Guest _Lisa_

rouville: mitä tekisitte toisin?

280 posts in this topic

jos saisitte aloittaa häiden suunnittelun alusta, mitä tekistte eri tavalla?

tai oliko hääpäivänne joku asia, jonka muuttaisit, jos kaikki tpahtuisi alusta asti uudelleen?

mä tekisin sen minkä ainakin mutter aavistaakin, miettisin toiseen kertaan kaasovalintaani..  

Edit. Muokkasin otsikkoa. pampam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon tainnut vastatakin johonkin täntyyppiseen kysymykseen tuolla hää-puolella, mutta anyway.

Isoin juttu olis kyllä että olisin ottanut eri pitopalvelun ja pöytääntarjoillun 3:n ruokalajin syömiset noutopöydän sijasta.

Muuten oon kyllä edelleen aika lailla tyytyväinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Pitäisin eri paikkakunnalla

2. Säästäisin pidempään

3. Kutsuisin enemmän vieraita.

Mutta toisaalta häämme oli aivan ihanat ja meni ilman kommelluksia, joten mitä sitä turhaa uudestaan koettelemaan onnea  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos olisin saanut vaihtaa sateisen sään aurinkoiseen kesäpäivään. Olisin hoitanut koristeiden ja ohjelmalehtisten teon ym.  hoidetuksi hyvissä ajoin eikä edellisenä yönä. Olisin nukkunut kunnon yöunet. Varmistanut kirkossa, että meille olisi alttarilla virsikirjat virren laulamista varten. Olisin vaatinut papilta VIHKIHARJOITUSTA, jota pappi ei suostunut tekemään. Seurauksena oliettä saavuin isäni väärällä puolella alttarille ja sulho ei osanu toimia oikein huntuni kanssa ja ei tienny milloin suudella morsianta. Olisin hankkinut stressaavalle sulholle jotain rauhottavaa lääkäristä ennen häitä.... Kyllähän näitä on, mutta nyt sitä ollaan Avioliiton satamassa

Share this post


Link to post
Share on other sites

olisin kiristänyt miehen ystäviä osallistumaan häätalkoisiin myös - nyt jokainen äijä loisti poissaolollaan ja naiset raatoivat ja roudasivat pihatalkoista keittiökeijuiluun

muuten en muuttaisi mitään

(toisella kerralla naimiessa osasi oikeasti tietää vähän enemmän, mitä haluaa oikeasti)

en haluaisi kuitenkaan mennä uudestaan naimisiin kaiken sen kiire-hässäkän jälkeen, joka alkaa onneksi unohtua nyt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tavoitteeni aikaisin suunnittelun aloittamalla oli, että hääpäivänä tuntuisi, etten muuttaisi mitään. Ja onnistuin, sillä en edelleenkään keksi (vaikka tässä 10 minuuttia istuin pohtimassa) mitään mitä muuttaisin...

Hääjärjestelyiden aikana tuntui monesti, että olisi pitänyt ottaa vähemmän stressiä ja pysyä pois tältä palstalta josta keksi aina uuden ressaamisen aiheen, mutta jälkeenpäin tuntuu että juuri sen takia kaikki menikin niin hyvin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häät on vielä niin lähellä menneisyydessä, että tuntuu siltä, etten olisi tehnyt mitään tpisin. Mutta ehkä olisin sen tehnyt, että olisin millä rahalla tahansa hommannut toisen kaasoni Belgiasta juhliin hinnalla millä hyvänsä.  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainut mikä harmittaa on se että unohdimme ottaa osan suunnitelluista kuvista. Onhan meista todella paljon kuvia ja vieraista erikseen ja onneksi muutama yhteiskuva jossa on kaikki jotka olivat paikalla.  :)

Oli tarkoitus että jossain vaiheessa otettaisiin kuvia jossa hääpari olisi vanhempien ja isovanhempien kanssa, sisarusten kanssa, kummivanhempien kanssa jne. On siis paljon kauniita kuvia mutta tällaisia virallisia unohtui ottaa siinä hässäkässä. Kuvaaja oli kyllä muuten ihan loistava.

