Jump to content
Naimisiin.info

Silmälasit vai piilolinssit?


Recommended Posts

Ehdottomasti piilarit, en ole vieläkään tottunut laseihin, vaikka kuusi-seitsemän vuotta huonon näön kanssa on joutunut elämään. Tai no, huono ja huono, -3.25 on tällä hetkellä eikä huonommaksi lääkärin mukaan pitäisi muuttua. Leikkaukseen haluan tulevaisuudessa, kun rahallinen tilanne antaa myöten.

Ihmiset sulhoa myöten ovat tottuneet näkemään minut ilman kakkuloita ja koen näyttäväni lasit päässä ilman meikkiä suht urpoltakin. :P Meikin kanssa menee vielä ihan hyvin, mutta äh, piilolinssit on mun juttu.

Pitää muuten olla todella huonosti istuvat piilarit, jos tuppaavat tippumaan omia aikojaan. Minulla ei ole niin koskaan käynyt, vaikka olen hieronut silmää, itkenyt hullun lailla tms. Linssin kaarevuudella on todennäköisesti jotain vaikutusta asiaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest Ikuinen rillipää

Itse ei tarvinnut pohtia asiaa hetkeäkään: mulla on ollut lasit nelivuotiaasta ja kun vahvuus on melkein -15, ei siinä paljon ostella mitään juhlalaseja. Lisäksi ainakaan 10 vuotta sitten, kun piilareita kokeilin, ei ollut tarpeeksi vahvoja piilareita. Nykyään tilanne voi olla toki toinen. Ei olis juhlavieraat eikä sulhanen tunnistanut ilman laseja.

Meikistä sen verran, että mulla erottui meikki ihan hyvin, vaikka on vahvuutta noin paljon ja vahvat mustat kehykset. Kun tarpeeksi lyö meikkiä, niin kyllä sekin näkyy :) Koemeikki oli tosin tarpeen, että pystyi etukäteen päivänvalossa katsomaan, ettei nyt aivan hirveältä näytä.

Link to comment
Share on other sites

Mulle henk. koht olis ankeeta käyttää laseja hääpäivänä. Yleensä käytän kaikissa juhlissa ja jos baariin lähdetään niin piilareita. Tuntuu ettei silmämeikkikään näytä juuri miltään kun on lasit päässä. Tietty toi nyt on ihan makuasia ja siitäkin kiinni tuntuuko piilarit sitten mukavalta vai ei. Jos ei ole eläessään niitä käyttänyt niin vaativat kyllä totuttelua.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Piilarit arvelin laittaa, mutten tiedä miten pitkään niitä voi pitää. Eilen ainakin meni hyvin 6 tuntia joka sisälsi myös saunomista. Mutta eikö ne pitäisi saada laitettua ennen meikkiä? Se on mulla jo aamupäivällä, joten optimaalisinta olisi oikeastaan laittaa piilarit vasta just ennen kirkkoa... Mutta meikit voi sit mennä siinä sekaisin... Otan varmaan lasit mukaan, mutta näen kyllä jotenkin ilman lasejakin (-2). Kivempi toki olis nähdä paremmin. Mulla on Guessin lasit jotka kyllä käy juhlallisempienkin asujen kanssa, mutten todellakaan ajatellut niitä ainakaan ekana laittaa päähän. Mieluummin ilman. Miten kauan teillä on piilarit kestäneet silmissä?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

^Oih, Murmyn ratkaisu houkuttaisi. Olen jo aikaisemmin ehdottanut miehellekin, että voisi harkita antavansa mulle häälahjaksi/huomenlahjaksi näönkorjausleikkauksen... :grin:

Ikää itselläni tällä hetkellä 26v ja mies hokee, että mitä vielä odotan kun enemmän pääsisin korjatusta näöstä nauttimaan mitä aikaisemmin leikkauksessa kävisin... Tottahan tuo!

Operaatio vaan jännittää ihan PIRUSTI...!!

Itse haluaisin kovasti näönkorjausleikkaukseen, mutta koska näkö edelleenkin muuttuu hieman vaikka olenkin 26 niin ei ole vielä mahdollista. Onneksi on parit erilaiset lasit sentään ja piilareita myös niin ei tarvitse arkilaseissa olla päivää. Mies miettiny myös leikkausta ja tod näk siihen menee jossain vaiheessa kun hänellä näkö pysyny samana jo vuosia ja on muutenkin jonkin verran ilman laseja.

