Syysmorsian 2013

Mikä pelottaa häitä suunnitellessa?

148 posts in this topic

Itse pelkään, että kaiken miettimisen, suunnittelun ja rahanmenon jälkeen, vieraita ei tule tarpeeksi, vieraat ei viihdy, lähtevät aikaisin tai kaikilla on vaivautunutta ja tylsää. Että joku asia on unohtunut ja pilaa päivän... 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samoja asioita kelailen minäkin.Tuohon vielä lisäksi että juhlissa sattuu jotain (paljon lapsia paikalla) tai että siellä eräät känniääliöt aloittavat riidan haastamisen ja pilaavat koko tunnelman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se, että vieraat ei yksinkertaisesti viihdy ja häät ovat tylsät! Tai, että kaadun kirkossa, sataa kaatamalla yms yms. Ja sitten nämä suvun vanhimmat, joiden terveydentilasta ei voi olla varma häiden aikaan, pääsevätkö edes paikalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komppaan kyllä kaikkiin edellisiin. Tällä hetkellä ehkä eniten stressaan miehen puolen suvun tulemista, kun anoppi on niistä vastuussa ja tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi.. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse häät ei tavallaan vielä pelota. Sitä pelkään, miten budjetti räjähtää käsistä. Ja sitä, miten anoppi reagoi uutiseen. Ei olla kerrottu vielä, että hääpäivä on sovittu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vielä häihin aikaa eikä kukaan vielä edes tiedä häistä, mutta koskaan ei voi murehtia liikaa.. ;) Juuri tuo että ihmisillä olisi tylsää jne..se ettei vieraat (siis minun ja miehen suku ) juttele keskenään, sen ymmärrän että lapsi perheet ja omat vanhempani (joille oma tytär menee luultavasti hoitoon) lähtevät "aikaisin", jos mies myöhästyy (hyvin todennäköistä, on aina myöhässä), tai peruu koko häät...apua, näitä asioitahan tulee koko ajan mieleen vaan enemmän ja enemmän :S onkohan kaikki nyt varmasti kaiken suunnittelun ja stressin arvoista..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minuakin pelottaa eniten se, että vieraat eivät viihdy ja häät on tylsät. Jännittää myös, että saadaanko juhlapaikka nätiksi ja meneekö kaikki hääpäivänä suunnitelmien mukaan. Olen niin hermoheikko, että kovin monesta takaiskusta tai ongelmasta en varmasti pysty selviämään :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelottaa se, että unohdan jotain tähdellistä. Jotain jää puuttumaan ja se pilaa sitten koko homman. Tämä on kaikista suurin ahdistuksenaihe.

Ja jos sataa kun esterin peestä koko päivän, puku kuraantuu jo ennen kirkkoa ja kaikilla on kylmä ja haluavat kotiin viltin alle.

Tai että putoan päälleni kirkon rappusista kun kompastun helmoihini ja puku ratkeaa tai korsetti pistää reiän kylkeeni.

Mitäs jos joku vieraista aiheuttaa jonkun kohtauksen ja pilaa tunnelman. Mitään riitoja ei pitäisi olla paitsi yhdellä, mutta saattaa olla ettei edes osallistu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eniten pelottaa suunnittelussa se, etten osaa ottaa jotakin asiaa huomioon tai unohdan jotain tärkeää. Ehkä myöskin se, että haukkaan liian suuren palan eli otan yksin vastuun kaikesta ja aika ei millään riitä. 

Itse häitä ajatellen pelottaa jos vieraat pettyy meidän häihin. Ja se, että huomaan häissäni että vierailla on tosi tylsää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häitä odottaessa jännittää kyllä todella moni asia. Eniten tällä hetkellä se, miten yhteistyö pitopalvelun kanssa tulee sujumaan ja sitten itse juhlissa odottamattomat käänteet tai juurikin se, ettei jotain ole osannut ottaa huomioon.

Sellaiset nolot ja piinaavat "oho, mitäs nyt sitten hetket" jos bestman/seremoniamestari ei olekaan ajan tasalla ja vieraat pyörivät ties missä hämmentyneinä. Ja tietenkin jos ruoka on kylmää tai muuten heikkolaatuista/mautonta kun ei niitä etukäteen pääse maistelemaan.

