsestään?

Link to comment
Share on other sites

Guest flower07
En oikein ymmärrä sitä logiikkaa, että kutsutaan tietty määrä vieraita mutta lasketaan kustannukset sillä oletuksella, etteivät kaikki pääse ja jopa oikein toivotaan, että niin ja niin moni jättää tulematta. Eikö olisi paljon yksinkertaisempaa laittaa kutsu niille, joiden oikeasti tahtoisi olevan paikalla?

Meillä ei kyllä tullut mieleenkään kutsua enempää vieraita sen vuoksi, että osa ei pääsisi kuitenkaan tulemaan. Kutsuimme ainoastaan ne, joiden oikeasti toivoimme olevan paikalla. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, miten yleistä tuollainen on, että lasketaan kutsuasioissakin sen varaan, etteivät kaikki kuitenkaan tule.  

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 2 months later...

Meillä kutsuttuja oli 99 (sis. 2 lasta+meidät) + pappi, ja olimme esittäneet toiveen, että vieraat jättävät mahdollisuuksien mukaan lapset hoitoon. Lapsia kutsuituilla olisi ollut tuohon päälle vielä n. 30-40.. Lopullinen nuppiluku oli 87 + kaksi vastasynytynyttä ja kolme lasta + valokuvaaja, joka myös ruokaili juhlassa. Pois jäi yksi ulkomailla asuva ystäväpariskunta, huonossa kunnossa oleva kummitätini, kahden ystävän miehet (jotka eivät olisi tunteneet juhlasta ketään muuta) sekä viime hetkellä kaksi sukulaista lapsen sairastumisen takia. Aika lailla siis sen 10% luokkaa. Sikäli olin hämmästynyt, että näin pahimpaan flunssa-aikaan tuli onneksi noinkin vähän viimehetken peruutuksia.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 5 weeks later...
 • 2 months later...

Kutsuttiin n. 50, joista 36 ilmoitti tulevansa. Juhlassa selvisi, että 3 oli jättänyt tulematta (2 sairastunutta ja 1 "en mä lähdekään").

Kyllä mä toivoin, että muutamat, joille silkasta kohteliaisuudesta kutsun pistin, jäisivät tulematta. No, tulivat kuitenkin ja osasivat melkein jopa käyttäytyäkin. :P

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 months later...

Meilläkin kutsuttuja oli n. 80, joista sitten ilmoittautui tulevansa n. 55. Edellisenä päivänä näistä n. 10 ilmoittikin, ettei pääse, joten lopullinen vierasmäärä oli n. 45.

Käääks, aika kova kato kävi :o

Edited by MiaMaria
Link to comment
Share on other sites

Muistaakseni 157 kutsuttiin, 150 ilmoitti tulevansa. Loppujen lopuksi paikalle tuli kuitenkin vain 137 ihmistä. Muutama sairastapaus oli joukossa, mutta hiukan sapetti kun noin moni ilmoitti tulevansa ja jäikin sitten mitään sanomatta pois - jouduimme tietty maksamaan heistäkin muutaman sata euroa turhaan :rolleyes::angry: . Näistä tyypeistä vielä osa oli sellaisia tapauksia, jotka olivat ilmoittaneet itsensä lisäksi avecin, mutta tulivatkin sitten juhlaan yksin :rolleyes: .

Link to comment
Share on other sites

75 kutsuttiin, muistaakseni 62 tuli paikalle. Vähän nyppi, kun peruutuksia tuli viime tipassa ja joidenkin perään jouduttiin soittelemaan,kun eivät ilmoittaneet mitään suuntaan tai toiseen.

Tietää ainakin nyt, kuinka itse käyttäytyä hääkutsun saatuaan: paikalle vaikka pää kainalossa, jos on ilmoittautunut! :P

Link to comment
Share on other sites

Guest Sisseli

166 kutsuttiin, 146 ilmoitti tulevansa, 140 tuli paikalle. Tulematta jääneiden joukossa kaksi sairaustapausta, muut eivät vain vaivautuneet paikalle. 25 euroa x 4 turhaa = 100 euroa meni hukkaan. Rahaa se on sekin - 600 mummon markkaa. Ja kun pitopalvelulle olis riittänyt vajaa viikko ennen häitä antaa lopullinen vierasmäärä, niin varmaan nuo tulematta jääneet olisivat jo silloin tienneet etteivät tule, olisivat voineet olla kohteliaita ja ilmoittaa! - No me ehkä kuitenkin selvittiin aika pienellä hukkarahalla?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
 • Create New...