Jump to content
Naimisiin.info

Juhlapaikan ja vihkipaikan etäisyys toisistaan


Meirami

Recommended Posts

  • 2 months later...

Mahtaakohan täällä vielä viritä keskustelua?

Itse siis mietin sitä, että voiko hääpaikka olla liian lähellä vihkipaikkaa? Varmaan haluttais ottaa hääkyyti, mutta käytännössä matkaa on parisataa metriä. Sitten olemme miettineet, kävisimmekö valokuvauksessa vihkimisen jälkeen, jolloin kyydissä on järkeäkin. Tässä taas tarvittaisiin tapakulttuurista tietävien apua: Mitä vieraat tekevät sillä aikaa? Käytännössähän he voivat suoraan kirkosta kävellä juhlapaikalle, mutta eikö morsiuspari ole yleensä tervehtimässä saapuvia vieraita vanhempien kanssa? Kokemukset ja näkemykset asiasta ovat tervetulleita!

Link to comment
Share on other sites

Meillä myös kävelymatka, Kulosaaren kirkosta Kulosaaren Casinolle :-X Aiomme kävellä tuon ihanan idyllisen reitin kulkueena vieraiden kanssa. Mikäli sää torpedoi suunnitelmamme, pitää sitten vaan siirtyä jollain menopelillä tuo matka, vaikka sitten bestmanin takapenkillä ( ei se niin tarkkaa ole ;D ).  Itse en suosittelisi kuvausta siihen väliin, usein olen kuullut vieraiden valittaneen odottelua juuri kuvauksen takia (joka usein myös venyy), joidenkin jopa lähteneen pois odotteluun väsyneenä  :-[ (lienee kuitenkin koko lailla harvinaista). Jotkut puolestaan sanovat, että heidän häissään odottelu sujui hyvin ja  vieraille riitti ohjelmaa. Itse en koskaan odotuttaisi vieraitani, se olisi mielestäni epäkunnioittavaa ja hyvien tapojen vastaista. Mutta, kuten aina, tämä on vain ja ainoastaan minun näkemykseni asiasta  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Eli ongelma on sellainen, että asumme Helsingissä ja niin suurinosa kutsuttavistakin. Anoppi olisi kuitenkin jo hoitanut meille kirkon ja ihan kivan hääpaikankin oman kotipaikkansa läheltä n. 100 kilometrin etäisyydellä Helsingistä. Kirkko on kaunis ja paikkakin, myös hyvän tarjouksen pitopalvelusta anoppi oli hankkinut (minun luvallani siis kartoittanut oman kotipaikkansa tarjontaa, ei sentään ihan omin nokkineen järjestänyt). Ja tuo juhlapaikka on siis varsin edullinen, yhtä edullista ja muuten tyydyttävää en ole Helsingistä löytänyt vielä. Mies olisi sitä mieltä, että häät tuolla 100 kilsan pässä on ok. Minäkin oon muuten tyytyväinen suunnitelmiin (anoppi ei pahastu jos muutetaan hänen suunnitelmiaan), mutta tuo etäisyys mietityttää. Tuntuukohan Helsingissä asuvista vieraista tyhmätä lähteä tuonne korpeen häihin, kun hääparikaan ei asu siellä... Mitä luulette? Onko huono idea?

Link to comment
Share on other sites

Me asumme ulkomailla ja osa vieraista tulee täältä asti häihin vieraiksi ja monissa häissä, missä olen ollut vieraita on tullut useamman sadan kilometrin päästäkin. Kannattaa kuitenkin järkätä mahdollisia yöpymispaikkoja vieraille, en tiedä tarjoillaanko teidän häissä alkoholia, mutta jos tarjoillaan, niin vieraille voi olla kurja, jos aina jonkun tarvitsee olla kuskina. Me ollaan järjestetty vieraille yöpymismahdollisuus ja moni on ottanut sen innoissaan vastaan, sanoneet, että kerrankin voi juhlia huoletta  ;D.

