Jump to content
Naimisiin.info

Millä perusteella valitsitte hääpäivän?


matte

Recommended Posts

Me mentiin kihloihin tasan 10 kk ensimmäisen tapaamisemme jälkeen 25.07.05. Kihloihin mennessä ajateltiin, että mennään naimisiin muutaman vuoden päästä. Kun sitten alettiin katselemaan almanakasta heinäkuulle 2007 päiviä, rajautui tuo 21.07. hääpäiväksi siksi, että sille päivälle saatiin mieluinen kirkko ja juhlapaikka. Vaikka ollaan yli vuosi etukäteen asialla, oli muut heinäkuun lauantait jo varattu. Eli seulontamenetelmällä päivä valikoitui. Naimisiin mentäessä tulee kihloihin menosta 4 päivää vaille kaksi vuotta  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • Replies 645
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ensiksi päätettiin että kesällä 2012, sitten jossain vaiheessa oli ajatuksena loppukesä, mutta se vaihtui sitten alkukesään eli ennen juhannusta. Käytännössä vaihtoehdot oli sitten joko 9.6. tai 16.6. ja näistä voittajaksi selvisi 16.6. :) Ihan mukavaa kun juhannuksena ollaan sitten jo aviopari :girl_smile: Juhannuksen aika on siitä mukavaa kun tykkään niistä valoisista öistä, täytyy vain toivoa että sitten meidän juhlapäivänä on kirkas ilma jotta saadaan nauttia valosta :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä päivämäärä ei ollut tärkeä.

Sovittiin, että huhti-toukokuu on hyvä.

Mennään kahdestaan Mauritiuksella naimisiin, joten alkoi selvittely, mitä päiviä on hotellilla vapaana (hotelli järjestää 1 vihkiminen/päivä, pl. viikonloppu, jolloin ei ole vihkimisiä).

No, myöhäisheränneenä tietenkin kävi niin, ettei löytynyt kun yksi päivä.

Siis se sitten passaa... 30.4. (on muuten lauantai, joten hotellin sääntö ---ei viikonloppuna--- ei siis päde, tai jospa niillä on viikonloppu ainoastaan sunnuntai).

Sattuu siis olemaan myös vappuaatto, tämä huomattiin vasta myöhemmin kun kalenteria selailtiin.

girl_drink1.gif

Edited by PTSP
Link to comment
Share on other sites

Yritettiin ensin löytää joku symmetrinen päivämäärä, tai muuten helposti muistettava päivä (vappu, helluntai, juhannus, tms), mutta eihän ne sitten sopineet aikatauluihimme työn kannalta. Joten sitten vain poissulkemistekniikalla: mille päivälle on sekä meillä että toivotulla juhlapaikalla vielä vapaata.

Link to comment
Share on other sites

Ensin aioimme mennä naimisiin kesällä 2010 mutta sitten päätimmekin mennä naimisiin jo vuodenvaihteessa, ja jotenkin se 01.01.2010 tuntui vain hyvältä ja helposti muistettavalta päivämäärältä :girl_wink: Ja hyvä valinta olikin. Vielä kun tuo on 2010-luvun ensimmäinen päivä, niin tulee olemaan todella helppoa jatkossa laskea kuinka kauan on ollut naimisissa.

Link to comment
Share on other sites

Hmm..meille varmaan käy nyt niin että vihkiminen ja juhlat ovat eri ajankohtina, jotenkin niiden järjestäminen tuntuu helpommalta niin ja kun en halua tinkiä lämpimästä kelistä ja kaavailemastani hääpuvusta vuodenajan mukaan..

Näillä näkymin vihitään 21.02.2012 :grin: ja itse juhlat (tosin pienet) pidetään sitten samana päivänä kuin kihlaus oli, eri vuonna vaan eli 17.7.2012.

Link to comment
Share on other sites

Me haluttiin vaan, että häät on heinäkuussa ja päivämääräksi valikoitui 21.7.2012 :) Kaaso sanoi, että heillä oli koulussa puhuttu, että toi on varmaan tosi suosittu päivämäärä, kun on heinäkuu ja 21 on toisinpäin 12 eli vuosiluku.. Itelle ei kyllä tullut mieleenkään tommonen! :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Cembalo kirjoitti tuosta päivämäärän "arpomisesta". Meillä oli ihan samat vaiheet ja näköjään sama päiväkin vielä kuin teillä, eli 16.6.2012 :-X . Itse olisin ollut enemmän 9.6. kannalla, mutta tässä asiassa mentiin sulhasen toiveen mukaan sitten enemmän, saa siis elää illuusiossa, että on saanut jotain päättää :grin:

Link to comment
Share on other sites

Kosinta tuli tammikuussa 2011. Olisin halunnut kunnon pakkashäät, mutta eräät läheisemme ehtivät varata 2012 talvelle omat häänsä. Kesä 2011 olisi liian lähellä ja kesä 2012 liian kaukana :girl_haha: Joten päädyimme marraskuuhun 2011 siihen on juuri sopiva aika. Itse päivämäärä kyllä määräytyy lopulta sen juhlatilan saannin mukaan.

Link to comment
Share on other sites

Me päädyttiin siihen, että häät vietetään joko huhti-tai toukokuussa.

Perusteluina:

- Ihmisillä on kesällä muutakin tekemistä & hikoilu puvussa on aika tuskaista

- Talvihäitä ei haluttu (ei perusteluita)

- kevväällä mielummin kuin syksyllä, niin ei mene kesä häitä stressatessa

Loppujen lopuks päivä on 16.4, koska juhlapaikka oli jo varattu koko toukokuun ja huhtikuussa pääsiäinen ja vappu syö pari viikonloppua :)

Link to comment
Share on other sites

Päätettiin mennä naimisiin helmikuussa 2011. Ehdotin hääpäiväksi syksyä 2011, mutta mies halusi ehdottomasti kesähäät ja mieluiten heinäkuun. Täksi kesäksi ei häitä pystytä järjestämään, joten se menee sitten heinäkuuhun 2012. Päivä olis 7. päivä ihan vaan siksi, että se on helppo muistaa.

Link to comment
Share on other sites

Me ruvettiin seurustelemaan 19.4 ja se on meille kummallekin tärkeä päivä, joten katsottiin mille vuodelle tämä päivä olisi lauantai. Kesähäitä emme voi pitää miehen ammatin takia (ja kesällä muutenkin tulee hikoiltua ulkona). Itse olisin halunnut oikein perinteiset juhannushäät, mutta tästä piti luopua. Isona "hätähousuna" en millään malttaisi odottaa reilua kolmea vuotta, joten olemme hieman puhuneet, pidettäisiinkö häät jo kuitenkin 20.12.2012 :wub::kiss3:

Link to comment
Share on other sites

Me mentiin kihloihin 20.10.2010..silloin tapahtui muutakin suurta, joten trimmaava päivämäärä oli hauska vahinko. Siitä alettiin miettimään hääpäivää ja ideaksi tuli, että ois kiva, jos hääpäiväkin ois yhtä yhteensopiva.. kihlajaispäivä 20.10.2011 on torstai ja 20.11.2011 taas sunnuntai, joten hylkäsimme nämä päivät. Talo valmistuu kesä-syksy 2011 aikana, joten päätettiin siirtää häät kesälle 2012. Sitten alettiin arpomaan päivää kesälle 2012 ja päädyimme 7.7.2012. Kesähäät on aina ollukin unelmissa ja päivämääräkin on helposti muistettavissa. :) ...sluippa teillä on hyvä päivä valittuna!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...×
×
  • Create New...