Jump to content
Naimisiin.info

Häistä kertominen työpaikalla


Recommended Posts

Miten olette kertoneet häistänne työpaikoillanne? Itse aloitin vasta vähän aikaa sitten uudessa työpaikassa, enkä oikein tiedä miten kertoisin avio-aikeistani... Tuntuu hölmöltä vaan möläyttää kahvitunnilla, että hei, menenpä muuten naimisiin ensi kesänä!

Vai kertoisiko sittenkin vasta häitten jälkeen, että olen muuten nykyään sukunimeltäni Rouva Se-ja-se... ???

Link to comment
Share on other sites

mä oon rupatellut häistä niitänäitä työpaikalla. :) ihan vaan jotain ekaks suunitelmista kerroin tai jotain mitä olin tehny, se siis liitty jotenkin häihin ja oli kerrottava juttu ja samssa tuli sitten kerrottua että joo häät meillä on. :) en ole kyllä sieltä ketään kutsumassa, eikä meille sieltä lahoja ostella. :) siis en odota mitään. oon kuitenkin siellä töissä yhteensä n. 8kk, kun oon päiväkodissa sijaisena ja sopimus loppuu toukokuun loppuun. olis ollu varmaa mahikset (jonkinnäköset) jatkaa syksyllä, mutta kun muutetaan pois. :P

Link to comment
Share on other sites

No itse asiassa kahvitunnilla luin tarjousta yhdestä

hääpaikasta ja ohi käveli yksi työkaverini ja se näki

mitä lappua luin ja samantien huudahti erittäin

kovaäänisesti, että "hei, meettekö te naimisiin?"

Ja samassa kaikki kuulivat siitä, joten hän hoiti

kertomisen! :D

Link to comment
Share on other sites

Tätä mä en ookkaan vielä miettinyt :) Varmaan siinä vaiheessa kerron, kun pomo alkaa kyselemään kesälomia. Meillä ei kyllä häät ole kesällä, vaan ensi talvena, mutta kahden viikon häämatkaa varten pitää kysyä pomolta, joudunko siirtämään yhden viikon kesälomastani sinne + siihen talvilomani, vai hoituuko talviloma + viikko vapaata muuten vaan. Ja kaipa mä sitten lähempänä tulen muutenkin juttelemaan häistä työkavereiden kanssa, nyt olen vielä onnistunut pitämään suuni kiinni :) Tosin voipa olla, että pomoni hölöttää häistä sitten muillekin, saas nähdä...

Link to comment
Share on other sites

Kihlautumiseni jälkeen kaikki kyselivät heti, milloin on häiden aika. Enpäs tuota sitten ruvennut tietoa pihtamaan vaan kerroin, kun kysyttiin. Melkein vuosi ennen häitä siis kerroin. Juuri eilen suunniteltiin kesälomia ja kaikki työkaverini olivat niin ystävällisiä, että antoivat minun varata ensin haluamani viikot :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Meillä on töissä tosi avoimet välit ja heti ensimmäisenä työpäivänä reissasin pomon matkassa yht. 5 h autossa ja siinä sitten ihan kaikesta jutellessa kerroin että häät on tiedossa parin vuoden päässä kunhan ensin saadaan rahat kasaan. Pomo siinä jutteli omista häistänsä ja kertoi vinkkejä :lol: Ei ehkä mikään tyypillisin tapaus, mutta meillä siis pieni työyhteisö ja pomo ei halua olla Pomo. Saattaapa jopa olla että pomolle kolahtaa postilaatikkoon kutsu häihimme, sillä jos Jenkeistä on vieraita tulossa, olisi mukavaa jos joku heidän kanssaan osaisi jutella luontevasti englanniksi ja britiltähän se sujuu ;)

Link to comment
Share on other sites

Itse olen kertonut ihan avoimesti häistä töissä, siellä on juuri naimisiin menneitä työkavereita niin niiden kanssa pääsen höpöttelee kaikkee suunnittelu juttuja :D ja kesälomankin anoin jo pomolta viitaten juuri että häämatkaa varten pitäisi jo vähän tietää että onnistuuko loman saanti yms..