Link to comment
Share on other sites

Jeps siis meidän häissä ei ole todennäköisimmin alkoholitarjoilua eli yöpymisestä ei tarvinne huolehtia. Muutenkaan juhlat eivät kestä yömyöhään. Ja kaikilla taitaa olla autotkin eli sen puolesta ei huolta. Parkkiongelmaa vähän pelkään, mutta kirkon parkkipaikalle (matkaa sellainen 100 metriä hääpaikalle) mahtuu enemmän autoja. Luulis että sieltä nuoremmat ja vireämmät jaksaa kävellä sen pienen matkan...

Eiköhän ne häät tuolla "kaukana" onnistu ihan hyvin. Ja kutenmun mies sanoi, että ne jotka ei sinne vaivaudu meidän juhlien takia niin omapa on ongelmansa. Jos eivät välitä sen vertaa niin eipä heidän sinne tarttis tullakaan...

Link to comment
Share on other sites

meillä oli häät meidän kotoa 150km päässä. suurin osa vieraista tuli hääpaikalle helsingistä 350km päästä. ja kaikki tulivat. meillä oli halukkaille järjestetty edullista majoitusta, joten se helpotti tietysti lähtemistä.

ja jos ajattelet että asutte helsingissä niin käyhän moni siellä töissäkin päivittäin 100km päästä. ja ns kehyskuntiin muutto on koko ajan kasvussa joten jos monelle pitkä työmatka ei ole este niin ei todellakaan mukavat juhlat!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meillä olis tarkoitus ensi kesänä juhlia reilun 200 km päässä kotikonnuilta ja sillä asenteella ollaan, että kaikki kynnelle kykenevät tukevat :rolleyes: Sukua ympäri Suomen meillä molemmilla miehen kanssa ja tämä hääjuhlien sijainti moniin sukulaisiin nähden keskeisempi kuin häät pk-seudulla.Voi olla että jollain jää tulematta, kun matkaa juhlapaikalle mutta nähdään asia niin että matkaa olisi jollain jokatapauksessa ja aina joku jättää tulematta, syystä tai toisesta.

Kaasojenikin(joiden mielipide tärkeä) mielestä sijainti on ihan ok, vaikka majoitusta emme pystykään tarjoamaan ja moni vieraista joutuu tulemaan varmasti autolla. Meille sijainti on monestakin syystä tärkeä, ensinnäkin hinta putoaa heti kun juhlitaan vähän kauempana, lisäksi miljöö on kesällä upea-keskellä kauneinta Suomea :P ja meidän lähisukulaisia asuu lähettyvillä.

Joten mikäli puitteet teillä siellä 100 km päässä ovat sellaiset jotka haluatte häissänne olevan, ehdottomasti suosittelen tilaisuuteen tarttua :-X

Link to comment
Share on other sites

Jeps siis meidän häissä ei ole todennäköisimmin alkoholitarjoilua eli yöpymisestä ei tarvinne huolehtia. Muutenkaan juhlat eivät kestä yömyöhään. Ja kaikilla taitaa olla autotkin eli sen puolesta ei huolta.

Eipä tuossa minunkaan nähdäkseni ongelmaa ole; jos alkoholitarjoilua ei ole, porukka tulee autoilla joka tapauksessa vaikka häät olisivat suurinpiirtein naapurissa. Ja kun kerran autolla lähtee liikenteeseen, on aika sama onko matkaa kymmenen vai sata kilsaa. Jos jollain vieraista ei ole autoa, voi samalta suunnalta tulevien kanssa sumplia kimppakyytejä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me juhlimme paikassa, joka ei ole kummankaan kotiseutua - paikka valittiin ihan yksin sen kauneuden vuoksi. Meillä itsellämme on tuonne pisin matka, n. 500 km. Vierailla taas n. 200 km. Ainakin ihmisiltä saadun palautteen mukaan kaikki ovat innoissaan häistämme ja ovat ehdottomasti tulossa. Toisaalta taas, meillä on suht pienet häät ja tietysti lähimmät ihmiset tulevat paikalle.