 

Olen kyllä sen verran hyvin suunnitellut juhlaa, että jos jonkun mielestä on tylsää voi ihan hyvin lähteä kotia eikä se minua haittaisi, ehkä vaan tunnelma parantuisi. Öykkäröijät ja muut pahan mielen aiheuttajat potkisin myös kotia. Mehän ollaan ne häät maksettu niin ei rueta katsomaan kun joku ne pilaa. Mies onkin harjaantunut portsarin töissä hyväksi ulosheittäjäksi :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari melko hassua juttua: bändi ja rusketus. 

 

Toivon että löytyisi joku entuudestaan tuttu porukka lähipiiristä soittamaan musiikkia, sillä en haluaisi pelkästään nauhalta tulevaa musiikkia. Ahdistaa vaan, että miten saisi kaikille sopivaa musiikkia valittua ja että jos joudutaan tilaamaan jotkut tuntemattomat soittamaan, niin miten siinä lopulta käy. 

 

Koska häät on loppukesästä, niin mulla on myös runsaasti aikaa polttaa itseni ihan karrelle (jokakesäinen perinne meikäläiselle) ja kerätä siitä rumat rajat olkaimettoman puvun koristeeksi. Mä en rusketu nätisti, vaan oon niin valkohipiäinen että palan vaan ihan suunnattoman herkästi. Pitää varmaan kulkea poolopaita päällä koko kesä. Tää nyt on vähän tyhmä juttu kyllä, mutta vähän stressaava silti, kun en haluais niitä ravunpunaisia hartioita pilaamaan nättiä pukua.

 

Toki melko perinteisesti pelottavia asioita on myös erilaiset mokaamiset, budjetin räjähtäminen käsiin, vieraiden viihtyvyys jne...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsellä on osoittautunut kaikista suurimmaksi pelon kohteeksi ajatus kokopäiväisestä huomion keskipisteenä olemisesta, meikäläisellä itsellään kun on ihan älyttömän pieni suku niin en ole päässyt oikein ikinä tottumaan mihinkään kamalan isoihin sukujuhliin. Miehen suku sitten taas on aika paljonkin isompi ja vaikkei hänen puoleltaan olekaan kaikkia mahdollisia kutsuttu niin silti sieltä on tulossa ihmisiä tuplaten enemmän kuin mun puoleltani (olettaen että kaikki kutsutut vastaa kutsuun myöntävästi). Tuohon tietenkin plus sitten vielä kaikki kaverit niin äääääää, pelottaa nyt näin jo etukäteen ihan hirveesti ajatus siitä että siellä tulee olemaan ihmisiä jotain vähän reilut 60 ja kaikki on siellä juhlimassa MEITÄ. Apua mitkä paineet! :o

 

Toki paljon jänskättävää ja pelättävää on ihan vaan jo noissa itse suunnitteluissakin: mitä jos kukaan ei pidä meidän tarjottavista, mitä jos aikataulutus ei toimi, mitä jos vieraat ei viihdy, mitä jos mitä jos mitä jos... HUOH.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua pelottaa etten ehdi tehdä asioita valmiiksi ennen häitä. Häät on kesäkuussa ja aikalailla on vielä hommia. Koko ajan on hommat kuitenkin käynnissä mutta kun lopullinen päätös häille lytötiin lukkoon vasta vähän aikaa sitten, niin ei olla kaikkea ehditty hoitamaan.

Toivon siis että kaikki saadaan ajoissa kuntoon.

 

Itseäni myös jännittää hieman tuo vieraiden viihtyminen. Pelkään, että porukka odottaa jotain vuosisadan juhlia ja sellaisia ns. perushäitä.

Vähän tietysti myös jännittää miten kampaus ja meikki onnistuu sekä miltä ruoka maistuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm... kun rupeaa miettimään, niin näitä asioita on aika paljon :D

 

Pelkään, että mieheni äiti ja hänen miehensä sekä muutama muu mieheni sukulainen, jotka ovat pahoja alkkiksia, ovat koko päivän kauheessa kännissä, eivätkä ymmärrä käyttäytyä. Lisäksi pelkään, että unohdan jotain oleellista hääpäivänä tai joku tärkeä asia hajoaa.

