Guest SorbusHorror

Kenet polttareihin kutsutaan? (yhdistetty)

55 posts in this topic

Tämä on varmaan monille itsestäänselvyys mutta minulla on kokemusta vain parista polttareista. Eli ketä kaikkia polttareihin kuuluu kutsua? Sen verran älyän itsekin että esim. serkuista vain ne joiden kanssa ollaan muutenkin tekemisissä.

Mutta sitten olis pari rajatapausta:

Miespuolisen serkun tyttöystävä jonka kanssa tulen ihan hyvin juttuun mutta ei hirveästi olla tekemisissä muuten kuin perheidemme välisissä illanistujaisissa. Miehensä siskon, siis serkkuni, kutsun kun ollaan suht läheisiä vaikka ei usein nähdäkään. Kutsunko? En varmaankaan?

Mieheni kaverin tyttöystävä jota tapaan silloin kun tapaamme miehen kanssa pariskuntaa, yleensä kapakassa, puistokaljalla jne. Emme siis ole tekemisissä vain keskenämme. Kuuluuko kutsua?

Miehen naispuolinen kaveri, kai se munkin kaveri on, ei vaan pidetä keskenämme yhteyttä.

Edit. Tämä unohtui: Lapsuudenystävä/perhetuttu, jonka kanssa ei olla vuosiin oltu tekemisissä. Kutsui kuitenkin minut, mieheni ja vanhempani huhtikuussa häihinsä. Mentiin ja oli tosi mukava nähdä. Humalainen morsian halaili kovasti ja kertoi kuinka on ollut ikävä ja lopuksi kutsui itsenä meidän tuleviin häihin. Lupasin kutsun, mikä on ihan ok. Mutta kutsunko polttarein myös?

Mulla ei ole mitään sitä vastaan että nämä ihmiset tulisivat polttareihini, en vaan tiedä kuuluuko heitä kutsua. En halua aiheuttaa vaivaantuneita tilanteita kutsumalla "vääriä" ihmisiä.

Ja kutsumisella tarkoitan listaa kutsuttavista jonka annan kaasolle. ;)

Edited by SorbusHorror

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta polttareihin kutsutaan ne ketkä haluat, ei ole mitään velvollisuutta kutsua tiettyjä ihmisiä, vain ja ainoastaan ne kenet haluat osallistuvan... näin itse tein... joidenki kohdalla kyl meni vähän tuohon "velvollisuuteen" mutta loppujen lopuks ihan tyytyväinen olen että kutsuin ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä kutsuisin (ja kutsuin siis) vain läheisimmät ystävät, en siis "kaikkia niitä nuoria naisia" :), jotka kutsutaan häihin. Siis esim. joku kaverini ja kaikki serkkuni saavat vain hääkutsun, eivät polttarikutsua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Ansuliini ja Karpalo vastauksista, teistä oli apua. :)

Luulen että kutsun saavat tosiaan vain ne lähimmät ystävät, eli sellaiset henkilöt joiden kanssa olemme yhteydessä keskenään, ei esim. henkilöt jotka tunnen vain miehen kautta.

Yllättävän vaikeaa tällainenkin asia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kai sinne voi kutsua ihan kaikki häihin kutsutut nuoret naiset jos suinkin haluaa. Itse olen ollut selaisissa jättipolttareissa ja hauskaa oli, vaikka morsian oli melko vieras: siippani ystävän tuleva vaimo. Pitää vaan miettiä, minkä kokoisella porukalla itse viihtyy.

Itse varmaankin haluan omiin polttareihini kaikki ne, jotka haluavat suinkin tulla. :lol: Olen itse kaaso eräälle ystävälleni ja hän taas haluaa olla ihan vaan lähimpien ystävien kesken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa melko isot häät, joten halusin kaason kutsuvan polttareihin vain omat ystäväni. Jos olisimme kutsuneet kaikki nuoret naiset eli vielä sulhasen siskot (2), hänen serkkunsa (3), kaverinsa (2) ja kavereidensa tyttöystävät/vaimot (5) ja vielä omat tarpeeksi vanhat serkkuni (2), kutsutun pikkuserkun (1) sekä pari kaveria (2) porukka olisi paisunut liian suureksi (n. 40). Kutsuttavien listassa oli nytkin yli 20 nimeä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain taas kaason pestin ja kyselin morsiammelta polttareista. Hän sanoi, että hän kyllä toimittaa listan ihmisistä sähköpostiosoitteineen, jotka hän haluaa mukaan.

Nyt morsian sitten soitti, että ei tiedä ketä haluaa mukaan. Tai no, sulhasella on omat mielipiteensä asiaan ja se vaivaa. Sulhasen mielestä myös hänen naispuoleisia kavereitaan/sukulaisia pitäisi kutsua edes muutama, vaikkei ne ole morsiammen kavereita, jotkut hän on nähnyt vain pari kertaa. Toisaalta miksei voi uusiin ihmisiinkin näin tutustua, kun jatkossa varmaan ovat enemmänkin tekemisissä, mutta mutta... Jos vaan kutsuu muutaman niin mihin vetää raja?