Muuten oli loistava päivä  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, olisin ottanut enemmän valokuvia (minulla mm. tavallinen kamera mukana ja kolme filmirullaa, enkä älynnyt käyttää niitä missään välissä), laskisin boolin tarpeen paremmin, en olisi hankkinut niin järjettömiä ruokamääriä ja ennen kaikkea olisin hankkinut portsarin

Meidän vieraisiin kun tuli paitsi kuokkavieraita, myös tappelu

Niin joo ja olisin ottanut patjan mukaan

Mutta äh. Hyvät muistot on joka tapauksessa suurimmalta osalta, eikä niitä mitkään pikku erheet vie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pyytäisin valokuvaajaa ottamaan myös vieraista kuvia, tai siis enemmän vieraista kuvia. Tuntuu siltä, että nyt meillä on iso pino meistä kahdesta kuvia, mutta liian vähän vieraista. Onneksi todella monella vieraalla oli ollut digikamera mukana ja olemmekin saaneet paljon paikattua.

Muuta en varmaankaan muuttaisi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Ainut mikä harmittaa on se että unohdimme ottaa osan suunnitelluista kuvista. "

Sama täällä...  :( Ja harmittaa ihan vietävästi! Ei sitten tullut yhtään sellaista kuvaa, joissa olisi ollut me ja vanhempani, me ja sulhon vanhemmat, me ja sisarukset.... esim. vanhempien yhteiskuva olisi ollut aivan ihana muisto! No, ei kai sitä kerennyt miettimään sinä päivänä niin paljon... myöhemmin vaan harmittaa.

Ja jos jotain muuta voisin muuttaa... kutsuisin ala-asteaikaisen parhaan kaverini mukaan! Löysimme toisemme uudelleen vasta hieman ennen häitä, joten kutsut oli jo lähetetty ja olisi ollut kai aika noloa pyytää jälkikäteen mukaan  ???

Ja lisäksi vielä (juuri avioitunut, hyvässä muistissa  ;D ) : laihdutin huomattavan määrän kiloja edellisenä vuonna juuri häitäni silmällä pitäen. Ja lihoin sitten 15 kiloa takaisin ennen häitä  :o Loistavaa....

Muuten kyllä häät olivat ihan onnistuneet, en ainakaan sulhasta vaihtaisi pois (vielä...  ;D )!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaatisin tiukemmin sulhaselta lupaa laittaa kutsuun "Ei lahjoja, kiitos" -teksti (jotenkin nätisti vaikka runomuodossa).

Saatiin kivoja lahjoja ja antajatkin antoivat varmaan iloisella mielellä, mutta silti mulla edelleen tökkii toi häiden lahjakulttuuri ja harmittaa että en jaksanut sen enempää keskustella asiasta sulhon kanssa vaan annoin heti periksi kun hän kielsi ton tekstin.

Olisivat olleet enemmän oloiseni häät ilman lahjoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hääpäivämme oli oikein mukava ja onnistunut. Ikimuistoinen, ja monta herkkää hetkeä sisältävä, jota en vaihtaisi pois, en todellakaan. Se kannatti sellaisenaan kokea, kerran elämässään, ja olen siitä hyvin onnellinen. Kirkkohäät ja vieraita n. 70.

Mutta, nyt tällä kokemuksella ja tietämyksellä, en jaksaisi sitä ruljanssia uudestaan. Tuntuu ihan uskomattomalta, että yhtä ainoaa päivää varten nähdään niin hirvittävästi vaivaa, ja siihen yhteen päivään ladataan suunnaton määrä odotuksia. Stressataan ihan turhistakin asioista (minä ainakin tein niin). Tuntui välillä ennen häitä, että päässä pyöri vain yksi asia:HÄÄT! Yötä päivää ne pyöri mielessä.

Kuten sanottu, en vaihtaisi hääpäivääni pois, mutta uudestaan en tuossa mittakaavassa sitä kuitenkaan tekisi.