 

Pelkään, että mulla alkaa menkat hääpäivänä tai että mun naama kukkii ihan järkyttävästi (oon juuri vaihtanut migreenin vuoksi e-pillerit kierukkaan, ja sen seurauksena naamani on räjähtänyt ja vaikka menkat ovatkin niukat, niin inhottaa kun ei koskaan voi tietää, koska ne alkavat). Pelkään, että pukuni ei näytäkkään hyvältä (olen laihtunut, ja pukuani joudutaan pienentämään), tai että en ole tyytyväinen kampaukseen tai meikkiin.

 

Pelkään, että ruoka on pahaa tai vieraat eivät viihdy. Pelkään, että paikalle eksyy kuokkavieraita, jotka aiheuttavat ongelmia (esim. ystävättäreni mies ei ole kutsuttu, koska hän on hieman väkivaltainen ja päihdeongelmainen, enkä tule toimeen hänen kanssaa eikä kukaan muukaan... ystäväni vielä olettaa, että kutsun hänet, enkä tiedä miten kertoisin asian).

 

Ja kaikista suurin pelkoni on, että en pysty lopettamaan itkuani hääpäivänäni, vaan liikutun kaikesta liikaa, ja lopulta näytän ihan hirveältä kun vain itken ja itken :D Kuulostaa hullulta, mutta olen kovin herkkä, itken ääneen katsoessani Greyn anatomiaa tai kuunnellessani kaunista kappaletta :'D Ja nyt jo kun ajattelen hääpäivääni, esim. kirkossa esitettäviä kappaleita tai isäni puhetta, niin silmäni kostuvat :D Tarvin varmaankin jotain rauhottavia hääpäiväksi :D

 

Ja myöskin pelkään, että päivä, jota on paljon odotettu ja johon on pistetty rahaa, ei täytäkkään odotuksia tai epäonnistuu tai menee vaan liian äkkiä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eniten pelkään sitä, että appi loukkaa puolisoani ja kyseenalaistaa hänen identiteettinsä julkisesti. Kyseisen ihmisen kutsuminen oli pitkän aikaa kiikun kaakun, mutta koska se käyttäytyi ihmisiksi käydessään meillä viimeksi, kutsu nyt kuitenkin lähti hänellekin.

 

Toinen stressin aihe on juhlapaikan saaminen valmiiksi ajoissa, koska koristelemaan pääsee vasta pari tuntia ennen vihkimistä, eikä kukka-asetelmia välttämättä voi tehdä valmiiksi etukäteen (sammalta ja yksittäisiä, pitkävartisia kukkia lasiastioissa). Myös kevään myöhästyminen huolettaa vähän; olimme toivoneet kieloja toukokuun lopulle, mutta viime aikojen perusteella saamme olla tyytyväisiä, jos maisemassa vihertää edes jokin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä pelottaa raha-asiat. Rahat ihan loppu ja vielä tarvitsisi paljon asioita maksaa. Muuten ei mikään pelota. Uskon, että vieraat viihtyvät häissä varmasti,koska kaasot ja bestmanit on ihania ja hoitaa paljon ohjelamaa ja muuta kivaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lähinnä mietityttää sulhon vanhemmat, jotka ovat eronneet. Toivon, että anoppini pystyy olemaan juhlatuulella, vaikka appiukon uusi vaimo onkin myös kutsuttu. Pitää plaseerata niin, etteivät joudu katselemaan toisiaan. Ja omat vanhemmat samaten. Ei tää kyllä pelota, en suostu olemaan vastuussa muiden juhlatuulesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä on hirvee stressi häistä, ei oo aikaisemmin ollu, pelkään että tää tilanne ei tästä normalisoidu enää ennen häitä, enkä pysty enää nauttimaan hääjärjestelyistä niin kuin tähän mennessä. Pelkään siis, että kaikki menee vain suorittamiseksi. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelottaa sää. Kukaan ei ota mua tosissaan, kun jauhan, että pitäs olla joku plan B sateen varalle. Meillä kun juhlitaan pääosin ulkona. Kaikki ovat kuulemma tilanneet aurinkoa, mutta ei se mua tässä lämmitä. 