Morsian itse ei haluaisi juhliin edes niitä naisia, joitten miehet kutsutaan miehen polttareihin. Toisaalta sulhanen haluaa että morsiamen pirskeisiin kutsutaan myös pari hänen naispuoolista sinkkukaveria. Sulhasen polttareihin on tulossa muutama morsiammen kaverin mies, tosin he ovatkin olleet enemmän tekemisissä.

Morsian kysyi mielipidettäni ja en tiedä mihin suuntaan alkaisi vetää kutsulistaa. Kutsuako kaikki, rajata porukkaa vai mitä? AUTTAKAA!!! Mielipiteitä, omia kokemuksia, mitä tahansa vinkkejä!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielestäni sulhasen pitäisi pitää näppinsä erossa morsiamen polttareista. Morsiamen kaverit ne järjestää eikä sulhanen. Jos sulhanen haluaa tyttikset polttareihin niin kutsukoon omiinsa. Jos miehen kavereiden tyttöystävät eivät ole kummankaan kavereita, ei heitä tulisi kutsua polttareihin ollenkaan.

Itse päätin kutsua vain ne henkilöt joiden kanssa olen tekemisissä ilman miestäkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitäpaitsi musta olis ainakin outoa olla kutsuttu polttareihin selvästi velvollisuudesta.. en välttämättä edes menisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samoilla linjoilla olen kuin monet muutkin vastaajat. Minusta paras politiikka on yksinkertaisesti se, että polttareihin kutsutaan häävieraiden joukosta ne, jotka morsian polttareihinsa haluaa. Jos halutaan lähimmät kaverit, kutsutaan ne. Jos taas halutaan joukkoon kaikki kynnelle kykenevät, niin kutsutaan sitten kaikki.

Pahimmillaan "velvollisuuskutsuminen" voi johtaa aika kummalliseen tilanteeseen: morsian kutsuu jonkun vastahakoisesti ja lähinnä kohteliaisuussyistä ja tämä joku sitten osallistuu polttareihin vastahakoisesti ja lähinnä kohteliaisuussyistä. Itse ainakin toivoisin, että voisin polttarikutsun saadessani luottaa siihen, että minut todellakin halutaan paikalle.

(Rajatapauksia toki on, eikä asia muutenkaan ole ihan mustavalkoinen, mutta kuitenkin... :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä itse morsian voi päättää kenet haluaa kutsua polttareihin. On itsestä kiinni tahtooko kaikki naispuoleiset vaan vain ne omat läheiset kaverit. Kuitenkin mielestäni vain henkilöitä jotka on häihinkin kutsuttu. Pienetkin bileet voi olla kivat, itse järjestin ystävälleni 4 hengen polttarit. Kivaa oli juuri se että olimme kaikki morsiammelle läheisiä, vaikka emme toisiamme tunteneetkaan kovin hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulevan miehen sisko..? Ei kuulu kavereihini, mutta väistämättäkin ollaan jonkun verran tekemisissä. Hän on myös kummityttömme äiti. Hän on 10 vuotta mua vanhempi ja kun hän itse meni naimisiin, minua ei kutsuttu polttareihin. On todennäköistä, että hän loukkaantuu jos ei saa kutsua. Niin loukkaannuin minäkin. Kosto elää ja esko kolaa.

Mutta muut kutsuttavat on täysin selviä tapauksia. Kaasot, sisko, serkku, bestmanin tyttöystävä, vanhoja kavereita sekä pari vanhaa työkaveria.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minähän taidan olla sitten kovin epäsosiaalinen tapaus....Sanoin siskolleni ja parhalle ystävälleni, että jos polttareita meinataan, saavat kutsua ainoastaan itsensä.

Minä ainakin haluan intiimin ja ihanan illan, punkkua ja maailman parantamista. Seurassa jossa kenenkään ei tarvitse sensuroida sanojaan, ja toistemme taustat, ilot ja murheet tunnnetaan kuin omat taskumme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä kutsuin itsekkäästi vain ne kaverit, joiden oikeasti halusin olevan paikalla. ja oli ihan mahtavat polttarit. En ole katunut, että jätin kutsumatta esim. muutaman miehen hyvän kaverin tyttöystävän, joiden kanssa on vietetty paljon aikaa, mutta ystäväkemiat ei vain kohtaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä annoin kaasoilleni pitkähkön listan polttareihin kutsuttavista; joukossa on myös sellaisia, joiden kanssa ei tule oltua paljoa tekemisissä, eli hyviä tuttuja pidemmältä aikaa tai mukavia sukulaistyttöjä. "Pääsyvaatimuksena" on vain se, että on mukava ihminen, joka voisi pitää tällaisesta touhusta :girl_smile:. Vaihteeksi olisi kiva saada viettää aikaa isolla naisporukalla - mulla ainakin tulee silloin tällöin vietettyä iltaa kaverin tai parin kanssa pienessä piirissä ihan muutenkin. Eli kynnelle kykenevät mukaan vaan - saa nähdä, moniko osallistuu :) .