Viime kesänä olin vieraana häissä, joihin puolet vieraista tuli n. 300 km:n päästä. Suurin osa oli ymmärtääkseni varannut majoituksen paikan läheltä.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Guest mervisti

Itseä vaivaa nyt onko 30 kilometriä liian pitkä etäisyys kirkon ja hääpaikan välillä? :) Häät on suunniteltu Seinäjoen Törnävän kirkkoon, kun taas jatkopaikaksi on alustavasti suunniteltu Koivurannan kartanoa, joka on Sydänmaalla, Seinäjoen ja Alavuden välimaastossa. Välimatka on noin 30 kilometriä. :rolleyes: Minkälaisia etäisyyksiä muilla on ollut?

Link to comment
Share on other sites

Tänä kesänä olin kaksissa häissä, joissa oli järjestetty yhteiskuljetukset. Toisissa kirkon ja juhlapaikan välillä, koska siinä oli matkaa noin 30 km. Tosin monet kuljetukseen ilmoittautuneet eivät siihen osallistuneetkaan ja paikalle oli tilattu ihan turhaan 2 tilataksia, kun yksikin olisi riittänyt. Toisissa kemuissa taas kirkko ja bileet oli "naapurikunnassa" ja lähimmän kaupungin (jossa suurin osa asui tai majoittui) keskustasta oli tilausbussikuljetus kirkolle ja myöhemmin sitten juhlapaikalta takaisin kaupunkiin. Matkaa varmaan sielläkin jotain 20-30 km.

Eli, jos häissä on tarkoitus tarjoilla alkoholia, kannattaa miettiä, miten ihmiset pääsevät kulkemaan takaisin kotiin ja miettiä myös noita yhteiskuljetuksia.

Itse taas en missään nimessä ottaisi tuollaista välimatkaa, mutta ihan täysin ympäristösyistä. Ellei sitten olisi tosiaan bussikuljetusta. En haluaisi ajeluttaa kymmeniä autoja letkassa pitkiä matkoja.

Link to comment
Share on other sites

Onhan se 30km aika pitkä, mutta yleensä kirkolta mennään kuitenkin autolla juhlapaikalle, joten ei vieraille siitä mitään ylimääräisiä järjestelyjä koidu. Meillä myös 30km ja tolta pohjalta lähdettiin ajattelemaan. Kutsussa pyydetään ilmoittamaan, mikäli kuljetusta tarvii ja sitten riippuen kuinka monta ilmoittautuu, niin järjestetään jotain yhteiskuljetusta. En vielä kyllä tiedä mitä... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Olipa huojentavaa kuulla että muillaki on kirkon ja juhlapaikan välillä matkaa. Meillä tulee 40km matkaa kirkosta juhlapaikalle. Ajateltiin laittaa kutsuihin että jos haluaa kyydityksen kirkolta juhlapaikalle niin kertoa se ilmottautumisen yhteydessä niin mietitään sitten kyytejä. Jos tarpeeksi halukkaita yhteiskyytiin niin sitte varmaan vuokrataan bussi ja jos taas ei niin sitten yritetään järjestellä kimppa kyytejä :)

Link to comment
Share on other sites

Musta on parempi, mitä lähempänä kirkko ja juhlapaikka ovat toisiaan. Tai jos ovat kaukana toisistaan, niin sitten olisi tosiaan suotavaa järjestää kuljetus paikan päälle. Olen useammankin kerran autottomana juhlissa, joissa juhlapaikka on ollut kymmenien kilometrien päässä kirkosta. On aika ankeaa alkaa järjetellä itselleen kyytejä täysin tuntemattomilta ihmisiltä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...