Link to comment
Share on other sites

Olen pomolle kertonut jo, sillä jouduin pyytämään perjantain vapaaksi. Työkaverit(ovat minua yli 10vuotta vanhempia) ovat antaneet hienoja vinkkejä mitä pitää ottaa huomioon ja kahvipöytäkeskusteluissa on noussut suosikkiaiheiksi mm. pitääkö morsiamen ottaa miehen sukunimi ja miten avioliiton saa kestämään :DB)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ehdottomasti kannattaa ainakin esimiehelle kertoa, jos kesällä häitä pitää, koska muuten saattaa tulla noloja tilanteita,

kun ihmiset alkaa kiistelee kesälomistaan.. Itse kerroin hyvissä ajoin, joten minulle varattiin tietty lomajakso keskeltä kesää,

ja muiden toiveet tulee sen jälkeen. Ja turha kai sitä on työkavereiltakaan salailla,voihan sitä saada hyviä vinkkejäkin ym

Onpahan kahvipöydässä muutakin puhuttavaa kuin rankkoja työjuttuja.. :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Edellisissä työpaikoissani olen jutellut suunnitelmistamme tosi avoimesti tän prosessin aikana eli helmikuusta 2008 alkaen. Jostain syystä en ole uudessa paikassa ottanut asiaa esiin kun ei ole ehditty porukalla käydä syömässä tms ja muutenkin on sellainen viba, että niitä ei kiinnosta niin paljon kuin ihania "tätejä" edellisissä paikoissa. Taitaa siis mennä siihen, että totean asian ilmoitusasiani häiden jälkeisessä osastopalaverissa, vaikka se vähän hassulta tuntuukin.

Eri asia sitten on myös se, millä tavalla ilmoitan sidosryhmille että tällä paikalla on taas uudenniminen henkilö (vaihtuvuus on viime aikoina ollut aika suurta)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Minulla ehkä sikäli eri tilanne, kun en ole vakkaritöissä, vaan opiskelen vielä. Kesätöitä tosin haeskelen parhaillaan, pari haastattelua ihan pian. Jos niistä jonkin paikan saan, niin ajattelin kysäistä aika lailla sopimusta kirjoittaessa tai jo ennen sitä, että "olisko mahdollista saada se elokuun vika perjantai vapaaksi, kun menen sulhoni kanssa naimisiin silloin lauantaina ja häät on eri paikkakunnalla". Tai jotain. Eipä siinä kai sen kummempia, uskoisin, että onnistunee. Työ varmaan määräaikainen sinne elokuun loppuun, eli käytännössä vain lopettaisin päivää aiemmin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä töissä kaikki vakkarit tietää häistä ja nyt, kun häät lähestyvät, ovat alkaneet kyselemään paljon järjestelyistä yms.

Oma-aloitteisesti en viitsi häistä alkaa höpöttämään, koska enhän voi olettaa, että kaikkia kiinnostaa minun naimisiin menoni :)

Hääpäivän saan palkalliseksi vapaaksi ja loman saan siihen perään.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Aloitin uudessa työpaikassa 1,5kk sitten ja sopimus oli tiedossa vain 2 kuukaudelle. Olen kyllä heti puhunut häistä, toinenkin työntekijä on menossa naimisiin tänä kesänä.. Ja ei ainakaan häät pelottanut työnantajaa, tarjottiin töitä vuoden loppuun ja sanottiin, että ilmoita ajoissa hääpäivä, jotta saan sen palkallisena :girl_haha: Meillä siis vihkiminen perjantaina ja koska minulle ei kerry lomia ennen häitä niin pomo sanoi, että saan elokuulle ne työvuorot mitkä haluan ja vaikka palkatonta, mikäli tarvitsen.. Eli nou hätä työpaikalla :)

Link to comment
Share on other sites

Minä olen kertonut jo parille läheisimmälle työkaverille. Kaikki ovat ihan innoissaan siitä että menen naimisiin, yksi jopa kysyi saako puhua muille asiasta mutta sanoin että haluan muiden tietävän mun kertomana. Hirveästi ei vielä viitsi hehkuttaa kun häät ovat puolentoista vuoden päästä :) Töistä en kyllä kutsu kuin läheisimmät kaverit. Tarviihan jonkun olla töissäkin! Olen siis kolmivuorotyössä ;P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minä en ole puhunut työpaikalla kuin yhdelle ohimennen. En osaa vielä sanoa, että olenko täällä enää häiden aikaan niin suotta sitä puhua sen enempää. Töistä kun ei kukaan tule kutsuakaan saamaan. Mieskään ei ole töissään häistä puhunut.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...