Toinen juttu on se, että kaasolle voi olla helpompaa suunnitella polttareita, jos osallistujia on enemmän - tässä tarkoitan sitä välttämätöntä pahaa eli rahaa. Isommalle porukalle morsiamen kulut jakautuvat mukavammin (esim jos ns ohjelmanumerot maksavat vaikka 200 e, on ihan eri juttu, onko osallistujia 3 vai 13; enkä tässä nyt tahdo sanoa, että polttarien pitäisi olla kallliit, se on sitten toinen asia). Mutta kukin tavallaan, tässäkin :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miks kutsuisin polttareihini jonku miehen siskon kumminkaiman? :girl_haha: Eii..itse kutsun siis nimenomaan "omalta puoleltani" ja annan kaasoille listan (hehän ne kyllä kutsuvat). Eli en tosiaan ole miehen puolelta kutsumassa ketään naikkosta, en edes hänen siskoaan (asuu ihan eri maassa enkä ole nähnyt montaa kertaa). Eli kutsun itselle läheiset ihmiset, kun haluan sellaiset oman lähipiirin juttuni.

Ja monethan asuvat jossain kauempana, joten eivät muutenkaan tulisi kuin häihin..eli siltäkin kantilta kannattaa miettiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peesailen Vaniljakookosta, ystävät vain.

Itseasiassa luotan että kaasoni tietävät kuka kutsun saa.

pois turhat jäykistelyt jonka joku ulkopuolisempi saattaisi aiheuttaa..kerran niitä vaan vietetään! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä täällä juuri mietin polttarilistaa. Mulla tulee kyllä aika suppea, sillä hääkutsuja ei lähde kovin monta ja niistäkin en kaikkia halua polttareihin. Olen rajannut vain sellaiset ystävät, joiden kanssa olen tekemisissä, vaikka osa asuukin muualla. Voi tulla aika pienet ja intiimit polttarit, kun en tiedä kuinka porukka pääsee ympäri Suomen tulemaan. Tällä hetkellä nimiä listassa 6 + kaksi kaasoa. Lähinnä ovat mun kavereita, mutta yksi on sulhasen kaverin tyttöystävä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites anoppi ja ja teidän oma äiti. Oletteko kutsuneet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mites anoppi ja ja teidän oma äiti. Oletteko kutsuneet?

Ei kutsuttu mun polttareihin ainakaan. Mulla oli vaan kavereita ja läheisiä serkkuja sekä siskoni (kaaso).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei auttakaas. Kokosin listaa ihmisistä jotka haluaisin polttareihini tulevan (kaasojen pyynnöstä). Häät eivät ole isot eikä listasta tullut kovinkaan pitkä. Rupesin miettimään sellaista kun haluaisin että polttareihini pyydettäisiin eräs mieheni ystävän vaimo. En ole ikinä kyseistä ihmistä nähnyt, mutta haluaisin kovasti kyllä tutustua.

Mitä ajattelisitte jos saisitte kutsun polttareihin joiden morsianta ette olisi ikinä nähnyt saati sitten ketään muutakaan kyseisestä porukasta? Suunnitteilla on kyllä nähdä kyseinen ihminen ennen polttareita...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ No olisi se rehellisesti sanoen vähän outoa. Polttareissa on kuitenkin paremi meininki, jos kaikki tuntevat ainakin jonkun morsiamen lisäksi.

Minä kutsuin yhtä lukuun ottamatta kaikki häihin kutsutut tyttökaverit. Tämä yksi jäi kutsumatta ihan sikis, että asuu kaukana eikä olla hirveän aktiivisesti tekemisissä.

Edited by Kartio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minun polttareihin kutsun saavat ystävieni lisäksi, osa mieheni naispuolisista ystävistä(ne joiden kanssa olen ollut tekemisissä) ja miehen sisko (hän ne polttarit on kokoon kutsunutkin).

Minulle on tärkeää, että polttareissa ihmiset saavat tutustua toisiinsa ennen häitä, ja toivottavasti tämä takaa rennomman fiiliksen myös häissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Onko yleensä kutsuttu tulevan miehen siskoja polttareihin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei minua ainakaan kutsuttu kutsuttu tulevan mieheni siskon polttareihin (siis kummankaan niistä). Taitaa riippua pitkälti siitä millaisissa väleissä olette.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now