Link to comment
Share on other sites

EHDOTTOMASTI silmälasit. Varmaan kuolisin nauruun kun katsoisin kuvia myöhemmin, kun aina laseja käytän. Ei edes kiinosta piilareita pitää, enkä halua sen takia käyttää rahaa "turhaan" että hääpäivänä ei lasit muka vois olla päässä. En vaan ymmärrä. Mun mielestä lasit sopii kaiken kanssa yhteen, jos vaan niin osaa ajatella. Eli en pidä silmälaseja asusteena , vaan ne on päässä siksi että näen! :girl_wink: Toki lasien pitää sopia kantajalleen ja muuhun vaatetukseen edes hieman (vaikken kyllä vaihtele laseja vaatteiden värien mukaan muutakuin tosi tosi harvoin). Itselläni on kolmet lasit, lila-mustat, vihreä-mustat ja lilat. Ja hääpuku on mustavalkoinen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mä taas haluan ehdottomasti piilarit hääpäiväksi, tarkoitus olisikin nyt alkuvuodesta mennä kokeilemaan sellasia optikolle, jotta ehdin vähän opetella tässä kevään mittaan (häät on elokuun alussa).

Mulla on ollu silmälasit 14 vuotta ja en ole ikinä kokeillut piilareita.

Nyt kun mut myös meikataan ensimmäistä kertaa elämässäni ja laitetaan myös ripsienpidennykset, haluan, että ne myös näkyy eikä tummat pokat peitä silmiä. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Todennäkösesti laitan piilarit. Aikaisemmin olen pitänyt piilareita vain joskus harvoin kun pelasin jalkapalloa ja baareissa. Vaikka käytän laseja joka päivä, mielestäni yhteen eivät sovi itselläni muuten viimeisen päälle laitettu ulkonäkö ja lasit.. Ehkä se johtuu siitä, etten yleensä arkena (kun käytän laseja) nää vaivaa hiuksien tai meikin takia.. :D Pitäisi varmaa hakea lisää piilareita, että silmät tottuvat niihin taas tauon jälkeen ja sitten on helpompi harjoitella häämeikkiä niiden kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Minä olisin halunnut piilolasit häihini, vaikka en niitä ole aikaisemmin tarpeellisiksi kokenut. Kävin optikolla ja näyttääkin siltä ettei piilolasien käyttö onnistukaan luomien rakenteen ja silmien herkkyyden takia. Käyn vielä uudelleen yrittämässä optikolla, mutta nyt näyttää siltä että silmälasit minulle tulee.

Link to comment
Share on other sites

Täälläkin köyhäillään onnellisena! :D Leikkauksesta nyt... umm... 9 kuukautta ja voi pojat! On tää elämä vaan aivan mahtavaa tällä tavalla!!!! :girl_dance:

Tippaa saa laittaa edelleenkin, mutta mulla on aina ollu kuivat silmät, joten niitä pitänee ruikkia ihan loppuelämä. Lääkäri kummastelikin vikassa tarkastuksessa että eipä näissä leikkauskohdissa enää mitään oo, mutta muuten ne huutaa kosteutta! :D

Ja MÄ NÄÄN!!!!! :D

Mutta siis itellä silmälasit ei vaan ois ollu vaihtoehto. En osannu koskaan ja sitte övereilin piilareilla...

Link to comment
Share on other sites

Piilareita ei sitten tullut minulle. Minä varmaankin ostan uudet lasit ihan häitä varten. Mulla on kyllä jo kolmet tai neljät silmälasit, muttei niistä mitkään oikein käy puvun kanssa. Löysin jo yhdet valko-hopeiset kehykset, jotka sopivat tosi hyvin minulle. Pitänee käydä maanantaina tilaamassa taas parit silmälasit.

Link to comment
Share on other sites

Itse pohdin tätä samaa asiaa. Silmälasit olleet täysin mukana tämän tytön elämässä viimeisen 17 vuotta.

Piilareita käytä säännöllisen epäsäännöllisesti.

Olen pähkännyt pääni puhki, että laittaakko piilarit vai lasit häihin. Laseihin olen niin tottunut, mutta ilman laseja pääsis pitkät ripset oikeuksiinsa.

Mieskin kuulemma olisi mielissään jos laittaisin piilarit. Pitää ulkonäöstäni kovasti ilman laseja vaikka itse koen peilistä tuijottavat vieraan ihmisen.

Aiemmin ongelam on ollut myös se, että silmät kuivuvat piilareista alta aikayksikön, mutta nyt löytynyt täydelliset piilarit eikä sekään enään ole ongelma.

Tässä sitä sit onkin pähkättävää...