Jos nyt alkaisin alusta, häät olisivat todella pienimuotoiset; vihkiminen pikkukappelissa vain aivan lähimpien läsnäollessa. Ja sen jälkeen porukalla syömään. Ja siinä se!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisin suunnitellut hieman paremmin ja käynyt läpi suunnitelmat perusteellisemmin kaikkien kanssa. Olisin myös järjestänyt enemmän ohjelmaa ja järjetänyt tutustumiskierroksen, jossa sukulaiset ja ystävät olisivat tutustuneet toisiinsa. Olisin myös ottanut rennommin koko päivän enkä murehtinut jokaisesta pienestä asiasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaaso, asia numero yksi!! Olisi pitänyt alun alkaen valita toinen...vaan mistäpä sen oisin tiennyt...

Samaten vieraslistaa olisi voinut miettiä hiukka toisin...

Häitä edeltävän päivän pistäisin ehdottomasti rankalla kädellä uuteen uskoon!!!!!

Siinä nyt ekana mieleen tulevat asiat. Meillä oli kyllä ihanat häät, mutta pieniä miinus juttuja jäi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikki on kiinni kaikesta. Jos menisin uudelleen naimisiin ja olisi enemmän rahaa käytettävissä, varaisin toisen ravintolan (tilavamman ja paremmat sapuskat) ja pitäisin suuremmat häät, niin että kaikki sukulaiset voisi kutsua (varmaan aika epätavallinen haave näin jälkikäteen, luulen ma, mutta mua jäi oikeesti harmittamaan, ettei serkut mahtuneet mukaan).

Lisäksi tilaisin ammattilaiskuvaajan ja laittaisin hunnun. Muistaisin puuteroida nenääni illan aikana. Lähtisin aikaisemmin pois pileistä. Ottaisin sellaisen bändin, joka soittaisi nuorekkaampaa musiikkia.

Miestä en kuitenkaan vaihtaisi  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisin hankkinut kahviservetit... Olimme kokonaan unohtaneet, että sellaiset tarvitaan, mutta emmepä antaneet sen häiritä. Tätini haki läheisestä kaupasta sitten siistejä valkoisia kahviservettejä ja meillä oli hauskaa kun olimme jo arponeet edellisinä päivinä, että mitä mahdamme unohtaa. Vieraat eivät varmaan huomanneet koko episodia... koko juttusta jäi hauska muisto.

iiris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen häitä olimme molemmat vastaan videokuvausta, mutta nyt....  jälkikäteen ajateltuna kirkossa olisi ehkä voinut olla videokuvaus. Sais ehkä paremman kokonaiskuvan tapahtumasta, vaikka muistankin 99%:sti kaiken hääjuhlasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainut OIKEA asia, minkä tekisin toisin olisi nimenomaan valokuvaus, sillä nyt virallinen potretti lähinnä ottaa kuuppaan aina kun sen näkee (narsisti mikä narsisti, tiedetään...) ja käyttäisin jotakuta tuttua, hyvää kuvaajaa.

Toisaalta, onneksi pariskuntakuvia voi ottaa ilman häitäkin eli mitään ei oikeastaan ole menetetty. Kiitoskortti-asiat ja muun jälkihoidon hoitaisin paremmin eli hoitaisin, nyt tuli kiiteltyä kaikkia vain sanallisesti - onneksi kuitenkin paljon.

Oon myös täällä hengaillessa miettinyt, että toisenlainen pukukin olis ollut jees, samoin kuin juhlapaikka jne... kuitenkin se hetki oli se hetki ja tärkeintä onkin, että häiden jälkeinen elämä skulaa hyvin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaihtasin kiireen haapaivana.

Menisin kampaajalle noin tunnin aikaisemmin jotta meidan ei tarvitsissi ajaa haapaikalle n 140km/h tunti ja ehtisin edes vilkaisemaan itseani peilista ennen kuin minun tarvitsi lahtea isukin kanssa veneella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näyttää siltä, että kuvaus (niin valo- kuin video) on aiheuttanut paljon "harmistusta" monille. Kannattaa kyllä todella satsata ammattilaisiin, vaikka maksavatkin paljon. Meillä oli palkattu valokuvaaja (ammattilainen) koko päivän mukana sekä paikallisesta videokerhosta kaksi videokuvaajaa. Valokuvaaja teki meille päivästä kaksi suurta albumia, joissa on kuvia päivästä sekä "rekvisiittaa", esim. häälehden juttuja, paikkakortteja, jne. Videokuvaajilta ollaan toistaiseksi saatu yksi editoimaton 3 tunnin nauha, editoitu versio tulee myöhemmin. Valokuvaajalla oli myös lista eri ihmisistä, joiden kanssa halusimme kuvan ja kaikki vieraat kuvattiin perheittäin vieraskirjaa varten. Lisäksi otimme ryhmäkuvan koko hääväen kanssa sekä kaveriporukalla, ovat tosi ihania muistoja!