 

Budjetti on myös toinen. Kyllä me selvitään, mutta vähän hirvittää. Tällä hetkellä olen ainut, jonka päässä on summa, joka suurinpiirtein kuluu. Toivon, ettei sitä tarvi kertoa kellekään. :D

 

Pelottaa myös sulhasen häästressi. Se ahdistui jo kutsusavotasta. Tiiän, että en voi mitään toisen stressille ja stressaan itsekin, mutta silti sitä haluaisi, että toinen pysyisi hyväntuulisena, että itse pysyisin tässä järjissäni. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suurimmat pelot on, että ruoka on pahaa, yleinen tunnelma on latistunut ja vierailla ei innosta mikään, ja sataa niin paljon ettei voida viettää aikaa kunnolla ulkona. Lisäksi pelottaa vähän, että miten minun ja puolison suku, lähinnä sisarukset ja vanhemmat, tulevat toimeen, koska ollaan aika erityyppisiä ihmisiä. Myös, jos eräs vieras intoutuu ottamaan liikaa alkoa, niin että siitä pitää huolehtia koko illan. Ai niin, ja että puvulle läikkyy esim. punaviiniä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelottaa sää. Kukaan ei ota mua tosissaan, kun jauhan, että pitäs olla joku plan B sateen varalle. Meillä kun juhlitaan pääosin ulkona. Kaikki ovat kuulemma tilanneet aurinkoa, mutta ei se mua tässä lämmitä. 

 

Ymmärrän sua tosi hyvin ja vakuutan, että huoli on aiheellinen! Siis totta kai Suomessa pitää olla huolissaan sateen mahdollisuudesta. Jokainen tietää, ettei aurinkoa voi tilata, joten tehkää se plan B. Sateen todennäköisyys riippu siitä, missäpäin Suomea (?) juhlitte, mutta esim. Helsingissä on kesä-elokuussa keskimäärin 13-15 sadepäivää kuukaudessa. Siis vettä voi tulla jopa joka kolmantena tai joka toisena päivänä. Heinä-elokuun sademäärät ovat myös millimetreinä korkeita verrattuna esim. alkukevääseen, vaikka kesäsateet ovat usein kuurottaisia. Pohjois-Suomessa kesäkuukausina sataa tilastollisesti eniten. Vaikka en mikään numeronikkari olekaan ja yleensä kartan tilastoja, niin jotenkin ne hyvin muistuttavat minua, että suomalainen ilmasto ei ole tehty varsinaisesti ulkojuhlille, vaan varasuunnitelma kannattaa olla. Jos kaikkien toivoma aurinko päättääkin sitten juhlapäivänä paistaa, ottakaa siitä ilo irti :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samat täällä... Mitäs jos ei kukaan tule, ruoka ei olekkaan hyvää, sataa (huonolla tuurillä räntää), on kylmä, tunnelma on latistunut, kukaan ei tykkää musiikista (bändi vai dj??), maksetaan itsemme kipeiksi ja päivä onkin täysin surkea. Tai miehet ovat telkkarissa kiinni (potkupallon MM-kisat). Tai juhlapaikka tuhoutuu tulipalossa/vesivahingossa/maanjäristyksessä just ennen meidän häitä. Mulla on reilu vuosi kehitellä mitä karmeimpia kauhuskenaarioita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain pientä helpotusta rahasta stressaamiseen, kiitos veronpalautusten.

Nyt jännää, että onhan se paikka varmasti varattuna meille, kun sulhanen ei saa aikaiseksi soittaa omistajatutulleen kunnon tarjouksesta.

Ja entäs jos sulho ei missään vaiheessa innostu häistä ja ei viihdy ollenkaan omissa häissään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minua pelottaa, etteivät vieraat viihdy juhlissamme tai että he eivät pidä ruuasta, koska se ei ole perinteistä karjalanpaistia ja pottuja-ruokaa. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

mm. että ruoka pahaa/kylmää, vierailla tylsää, juhlat loppuvat ennen aikojaan (suurinosa vieraista lähtenyt ennen morsiusparia...), vettä sataa koko päivän ja on kylmä, hääkampaus-&meikki ei onnistu, hääauto irtisanoutuu toimimasta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now