Link to comment
Share on other sites

Sama asia mietityttää täälläkin, mutta piilareihin olen päätymässä. Viimeisistä piilarikokeiluista on jo kauan, joten opeteltavaa varmasti riittää ennen hääpäivää. Sen muistan, että kertakäyttölinssit todella kuivattivat silmää, enkä meinannut saada niitä koskaan helposti pois silmästä useamman tunnin pitämisen jälkeen. Ehkä pitäisi kokeilla ketjussa kehuttuja night & day-linssejä? Joka tapauksessa joutuu kantamaan kosteutusainetta mukana. Lasit otan mukaan, ja varmasti mielelläni niihin illan mittaan vaihdankin. Tässä on vaan tietysti se ongelma, että mitenhän meikin käy, jos piilarit eivät antaudu nätisti ulos silmästä... Toisaalta, eiköhän sitä meikkiä tule itkettyä pilalle joka tapauksessa. :D Vaikka piilarit eivät ole erityisen miellyttävät, niin minulle on tärkeää olla ilman laseja etenkin kuvissa. Mieskin on tottunut ulkonäkööni joko laseilla tai ilman, koska jossain vaiheessa en pitänyt mitään "näköapua". :) Hääpäivänä haluan kuitenkin nähdä myös kauas ilman siristelyä.

Link to comment
Share on other sites

Mutta siis itellä silmälasit ei vaan ois ollu vaihtoehto. En osannu koskaan ja sitte övereilin piilareilla...

Ihan sama tilanne täällä, mutta mulla on kuulemma niin vähän miinusta, että leikkaus olisi pitemmällä aikavälillä melko turha. :( Ja laseja joudun silti käyttämään koko ajan (tai siis piilareita, joiden kanssa övereilen)... Miinusta -1,5 ja -1,75.

Link to comment
Share on other sites

Itsellä tulee olemaan joko lasit, tai sitten mennään puolisokeana (toisessa silmässä -1,5 ja toisessa -3,5) mutta olin tuossa ennen uusien lasien hankintaa sellaiset puolitoista vuotta ilman laseja ja piilareita, ja hyvin pärjäsin törmäilemättä seiniin vaikka kaduilla ei kyllä tunnistanut ihmisiä ja päänsäryistäkin kärsin paljon useammin kuin nyt lasien kanssa. Nykyiset lasini ovat kuitenkin kohtuullisen retrot/hipsterit ja näyttävät ja sopivat omaan tyyliini erinomaisesti. Meikkaustyyliänikään en ole ruvennut muuttamaan lasien takia. :girl_cleanglasses:

Piilareita en kuitenkaan rupea hankkimaan, ainakaan näillä näkymin. Tässä on muuten pari esimerkkiä siitä kuinka lasit sopivat todella kauniisti ja juhlavasti hääpukuun:

http://ruffledblog.c...owling-wedding/

http://ruffledblog.c...-wedding-ideas/

Link to comment
Share on other sites

Itse haluan ehdottomasti ollan ilman laseja hääpäivänä koska en ole koskaan laseja tykännyt käyttää mutta mietityttää vaan miten koko pitkän päivän pärjää kun silmät kuivuu ihan mahdottomasti.. Aiemmin käytin jatkuvasti piilareita mutta sitten silmät sanoi sopimuksen irti ja kasvatti mukavia nystyjä yläluomen alle enkä enää voi käyttää piilareita kuin satunnaisesti. Ja silloin aina viimeistään muutaman tunnin kohdalla alkaa tuntua tosi ikävältä..

Laserleikkauksesta haaveilen mutta taloudellinen satsaus on aika kova.. Lisäksi mies kieltää ehdottomasti mua menemästä mihinkään muutostöihin, en kuulemma saa muuttaa itseäni ulkoisesti mitenkään. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Laitan piilarit, jos ei ihmeitä satu. Pidän piilareita 30% ajasta. Muistakaa kuitenkin, että morsiamen kuuluu näyttää itseltään häissään.

Hääkuvista pitää uudenkin tuttavuuden pystyä tunnistamaan morsian kotona hiippailevaksi vaimoksi. Tarkoitan tällä, että jos käyttää aina silmälaseja, ne kuuluvat persoonaan ja ulkonäkööön, niin silloin saa halutessaan käyttää silmälaseja morsiamenakin. Ettei käy niin kuin minulle, että puoliso on itsensä näköinen hääkuvassa, mutta vieraat vilkuilevat hämmentyneenä minua ja kuvaa - he eivät olleet varmoja, kuka kuvan morsian on. Olin ilman laseja häissäni, vaikka käytin aina silmälaseja.

Link to comment
Share on other sites

Aivan ehdottomasti piilarit häihin. Johan se muuttaa ulkonäköäkin kauniimmaksi. Haaveilen myös laser- leikkauksesta ja se onkin varmaan seuraava säästämisen kohde. Suosittelen kokeilemaan true eye acuvue linssejä. Olen pari kertaa testannut niitä pitämällä päässä koko päivän ja mukava tunne silmissä ollut koko ajan, vaikka töissä on kuiva ilma ja tuijottelen monitoria, niin silti ei silmät tunnu kuivalta, vaikka muiden piilareiden kansa ei voinut kuvitellakaan selviävänsä koko päivää ilman kuivuutta ja ärtyisyyden tunnetta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...