Juhlapaikan ja vihkipaikan etäisyys toisistaan


Meirami

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Meillä on kirkolta juhlapaikalle alle kilometri, joten kävellä jaksaa varmasti. Toki jos on kaatosade niin silloin voi tulla taksien tilausta, mutta toivotaan että olisi kaunis päivä :) Lyhyt välimatka oli yksi kriteereistä, kirkolle kun on suht vaikea saada parkkeerausta ja toki kätevää kun ei tarvitse erillistä kuljetusta järjestää.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Kirkolta juhlapaikalle on hieman alle 2 kilsaa ja sinne on todella helppo mennä, kirkolta yksi kortteli alas ja oikealle, suoraan kunnes juhlapaikka on oikealla. Ja juhlapaikalta vasemmalle ja suoraan  niin pääsee kasitielle. Kirkolle tilataan tilataksi tai pari joten ihan jokainen ei omaa autoa edes tarvitse. Suurin osa vieraista asuu samassa kaupungissa joten he pääsevät vaikka kävelten koteihinsa juhlien lopuksi. 

Ensin meinasin etten laita kutsun mukana mitään lappusta mutta nyt kun ollaan suunniteltu tuo kuljetus kirkolta juhlapaikalle, ainakin osalle ja kun pitempimatkalaisille pystytään järjestämään vielä yöpaikka niin kaipa se on hyvä vieraille kertoa..

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 10 months later...
  • 3 months later...

Meidän häissä välimatka tulee olemaan n. 35 kilometriä, autolla sen ajaa puolessa tunnissa. Mietin juhlapaikan valinnassa sitä, tuleeko välimatkaa liikaa, mutta emme löytäneet sopivaa juhlapaikkaa lähempää :D Sukulaiset ja kaverit tulee muutenkin autoilla, joten eiköhän se heille sovi. Aion puhua mahdollisimman paljon etukäteen siitä, että kirkon ja juhlapaikan välillä on automatka tiedossa, ettei sitten tule kenellekään yllätyksenä vasta hääkutsusta.

Link to comment
Share on other sites

Keskustelu ei ole kovin vilkasta, mut vastaan ainakin omasta puolestani Nanshelle :) Mä en edes ollut ajatellut, että vieraiden saapuminen autolla vaikuttaisi juomatarjoiluun mitenkään. Vieraat saapuu joka tapauksessa osin pitkän matkan päästä, joten autollisia vieraita on sen verran, ettei mitään yhteiskuljetusta ole mielekästä järjestää. Meille ei luultavasti tulisi muutenkaan runsasta alkoholitarjoilua, koska a ) mä olen absolutisti ja b ) miehen kulttuuriin (hän on intialainen) ei edes yleensä kuulu alkoholin kittaaminen häissä. Meillä on ehkä vain alkumaljat ja sit boolia, that's it. Pyritään pitämään hauskaa  selvin päin :D 

Mun mielestä alkoholia voi tarjoilla ihan "normaalisti", saapuivat vieraat miten tahansa. On vieraiden omalla vastuulla, että ne, jotka ovat auton ratissa, eivät nauti liikaa juomista, oli tarjolla sitten kuinka paljon viinejä ja viinoja tahansa. Jos haluaa pitää tarjolla paljon juomia, ei ole mitään mieltä karsia sen määrää sen vuoksi, että jotkut henkilöt eivät voi juoda. Pitkä selitys lyhyeen kysymykseen, mutta toivottavasti pointtini tuli ilmi ;) 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meillä mahd. vihkipaikan ja julhatilan välillä on 2km matkaa kävellen, aivan kaupungin keskustassa. Kysymys vaan kuuluu: onko 2km vielä riittävän lyhyt matka kävellä jotenkin kulkueessa? Loppukeväällä? Jos sää on huono, vihkiminenkin pidetään juhlapaikalla, joten sään ei ainakaan pitäisi kävelyä haitata. Ulkopaikkakuntalaiset opiskelukaverit saapuvat varmasti junalla, joten heillä ei ainakaan autoja olis mitenkään käytettävissä. Itse ajattelimme hurauttaa juhlapaikalle polkupyörillä (kaikista nopein vaihtoehto), mutta onko ookoo laittaa vaikka kaaso tai bestman johdattamaan kaverikulkue vihkipaikalta juhlatilaan tuon 2km?

Muokattu: , käyttäjä: heipähei
kirjoitusvirhe
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meillä tulee olemaan etäisyys n. 8km Helsingissä. Voisiko olettaa, että vieraat itse tulisivat julkisilla/takseilla/omilla autoilla/kimppakyydeillä vai pitäisikö meidän tilailla etukäteen jotain tilatakseja? :huh:Emme olleet ajatelleet budjetoida tähän mitään, mutta pitäisiköhän sittenkin...

Link to comment
Share on other sites

@Magneetti, ehkä ilmoittaumisten yhteydessä voisi tiedustella kyydin tarvetta? Yleensä kait oletetaan, että vieraat kulkevat omin avuin ja olen itseki ollut häissä, joissa etäisyys oli kymmeniä kilometrejä eikä kukaan kysellyt, tarvitsenko kyytiä. Onneksi kirkko oli kotipaikkakunnallani, niin sain järjestettyä kyydin vanhemmilta. Autottomana arvostaisin kyllä kovasti, jos hääpari varaisi taksin lyhyemmälle matkalle, vaikka maksaisinkin sen itse, tai järjestelisi kimppakyytejä (kaikilla ei välttämättä ole kontakteja muihin vieraisiin). Ymmärrän kuitenkin, että tämä aiheuttaa lisävaivaa, eikä juhlan järjestäjä pysty siihen välttämättä käyttämään aikaa. Toisaalta juhlan järjestäjän kannattaa tiedostaa, että joku voi sitten joutua jäämään juhlista pois, jos kyytiä ei löydy.

Toki Helsingissä julkiset kulkevat sen verran hyvin, että niilläkin lienee mahdollista siirtyä. Tuossa mainitsemassani esimerkissä julkisilla juhlapaikalle yrittäminen olisi vienyt luultavasti yli 2 tuntia odotuksineen ja bussin vaihtoineen, jos nyt mikään bussi olisi juhlapaikan lähelle edes kulkenut.

Muokattu: , käyttäjä: Vaniella
Link to comment
Share on other sites

Kiitos paljon pohdinta-avusta @Vaniella ! Missään nimessä emme toivo, että kukaan sen takia osallistumistaan peruisi, joten ehkä ihan vaivan arvoista sitten selvitellä kimppakyytejä ja miettiä taksimahdollisuuttakin. Itsekin olen aina häissä vieraana ollessa omin avuin hoitanut siirtymät, mutta meidän häihimme tulee paljon vieraita (myös autottomia) Helsingin ulkopuolelta, joten on varmasti kohteliasta heitä huomioida järjestelyissä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...