Tulihan sepustus, mutta pointtina oli vain ilmaista, kuinka tärkeä asia kuvaaminen on. Ei siis välttämättä kannata säästää siinä kohtaa. Vaikka videokuvaajiakin oli kaksi, ei kukaan tuntunut jännittävän, yhtään negatiivista kommenttia en ole vierailtammekaan kuullut!

Itse en tässä vaiheessa osaa sanoa mitään, mitä olisin häissämme tehnyt toisin, meidän mielestämme kaikki oli niin täydellistä!  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikin puolin häät suju ihan hyvin kun alkuhäslingistä päästiin. Juhlapaikan kanssa sopisin kirjallisesti _aivan _kaikesta, mm.kellonajat yms. Koristelujoukkojen kanssa olis pitänyt pitää yhteinen tapaaminen ennen häitä.

Häät on videolla ja se oli ihan hyvä juttu, vaikka ensin ajatus hylättiin. Kiitos siis vieraille, jotka eivät pääseet paikalle.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä ketju on minua vaivannut heti häistä lähtien...

Vaikka kaikki lupasivat olla apuna varsinaisena hääpäivänä, jonnekin se porukka oli kadonnut tai parasta: meistä jomman kumman piti olla vastassa ihmisiä junalta tmv.

Toisaalta suunnittelemallakaan ei saanut hommaa kokonaan toimimaan. Olimme teroittaneet sata kertaa vanhemmillemme, että menette ja otatte vieraat vastaan, me tulemme viimeisenä. Mutta ei: me nyt aateltiin odottaa teitä (ensin pihalla, sitten eteisessä)

Liekö syynä, että olimme suunnitelleet melkein kaiken kahdestaan, mutta aikataulu pikkuisen mätti. Eli ruokailua odotellessa olisi pitänyt tajuta vetää jotakin ohjelmaa, vaikka se esittelykierros. Nyt se jäi vasta myöhemmäksi.

Sitä ajatteli, että kännykkähän on mukana ja voi soitella, mutta harmittavan usein se oli jossain muualla kuin siellä miessä piti.  Ehkä olisi pitänyt raahata isoa kassia mukana koko päivä. Tai olla kaiken kattava kaaso mukana.

Valokuvauksesta: myös perhekuvat olisi pitänyt tajuta ottaa päivällä, ei illalla. Ja ehkä yleinen ryhmäkuva olisi ollut kiva.

Mutta ei, en räjähtänyt tai saanut kohtausta kaikkien edessä, omalla painollaan homma meni. Voi olla, että minun huomaamat seikat eivät haitanneet vieraita sitten pätkän vertaa.

Itsellä on sellainen valju fiilis. Eli ehkä morsiamen pää olisi pitänyt vaihtaa  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikki meni todella hyvin, eikä yksikään pahimmista peloistani toteutunut. Jos jotain pitäisi tehdä toisin, niin

varaisin vähemmän syötävää, sillä sitä jäi aika paljon yli.

ostaisin puoli numeroa pienemmän sormuksen. (ei se putoamaan pääse, mutta pyörii sormessa)

kävelisin hitaammin alttarille. (näyttää kamalalta videolla, kun mennään isän kanssa melkein juoksujalkaa)

Ihan pikkujuttuja siis. Ainoa mikä todella harmittaa on tuo sormus. Pitää varmaan viedä pienennettäväksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuten moni muukin on maininnut; valokuvaus. Nyt ottaisin vaikka sitten kalliin, mutta superhyvän kuvaajan koko päiväksi, silloin häitä järjestäessä en edes tajunnut, miten joku tuollainen asia muka voi olla niiiiiin tärkeä. Ja itse vielä olen aina harrastanut valokuvausta. Harmittaa (kun sitä ajattelee, suuressa mittakaavassa tuskin "muutamien" valokuvien puuttuminen häiritsee)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now